Ce mai gatim – meniu saptamanal

E vorba de meniul saptamanal, cu buget cu tot. De cad e mama in spital va spuneam ca eu tai, eu spanzur in bucatarie. Numai ca timpul fiindu-mi atat de limitat, e bine pentru mine sa stiu din vreme ce voi gati in fiecare zi a saptamanii. Sa o luam de exemplu pe cea care tocami a trecut. Am facut o lista cu tot ce vreau sa gatesc in fiecare zi, adica pranz si cina, la care am adaugat cateva chestii pentru micul dejun si pachetul fetelor la scoala. Mai nou, nu mai vor pachet, vor 5 lei, dar asta nu se intampla in fiecare zi, deci…

M-am sfatuit desigur si cu restul ocupantilor cu drepturi depline ai locurilor de la masa, dar ei n-au avut prea multe de comentat pentru ca eu am tinut cont de preferintele lor culinare cand am facut meniul. Am avut asa:

Luni 

Pranz – Ciorba de legume cu cuburi de carnita

– Friptura la gratar ramasa de duminica la care am facut o cu salata

Cina – Pulpe la cuptor cu sos de usturoi

Desertul zilei – Prajitura cu finetti

Marti

Pranz – Varza dulce fiarta in vin, cu carnita de porc  ( le-am servit si pe fetele din atelier cu cate-o portie si s-au lins pe degete)

Cina – Ce-am avut prin frigider, zacusca, caizer, pate, paine prajita si salata.

Desertul zilei – Placinta cu branza si stafide  (un deliciu)

Mirecuri

Pranz   – Supa de pui cu galusti

– Pulpe la cuptor cu legume trase la tigaie

Cina – Varza dulce fiarta in vin, cu carnita de porc

Desertul zilei – Clatite cu finetti

Joi  

PranzSupa de pui cu galusti

– Pilaf cu legume si ciocanele pe gratar

Cina    – Ardei si dovlecei umpluti

Desertul zilei – tot clatite de data asta cu gem ( 😀 mi-a mai ramas din compozitia de ieri si am pastrat-o in frigider)

Vineri

Pranz – Ardei grasi si dovlecei umpluti

Pilaf cu ciocanele la gratar si salata de varza ( varza aia de marti a fost asa mare ca n-a mai incaput in oala si-am oprit o bucata s-o fac salata)

Cina  – Pizza

Desertul zilei – Cremsnit

Am fost duminica trecuta la cumparaturi cu o lista destul de scurta daca ma intrebati pe mine, ma asteptam sa-mi trebuiasca mai multe. M-am incadrat in 200 lei, la care s-au mai adaugat 80 lei un bax de pulpe ( 40 buc), dar aveam acasa zahar, ulei, cartofi, ceapa si bulion. Lista a fost asta:

– Legume de tot felul – 35 lei

– Fructe – 15 lei

–  o buc carne de porc mai mare pt. ciorba/varza – 23 lei

– o casoleta carne tocata pt. ardei umpluti – 12 lei

– 1 pachet de biscuiti populari – 5 lei

– 1 cutie de mare de finetti – 11 lei

– 1 buc caizer – 12 lei

– 1 placinta congelata cu branza si stafide 😀 – 11 lei

– 1 varza mare – 6 lei

– 2 l lapte -10 lei

– 1 pachet gris – 3 lei

– 1 pachet de orez – 6 lei

– 1 pachet faina – 5 lei

– 1 pachet de gustin – 5 lei

– mezeluri – 15 lei

– pate de Sibiu – 7 lei

– crema de branza – 6 lei

– taitei de casa ( dap, se gasesc de cumparat) – 4 lei

– diverse – 9 lei

Stiu sigur ca a fost totul pana in 200 lei. In afara de asta am mai cheltuit zilnic pe paine si verdeata, dar nu mai mult de 5 lei/zi.

Asa, acum vreau sa aud de la voi idei de meniu pentru saptamana care vine si pentru weekend. Fasole cu ciolan si mazare am avut in meniu cu o saptamana inainte, asa ca sa nu va aud. 😀 Vreau supe creme, vreau altele.

Later edit  – aveti aici încă o varianta de meniu săptămânal. Pofta buna!

