Mesaj pentru sfârșitul de an școlar

Foarte multă lume ajunge aici din google căutând , “texte de sfârșit de gimnaziu”, “discurs de sfârșit de an școlar”  “mesaje de sfârșit de an pentru diriginte” și variațiuni pe tema asta, ajungând la articolul ăsta care nu-i ajută deloc. 🙁 Acum, mă gândesc, dacă ei cresc traficul pe toane, cred că merită să găsească aici ceva mai mult decât nimic și zic să le dau o idee de mesaj pe care bineînțeles fiecare să-l adapteze la situația lui. Să vedem ce iese!

Mesaj de sfârșit de an școlar de la profesor/diriginte/director către elevi

Dragi elevi,

Se  încheie azi o nouă etapa din viața voastră de școlari/liceeni. Pentru noi, profesorii, această etapă nu a înseamnat doar ceva vechime în plus, ci și o nouă acumulare de experiențe, de emoții și împliniri trăite alături de voi, în timp ce v-am condus o vreme pașii de-a lungul drumului pe care cu înțelepciune îl numim educație. Poate că unii dintre voi s-au mai împiedicat, am fost acolo la timp să-i ridicăm, să-i scuturăm de praf și să-i îndrumăm spre înainte,  poate că alții au pășit mai încet, mai stângaci, am încercat să-i facem să sporească ritmul și-am reușit,  dar cei mai mulți dintre voi copii ați mers hotărât și ferm până la capăt, și suntem azi cu toții mândrii de asta.

Noi profesorii v-am fost alături și ne-am străduit să vă facem parcursul acesta mai ușor, mai frumos, mai interesant și mai pe înțelesul vostru. Dacă am reușit, atunci înseamnă că am lucrat cu un aluat bun, cu niște viitori oameni mari de care vom fi mândri la un moment dat să spunem că au fost elevii noștri. Ni se întamplă câteodată să însemnăm ceva în viața voastră și totuși dacă n-am fi fost noi, ar fi fost alții. Ceea ce veți deveni voi, trebuia oricum să deveniți, cu noi ca profesori sau cu alții, dar cum nimeni nu are darul de a învața de unul singur totul, de data asta suntem bucuroși  să spunem că  noi v-am însoțit o perioadă pe lunga cale a cunoașterii.

Sperăm ca tot ce ați învățat până acum să vă fie de folos, să vă dechida căi și uși în viață, dar cel mai important e să vă ajute să vă prețuiți timpul, pentru ca el este materia din care ne este formată viața. Dacă pentru alții timpul înseamnă bani, pentru voi, acum, el are un preț incalculabil. Prețuiți cât puteți anii ăștia frumoși și încercați să nu vă abateți de la educație.

Vă dorim o vacanță frumoasă, plină de momente de relaxare, pe care le meritați cu prisosință!

Mesaj de sfârșit de an școlar de la elevi către profesori

Domnilor profesori,

Ne aflăm astăzi pentru ultima dată în fața dumneavoastră în calitate de elevi și cu respectul cuvenit unui astfel de moment vrem să vă mulțumim pentru tot ceea ce ne-ati învățat în anii petrecuți împreună.

Știm  că n-a fost ușor, știm că nu v-am ascultat întotdeauna, ba unii dintre noi au fost uneori chiar obraznici, dar dumneavoastră ați înțeles că acesta a fost felul nostru, al fiecăruia,  de a vă arăta că avem nevoie de dascăli cu vocație, care să știe să ne ia pe fiecare exact așa cum suntem, să ne prețuiască, să ne ajute să ne cunoaștem, să ne descoperim, să prețuim prieteniile, să iubim cuvântul și cărțile și să ne formăm astfel niște caractere putenice,  capabile să înfrunte viața adevărată. Dacă am reușit sau nu, ca împreună să facem asta, nu vom putea ști decât peste ani, pentru că piatra de încercare a caracterului nostru este timpul.

Acum 8 ani intrăm pe poarta acestei școli cu inima stânsă și fără să cunoaștem pe nimeni, iar acum, când ne pregătim s-o părăsim, luăm cu noi pe lângăfoarte multe amintiri frumoase, și mulți prieteni adevărați. Dumneavoastră veți rămâne aici, vin acum din urmă alți elevi, aveți datoria  de a trece acum trecutul la amintiri și de a vă concentra pe viitor. La fel vom face și noi, fără a uita însa niciodată de dascălii care ne-au pus condeiul în mână, ne-au cizelat limbajul, ne-au învățat că întotdeauna doi și cu doi fac patru,  ne-au îndemnat să prețuim natura, locurile natale și stămoșii.  Ne vom gândi la dumneavoastră la fiecare început de an școlar, știind că sufletele vă vibrează când zăriți pâlcurile de copii ce se îndreaptă voioși spre şcoală, și ne vom aminti cu drag că odată, demult, în grupul de copiii către care priviți acum eram și noi.

Cu respect şi recunoştinţă pentru tot efortul depus pentru noi, vă anunțăm azi că suntem gata pentru noul drum plin de neprevazutce ne așteaptă și pentru care cu devotament ne-ați pregătit zi de zi în toți acești ani.

Vă mulțumim și rămâneți cu bine!

No, hai ca acum nu mai puteți spune că nu v-am dat idei. 😀

(Visited 216,038 times, 1 visits today)
Anca Ioana

Este minunat ! Va multumesc ca ai pubilcat aceste mesaje superbe ! Mai am doua luni si abia astept sa le citesc profesorilor mesajul de mai sus .. Iti multumesc inca odata …:):) .. Felicitari…

Articolul care imi place cel mai mult

[…] Sfaturi – În fiecare an în luna iunie articolul acesta are mii de vizualizări. Mi-e teamă deja că discursurile de la sfarsitul anului școlar seaman foarte mult unele cu altele, pentru că toată lumea se inspiră din el. O să fac un efort anul viitor și-am să mai scriu câteva variante. E emoționant oricum și pentru mine acum când recitesc Mesaj pentru sfârșitul de an școlar. […]

Stangaciu ionel andrei

foarte frumos bravo voua stima si respect sa mai postati aseminea lucruri frumoase”””””

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.