Trusa medicală pentru vacanță

Vine vacanța, cu trenul de Franța! De data asta vacanța e a mea că prea mult am vorbit despre vacanțele altora. Plecăm zece zile și nu vrem să știm de nimic, cum ar spune Ludovic, după noi potopul.

Cu bagajul nu-mi fac griji, v-am povestit eu odată că în maxim două ore e gata, de data asta aș vrea să ne verificăm mai atent trusa medicală, să vedem ce luăm cu noi și ce lăsăm acasă, astfel încât să avem o vacanță super-liniștită din punct de vedere medical.

Eu nu prea iau medicamente, iar copiilor mei le dau numai pe cele prescrise de medic și ceva siropuri naturale din proprie inițiativă. Cu antibioticele locale am mare grija deoarece ele pot determina rezistența la antibiotic, și asta deja este o problem majoră de sănătate publică. Din dicuțiile cu medicii și din experiența celor aproape 15 ani în meseriea de părinte, am învățat că nu trebuie să folosim antibiotic la orice durere de gât, ureche sau măsea. Aveam o cunoștință care lua antibiotice de câte ori o dureau picioarele. Aveam.

Să revenim la vacanță, că ne pierdem în detalii. Vorbeam de trusa medicală. Am o borsetă minunată careia i se deschide capacul în sus și pot vedea și găsi în ea dintr-o privire tot ce-mi trebuie. Ați zice că asta nu-i important, dar contează foarte mult ca atunci când ai nevoie de un plasture, să spunem, să-l poți găsi din prima, nu să scotocești disperată în punga cu medicamente minute în șir.

În borseta se găsesc multe chestii, de la cremele pentru protective solară și cele contra insectelor, până la banalul paracetamol. Nu vă mai spun de pansamente antiinflamatoare și antidiareice.

Ținând cont că mergem la mare, nouă nu ne lipsește niciodată Otipaxul din trusa cu medicamente pentru vacanță. În ultimul timp l-am folosit mai puțin pentru noi și mai mult pentru copiii celor cu care ne-am petrecut vacanțele și cărora acesta le lipsea. Neapărat, cereți sfatul medicului sau farmacistului când doriți să-l achiziționați, otita medie acuta cu tipan intact poate fi diagnosticată doar de către medic, mamele știu deja asta.

Nu există vacanță în care apa să fie prezentă (vorbim de bălăceala la piscină sau în apa mării) în care să nu își facă prezența și otita, mai ales la copiii mici. Atunci e minunat să ai la îndemână Otipax. Acționează rapid calmand durerea în aproximativ 5 minute de la administrare și reduce semnificativ congestia timpanului permițând examinarea  în condiții optime a acestuia.

OTIPAX mai poate fi utilizat preventiv înaintea calatoriei cu avionul dacă vă știți cu dureri auriculare la decolare și aterizare. Personal îl recomand și celor cu frică de avion (aici îl includem cu success pe soțul din dotare). Se pun câte 4 picături în ureche înainte de decolare sau aterizare, iar zborul este mai bine  tolerat. 🙂 De asemenea ajută și în durerile de urechi apărute la scufundători ….un utilizator binecunoscut a  fost exploratorul Jacques Ives Cousteaue.

În concluzie, cu trusa medicală pentru vacanță completă, cu voia bună la purtător, bagajul făcut, copiii dornici de aventură și cu soțul scăpat de frica de avion suntem numai buni de plecat la drum. Urați-ne vacanță plăcută!

(Visited 180 times, 1 visits today)
Nina

Multumim, Cris! Stii cum e, daca ai tot ce-i trebuie, nu prea se intampla sa ai nevoie de nimic. Cand nu le ai, atunci e mai rau.

Nina

Anul acesta nu mergem in afara tarii (ma refer la vara asta ca de sarbatori avem planuri pentru afara), dar de fiecare data avem cu noi asigurari medicale. Multumim pentru sfat!

Vienela

Rar mi-a fost dat sa intalnesc parinti cu simtul masurii. De cele mai multe ori am dat peste doua mari categorii: cei care nu dau nici un fel de medicamente copiilor, nici macar la recomandarea medicului, si cei care ii indoapa cu pastile de la primul stranut.
Nina, sa aveti cea mai frumoasa vacanta si sa va intoarceti cu bine!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.