Pleci in vacanta? Nu uita de Enterol!

Am făcut odată, acum câțiva ani, o listă cu lucruri de care ai nevoie în vacanță și-am postat-o pe blog. Încă mai primesc și astăzi sugestii de la cititori binevoitori care îmi mai spun ce aș mai putea adăuga la lista mea pe care la vremea respectivă o consideram completă. Am înțeles repede că nu-i așa, că oricât am crede că le știm pe toate, ei bine, nu le știm.

Anul acesta aș vrea să completez cu ceva listele cu lucruri de luat în vacanță ale tuturor celor care pleacă în concediu. Mai exact aș vrea să adăugăm ceva în cutia cu medicamente cu care plecăm la drum. Vorbesc de Enterol, un probiotic ce ajută la prevenirea și tratarea diareei.  Să luăm în calcul că, oricât am crede că asta nu ni se va întâmpla, noi sau apropiații noștrii putem suferi de de așa ceva în vacanță.

Enterol_WEB_5Printre diferitele tipuri de diaree din medicină, există diareea călătorului. Numele este asociat cu împrejurări cu care ne putem confrunta în timpul unei călătorii, mai ales în multe din ţările exotice. Diareea călătorului este legată de infecţia acută a sistemului nostru digestiv cauzată de bacterii sau de virusuri şi protozoare. Dacă luăm contact cu mâncare sau apă murdară, contaminate, există un risc mare de infecţie. Cauza diareei ar putea fi şi ingerarea improprie a alimentelor pe care le consumăm în timpul călătoriei. Mâncărurile neobişnuite ar putea avea o influenţă negativă asupra sistemului nostru digestiv.  Aici eu ridic două degete, o pățesc aproape de fiecare dată când nu mănânc acasă.

Pot apărea dureri abdominale, febră, vomă ce duce la deshidratare plus altele și mai rele de atât. Diareea călătorului poate dura câteva zile.  În acest interval, ar trebui să ne reamintim să bem cantităţi mari de lichide îmbuteliate, iar în cazul agravării sau prelungirii simptomelor, ar trebui să contactăm medicul.  Se recomandă foarte serios prevenirea diareei călătorului prin consumul de probiotice înainte de a merge în ţări cu grad de risc ridicat. Este de ajuns să luăm câte  o doză de Enterol (1 capsulă sau un pliculeţ) cu cinci zile înainte de călătorie şi în fiecare zi a călătoriei pentru a preveni neplacerile pe timpul vacantelor noastre exotice.

Exotice și nu numai, dacă mă gândesc că o doamnă din anturajul meu, de altfel foarte respectabilă, se confruntă cu problemele cauzate de diaree ori de câte ori merge. Dap, merge și atât. Obișnuită cu un regim de viață sedentar și cu maxim un drum de 300 m pe zi, de fiecare dată când doamna despre care vorbim, să-i spunem R., face plimbări mai lungi, merge până la piață sau, cel mai grav, merge în vizită la rudele de la țară, pățește necazul. Și nu că vreau să râd de răul ei, dar s-o vezi alergând în căutarea toaletei (care fie vorba între noi, nu-i întotdeauna la îndemână) e o imagine care pe mine mă face să uit de omenie și compasiune și să mă prăpădesc de râs. Ceea ce nu-mi face cinste, evident, dar ce să-i faci, asta e, nu-s nici pe departe perfectă. Numai că uite, data viitoare voi avea la îndemână Enterolul și îmi voi spăla astfel din păcate.

Revenind la călătorii și la prevenirea înbolnăvirilor pe timpul lor, ar trebui să respetăm cu toții câteva reguli:

  • evitaţi să beţi apă de la robinet sau evitaţi sursele publice deschise de apă (fântâni, cursuri de ape, izvoare, etc.), ca şi băuturile cu gheaţă – gheaţa poate fi făcută chiar din apa curentă de la robinet;
  • beţi doar apă îmbuteliată sau fiartă;
  • aveţi grijă de igiena personală: spălaţi-vă pe mâini înainte de fiecare masă şi după ce aţi fost în locuri publice (autobuze, muzee, etc.); dacă este posibil, spălaţi-vă pe dinţi, folosind apă îmbuteliată pentru a evita contactul cu apa contaminată;
  • mâncaţi în locuri care prezintă încredere, evitând mâncărurile locale ce pot fi vândute pe stradă şi pregătite în condiţii sanitare improprii;
  • spălaţi fructele, legumele şi alte alimente cu grijă, deoarece pot exista microorganisme patogene;
  • întăriţi-vă imunitatea organismului: atunci când călătoriţi, ar putea fi dificil să vă îngrijiţi de igiena personală şi de pregătirea în condiţii proprii a alimentelor; în acest caz, este recomandabil să vă protejaţi prin tratamentul cu, exact, Enterol. Si ca să vă lămuresc, vă spun că Enterolul conține drojdie benefică, care stopează dezvoltarea microorganismelor malefice şi reduce intensitatea infecţiei.

Enterol_WEB_2Poate că vi se pare ușor forțată ciudata aducerea în discuție a diareei legată de călătorii,dar sper să vă amintiți de articolul acesta cu prima ocazie când veți împacheta pentru vacanță, mai ales că avem atât de multe așteptări de la călătoriile pe care le facem, încât ar fi păcat să ni le stricăm pentru, mă scuzați, a petrece timpul la budă. Îmi veți multumi la întoarcere. 😉

(Visited 321 times, 1 visits today)
Vienela

Ha, ha, cum am nimerit tocmai astazi articolul despre Enterol? De azi dimineata Mihai nu vrea sa iasa din baie, dupa ce s-a desfatat ieri cu iaurturi, bere, pepene si mancare de fast-food. :)))))

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.