Jurnal de consilier local – săptămâna 181

Am avut din nou o săptămână fără ședință de Consiliu Local, dar cu multe ședințe la școli și una la Comisia pentru locuințe. Și-au fost și depuneri de candidaturi pentru CGMB (Consiliul general al Municipiului București), dezbateri interne și o Conferință Municipală. Nu pot să spun că am avut o săptămână ușoară, dar n-a fost nici cea mai grea.

La Comisia pentru repartizarea locuințelor am avut de solicitat actele pentru repartizarea unor dependințe care au fost uitate de-a lungul timpului când s-au vândut locuințe din fondul locativ de stat. E ceva rău în felul în care au fost făcute acele vânzări și e în continuare rău pentru că, de exemplu acum noi repartizam o boxă la un subsol cuiva care oricum o folosește de când și-a cumpărat apartamentul (zeci de ani în urmă) și care acum va plăti o chirie pe spațiul ăsta către AFI (Agenția Fondului Imobiliar), iar după o perioadă de timp omul va face cerere să cumpere acea boxă și abia atunci AFI se va putea descărca de această dependință dintr-un imobil care nu mai e al lui de zeci de ani. Așa-i că v-am pierdut? Aia zic. Și repartiția asta care nu are legătură cu nimic din ce administrează sectorul 3 e făcută de către noi pentru că există încă un HGCMB din 2003 care ar fi trebuit abrogată de mult. Și v-am dat doar un exemplu, dar sunt mai multe.

La școli subiectele din perioada asta sunt legate de aprobări de transferuri, aprobări de burse sociale, inființări de comisii de admitere și multe alte subiecte unele mai simple, altele mai delicate, dar toate importante pentru cineva.

Zilele mele de mers la semnături sunt joi seara și weekend, dar nu-i exclus ca în perioada următoare să mă găsiți prin sector și în alte zile, pentru că e foarte important să vorbim cu oamenii, să știm ce-i preocupă și cum putem fi de folos atât în mandatul acesta, cât și în cel ce va începe în toamnă. Și-s importante și semnăturile de care tot zic, că fără ele nu ajungem pe buletinele de vot.

Azi la strâns de semnături mi-a zis o doamnă că ea a văzut că am strâns semnăturile și le-am și depus. Avea dreptate și nu avea. Am strâns semnăturile și le-am depus pentru a putea participa la alegerile europarlamentare. Pentru alegerile locale (sectoare si primăria București) încă trebuie să strângem semnături, de data asta doar de la oameni care au domiciliul în București și, pentru consiliul local si primărie în cazul nostru, doar de la cei care au domiciliul în sectorul 3. Trebuie să predăm aproape 20000 de semnături de la oameni din sectorul nostru. Și le vom strânge. Și vă vom mulțumi pentru fiecare semnătură în parte și pentru toate laolaltă.

De partea cealaltă, la serviciu, e nebunia de dinainte de sărbători. Toată lumea vrea repede, ieftin și de calitate. Dar mai ales repede. Și facem zilele astea niște modele noi pentru o licitație internațională unde noi credem că avem șanse mari să câștigăm. Dar e o muncă de inovație care nu se poate face fără focus și claritate, fără să privești lucrurile în ansamblu și pe termen lung, cam cum trebuie făcută și politica.

Vă las că am cumpărat niște răsaduri de flori și trebuie neapărat să le plantez azi.  Vă las cu poze de la semnături, că mie una îmi dau energie și simt că nu suntem singuri în bătălia asta pentru un oraș așa cum ni-l dorim.

Mai avem de parcurs 28 de săptămâni. Să fim bine!

(Visited 13 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.