Bagajul pentru mare

Nu, noi nu plecăm acum, dar pentru că-i vremea concediilor și eu sunt genul de om care cu două zile înainte de a pleca undeva mă ocup de genți, aș vrea să reduc cât mai mult timpul ăsta cu făcutul bagajului (deși are și el farmecul lui) și mai ales, aș vrea să nu mai uit nimic acasă atunci când plecăm în concediu.

Puțini sunt cei care au terminat școlile, lucrează și totuși pot spune că vacanța lor de vară e de-o lună. Noi ăstia, prostimea, avem maxim timp și bani de două saptamani la mare și pentru asta avem nevoie de următoarele, dacă să zicem că suntem o familie cu doi adulți și doi copii:

  • 2 genti, care pot fi un troller și-un rucsac mai mare. Faci maxim 5 minute până le aduci din pod sau le scoți din debara. 😀

În ele pui urmatoarele, în ce ordine vrei tu numai să-ți încapă tot și să nu uiți nimic:

  • cosmetice, aici intră: săpun, gel de duș, șampon/balsam, peria de păr și periuța/pasta de dinți, cremele de plajă dar și cele de zi și de noapte, șervetele demachiante, bețe pentru urechi, trusa de machiaj, roll-on-ul, parfumul și trusa de unghii. Toate astea ar trebui ca și acasă să le ții relativ grupate, deci le strângi în 3 minute.
  • haine. Pentru fiecare membru al familiei de sex masculin ai nevoie de: 10 tricouri cu mânecă scurtă (vorbim de 2 săptămâni, da?), 3 perechi de pantaloni scurți, o pereche de bugi și una de pantaloni lungi și subțiri de vară, 3 tricouri cu mânecă lungă și o jachetă. Lenjerie întima pt. 14 zile și încălțăminte, o pereche de sandale și una de pantoi sport. Regula zice să pui și pijamale, dar eu nu-mi pot imagina un domn în pijama în concediu. Dacă-i copil îi rezervi un costumas sau doua de bumbac, cu pantaloni scurți și tricou, pentru somn. Cu sexul feminin e ceva mai complicat, nouă ne trebuie: 4 rochite, 2 de plajă, una de casă și 2 vaporoase de seară. Știu, dacă le aduni îți ies 5, dar cine mai stă să ne țină nouă socoteala? Patru tricouri cu mâneca scurtă și două cu mâneca lungă, o pereche de blugi, două perechi de pantaloni scurți și-o jachetă. Lenjerie și încălțăminte: 2 perechi de sandale, o pereche de pantofi sport (foarte buni dacă aveți de gând să mergeți mult pe jos). Timp de lucru 60 minute. 🙂
  • cărți, reviste, jocuri de grup și jucării. 8 minute
  • diverse Ar fi bine să ai la tine batiste de hârtie, servețele umede, plasturi, hârtie igienică, tampoane, bic-uri, un super-glue, feon sau perie electrică de uscat părul și-un fier de călcat mic de voiaj, deși acum am văzut că până și la pensiune ai fier de călcat în cameră. Nu uita de medicamente (aici de baza-i Entreolul), deși sunt farmacii peste tot, dacă știi că vei avea nevoie, e bine să le ai deja cumpărate.  Să-ți mai pui și-o gentuță mai mică, pentru serile de plimbare când e musai să ai cu tine apa, telefonul, șervețelele, etc. și nu le poți duce pe toate în buzunare.   Hai să zic încă 12 minute.
  • acte, carduri și bani le pui în 5 minute.
  • telefoane, încărcatoare pentru ele, aparatul foto cu tot cu încărcător, carduri de memorie, eventual goale, laptopul, cablul de date, stik-ul de net mobil. 7 minute
  • pachetul pentru drum. Ceva fructe, apă și sendvișuri pentru drum, pe care oricum le faci înainte de a pleca, dar le pun tot la bagaj și zic încă 10 minute.
  • Geanta de plajă, care-i  în plus față de celelalte două și în care e bine să puneți încă de la început costumele de baie și prosoapele de plajă, loțiunea de plajă, șlapi pentru toata lumea, pălării și ochelari de soare, cărți, reviste, jocuri.  15 minute. Aceasta e esențială pentru cazul în care ajungeți la hotel și nu puteți intra în cameră decât după prânz. Luați geanta de plajă și petreceți câteva ore bălăcindu-vă în apă și admirând locul în care ați ales să vă faceți zilele de vacanță anul acesta.

Hai că în două ore totul a fost gata. Concediu plăcut și distracție frumoasa!

Cum spuneam eu nu plec acum, așa că dacă am uitat ceva mai aveți timp să-mi atrageți atenția. 🙂

(Visited 21,288 times, 1 visits today)
Mihai

“carduri de memorie, eventual goale” …. eventual in buna stare si fara erori 😀
…. si multumesc pentru lista, mi-ai salvat 15 minute, nu-mi ramane decat sa o printez (stiu ca nu e ecologic dar eu sunt mai conservator).
In alte 30 minute bagajele vor fi gata.

stefi

:)) haios articol, foarte util si numa’ bun de urmat. si de pus in geanta de voiaj, pt impachetarea de acolo acasa 😀
merci

nina

@oan@- n-am uitat. Nu prea se mai foloseste ata si acul. Daca avem nevoie lipim cu super glue. 😀 Glumesc. Pentru cine are talent la cusut e musai sa aiba ata si ac in bagaj. Eu sunt satula de ate si de cusut (avem un atelier de croitorie) si crede-ma nu mai vreau sa aud de cusut in concediu. 🙁

Di

Buna …. si … nu uitati de crema pentru tantari , mai ales pentru cei cu copii.lasa niste urme foarte urate intepatura de tantari.

Alina

Foarte util articolul. Multumim:) Ar mai prinde bine și costume de baie, șlapi de plaja, și colac/jucării de apa pt copii.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.