Cum scot petele de vopsea?

Am o dilemă, soțul îmi spune că n-am s-o rezolv, eu totuși mai sper că undeva, într-un colț întunecat al planetei, exista cineva care poate să mă lumineze.

Acum un an mi-am cumparat o vestă matlasată (da, știu, croitorul niciodată n-are timp de haine pentru el) la care țineam foarte mult. Și încă țin din moment ce încerc marea cu degetul pentru a găsi o soluție salvatoare. Ad litteram.

Îndrăgisem vesta asta atât de mult încât n-am mai dat-o jos nici când am vopsit serigrafic niște chestii. Multe. Numai că eu atentă la cum se imprimă hainele pe care trebuia să le vopsesc, n-am băgat de seamă și-am vopsit și vesta. Urât. În mai multe locuri.

Sorin mi-a spus că nu se va mai curăța, și partea proastă este că de cele mai multe ori ( cam în 99,9 % din cazuri) el are dreptate. 🙁  Eu totuși mă încăpățânez și vă întreb pe voi, care voi mă aștept să întrebați la rândul vostru mătușile, frații, părinții și pe popa satului dacă nu cumva există o soluție pentru scoaterea petelor de vopsea de pe haine. Mai exact fâș.

Aud?

 Later edit: am reușit sa scot petele de vopsea. Nu cu diluant, care nu a avut niciun efect, pentru ca vopseaua serigrafică pe care am folosit-o era pe baza de apa. Am luat pur si simplu fâșul la frecat pe uscat, cum s-ar spune, și vopseaua s-a curățat. Acum am băgat vesta la spălat dar sunt sigură că petele au dispărut. 🙂

(Visited 13,551 times, 1 visits today)
nina

@Vienela- n-am spalat-o. Ma duc sa vad daca am diluant s-o sterg. PS Imi cer scuze, cartea a plecat ieri spre tine, sper ca azi s-o primesti.:(

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.