Jurnal de consilier local – săptămâna 183

Citesc o carte care-mi place mult. Încerc să-mi amintesc când am început-o și mintea îmi spune că au trecut deja câteva săptămâni de atunci. Au trecut de mult pentru mine timpurile în care terminam o carte care-mi plăcea în două zile. Și nu-s decât patru ani de atunci.

Am mai trecut o săptămână. Mă gândeam de dimineață ce să scriu azi în jurnal și ce să las deoparte. Deși îmi par scurte săptămânile astea, ele sunt pline de evenimente, ședințe, întâlniri, vizite, studiat de documente și o epuizare fizică pe care corpul o resimte și mintea refuză s-o facă.

Am început luni cu ședință de CL. V-am zis săptămâna trecută de cele 65 de puncte de pe OZ, nu le reiau. Așa cum m-am așteptat, ce trebuia să treacă a trecut, ce nu trebuia n-a trecut. De răspuns la întrebări nu s-a răspuns deloc, mergem mai departe. Nu pot ei tăcea cât putem noi întreba.

La punctul 62 am avut de votat delegarea de gestiune a activității de administrare și exploatare a Complexului Acvatic din Parcul Pantelimon. Cred că e un moment bun să mai vorbim despre stadiul in care se afla Complexul acvatic.

Lucrările la parcul acvatic din Parcul Pantelimon au început în 2018, inițial valoarea lucrărilor fiind estimată la circa 112 milioane lei (22,4 milioane de euro). Constructorul desemnat a fost compania Primăriei Sector 3 – AS3- Administrare Străzi S3.Termenul de finalizare a lucrărilor era noiembrie 2019, dar acesta a fost prelungit până în aprilie 2020, când tot complexul trebuia să fie gata.

Țin minte exact cum înainte de a deveni consilier local era acolo șantier deja de 2 ani și construcțiile temporare inițiale nu erau gata.

În aprilie 2020, Consiliul Local Sector 3, la solicitarea Primăriei, a alocat încă 15 milioane de lei ( 3 milioane de euro) pentru amenajarea unui patinoar în Parcul Pantelimon, pe acoperișul mastodontului din parcul acvatic, dar și pentru achiziția de instalații de climatizare. De asemenea, termenul de finalizare a parcului acvatic a fost amânat cu 1 an, până în aprilie 2021. Apoi Primăria a cerut prelungirea termenului până la finalul anului 2022. Într-o ședință de Consiliu Local din 2021 directorul de investiții din primărie ne-a promis ca totul va fi gata pana la sf. anului și vom face o petrecere de revelion la patinoar. Cred că nu mai trebuie să menționez că asta nu s-a întâmplat.

În iulie 2022, Consiliul Local a aprobat o nouă majorare de preț pentru modernizarea Parcului Pantelimon și a complexului acvatic, de la 142 milioane lei la 162 milioane lei (32 milioane de euro). La finalul lui 2022, lucrările nu au fost finalizate, constructorul având probleme. Construcția era undeva la 70%.

În aprilie 2023, Consiliul Local Sector 3 a aprobat un deviz de aproape 50 milioane lei (10 milioane de euro) ca societatea primăriei – Algorithm Construcții S3 – să finalizeze lucrările rămase și să doteze complexul acvatic cu echipamentele necesare., practic a fost schimbat constructorul. Și după cum veți putea vedea din pozele de mai jos, la 15 martie 2024 totul ar fi trebuit să fie gata.

Un fost locuitor al Sectorului 3, un om care a copilărit în Parcul Pantelimon pe vremea când avea mese de tenis de masă și cișmele cu apă potabilă, a văzut zilele astea blocul din parc și a sugerat să-l facem ”Muzeul Neputinței” și să-l deschidem către public așa cum e. Să fie un fel de încununare a tuturor investițiilor din țara asta făcute fără cap, fără plan, fără autorizații, și complet greșit.

 

Efectiv nu mai am nimic de spus după asta. Și da, în 9 iunie vor fi alegeri în România. Alegeri europarlamentare și locale. Pentru  sectorul 3 vom alege un nou primar și un nou consiliu local. După 12 ani în care a fost primar, Negoiță a făcut asta în parcul Pantelimon. Avem șansa să votăm altceva de data asta. Aveam pentru azi și o poză cu candidații noștri, dar efectiv nu-i pot asocia cu pozele astea.

Mai avem de parcurs 26 de săptămâni. Să fim bine!

(Visited 11 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.