Jurnal de consilier local – săptămâna 180

Pare a fi săptămână de bilanțuri, dar să vedem dacă-i așa.

Se încheie campania de strângere de semnături pentru alegerile europarlamentare și vă mulțumim mult pentru fiecare semnătură în parte. Am reușit, cu ajutorul oamenilor, să strângem numărul de semnături necesare pentru a fi prezenți pe buletinul de vot. N-a fost ușor, n-a fost nici greu, ceea ce contează de fapt e că am văzut susținerea oamenilor cu care am interacționat. Și vă spun sincer, că eu una îmi iau motivație din asta. Să mă gândesc că există atât de mulți oameni care-și pun speranțele și încrederea în noi, mă face să cred că nu-i totul pierdut și țara asta poate fi și altfel, important este să nu ne oprim din a face lucruri bune.

In partid s-a închis perioada pentru depunerea candidaturilor interne pentru consiliul local și s-au deschis cele pentru consiliul general.

Azi și mâine se votează în filială candidații pentru funcțiile de consilieri pentru mandatul următor. Mă bucur că și-au asumat răspunderea unui nou mandat mai mulți consilieri actuali, dar și mulți alți colegi noi extrem de muncitori și foarte buni profesioniști. Le urez tuturor succes și îi asigur de toată susținerea mea. Într-o lume perfectă, ei toți ar fi fost niște excelenți consilieri locali și nu numai. Din păcate nu suntem acolo și va trebui să-i departajez cumva la vot.

În ceea ce privește consiliul general, acolo mi-am depus și eu candidatura pentru următorul mandat, știu că sunt consilieri generali excelenți pe care USR-ul îi are deja și dorința mea este să ne prezentăm în alegeri cu o listă completă de oameni determinați să facă din București orașul unde să ne rămână copiii și nepoții.

Ca economist care din 2020 este și consilier local în Sectorul 3, am înțeles, zic eu, foarte bine cum e împărțită administrarea Bucureștiului între sectoare și PMB și am trăit pe pielea mea cum e să răspunzi unor solicitări locale cu “iluminatul public e la PMB” sau “nu, bulevardele nu sunt administrate toate de sector” și altele asemenea.

Consider ca e acum un moment bun să pun la lucru experiența de consilier local și să fac legătura între primăriile de sector și PMB. Să înțeleg și provocările cu care se confruntă administrația municipală și având acces la imaginea de ansamblu, să pot propune și vota, în colaborare cu colegii consilieri locali și generali, proiecte benefice pentru toți bucureșteni, fără bariere legate de administrația locală.

În tot timpul acesta, la Sectorul 3 continuă activitatea de consilier local, și săptămâna asta, pe lângă ședințe la școli și licee, am stat de vorbă cu câțiva oameni cărora le-au luat foc casele într-un incendiu major anul trecut în iulie și sunt acum în stadiul de a-și reface actele de proprietate pentru a putea apoi să-și obțină autorizații de construire și tot ce mai trebuie pentru a putea reveni în nișe case refăcute și sigure de data asta. Nu vreți să știți câtă muncă este în refacerea unor acte pentru niște terenuri care au avut doar doi proprietari, nici nu vreau să mă gândesc la cei care au fost poate al zecelea cumpărător al unei proprietăți. Și după ce că-i greu, mai primesc și niște răspunsuri de la primăria S3 de rămâi interzis. În fine, voi face și eu niște interpelări în direcția asta, sper să se ajungă la o soluție.

Vom continua săptămânile viitoare cu strângerea de semnături pentru alegerile locale și municipale. Vă rog să-i abordați cu încredere pe colegii din stradă și să vă spuneți problemele. S-ar putea să stați de vorbă chiar cu un deputat sau senator de București, cu un consilier general sau cu un consilier local care să știe ce trebuie făcut pentru a le putea rezolva.

Mai avem de parcurs 29 de săptămâni. Să fim bine!

(Visited 18 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.