(Visited 102,198 times, 1 visits today)
viatanomada

la mine e complicat , ssunt plecata toata ziua, in consecinta las in frigider ( doar la cererea onor publicului ) diverse mancaruri. In special salate , astea sunt preferatele ziua: avocado cu pui, avocado cu omleta si pui, salate de paste, de orez, de fasole sau naut…multe variante si dau retetele daca vrei, sunt rapide, simple, satioase.Supe creme ( ca-s rapide , simplesi gustoase) de: dovlecei, cartofi( si dulci), dovleac, brocoli, mazare, rosii cu sau fara smantana, crutoane, bacon rumenit, variantele sunt la imaaginatia fiecaruia. Pentru seara gratar, peste. Nelipsitele dulciuri de casa: strudel cu branza dulce, cu mere, tarte, pfff,multe variante. te pup!

Mihaela Curea

Eu am facut in weekendul trecut ciorba de pui a la grec, oua umplute cu pateu de pui si philadelphia, pe langa reteta de baza, bezele si pricomigdale.
Pentru acest weekend, m-am gandit sa fac paste cu pui si ciuperci, prajitura cu branza de vaci.
Rucola, salata verde, rosiile, ceapa, un cas, sunca, nu lipsesc din frigider, si atunci oricand putem incropi o salata.
In acest weekend, nu am prea mult timp pentru gatit, daca vremea tine cu mine, maine vreau sa ma apuc de straturi, ca tot am spatiu destul, vreau sa pun ceapa alba si rosie, salata, ridichi, morcovi, patrunjel.

emilia

Oo ce saptamana ai avut…am ratat:-) 🙂 tocanita cu multe legume,spanac,ciorbica de stevie(ca tot este sezonul asta al verdeturilor),piure cu pulpite,ciorbica cu bors cu carne sau perisoare,peste ca tot nu am vazut in meniu…etc

Cristina P

Intr-o vreme tineam si eu buget pe expensify. Acu m-am lasat de sportul asta. Am o sursa faina de oua organice in piata, la fel si pui organic (am luat ieri, dar in general iau o data la juma de an, nu prea mancam carne).
Ieri am facut supa de pui cu taitei. Azi cred ca voi face linte la amiaz 🙂

Madutza77

Da’ de post nimic ? Nici un meniu, ca tot suntem in el ? 🙂 Observ ca al tau are cam multa carne si multa proteina animala…dar asa per ansamblu e ok, mai ales daca voua va place ( gusturile nu se discuta! 🙂 ) Multumim pentru idei, o sursa buna de inspiratie pentru noi. 🙂

ady

saptamana asta am avut tarta cu spanac si branza, paste cu ardei copt si sos de smantana, cartofi la cuptor cu rozmarin, salata de primavara (laptuca, leurda, ceapa, ridichi). pt pranzul saptamanii viitoare planuiesc niste ardei umpluti (mai am in congelator pt o mancare) si pt cina probabil o salata de orez cu porumb si fasole boabe. sunt numai eu la masa, nu trebuie sa gatesc prea mult dar intrebarea “ce gatesc” e intrebarea intrebarilor.

Vienela

Fasole cu ciolan si clatite cu finetti parca as vrea si eu, ca nu am mai mancat de mult. Ieri am facut gogosi, ca baietii mei, de la un timp, doar asta cer…
Am gatit o ciorba cu multe legume, pulpe si cartofi prajiti pana m-am plictisit… Pentru baieti, ca eu m-am delectat cu ciorba de loboda de la soacra-mea. :)))))

Ana

Buna.
Luni.
Pranz: ciorba os afumat
Cina: varza calita cu carnati
Deseet: cinamon rolls
Marti
P: ciorba de os afumat
C: chiftelute cu gravy si cartofi prajiti
Miercuri
Ciorba radauteana
Pulpe cu cartofi la cuptor
Joi
Ciorba radauteana
Peste cu legume si cartofi
Vineri
Supa crema de rosii
Ostropel de pui
Sambata
Pizza
Snitel cu cartofi
Duminica
Linte
Pui la ciaun, cartofi inabusiti

PREAȚĂ Mihai Daniel

Supa julien cu ciuperci (toate legumele tăiate julien).
Supă cremă de linte (mazăre) cu crutoane.
Ciorbă de “verzituri” de sezon (făcută fără dresing, ouă, afumatura…)
Supă cremă de cartofi cu chimen.
Borș țărănesc de curcan.
Ciorbă (borș) de perişoare.
Varză “A’la Cluj”
Dovlecei la cuptor cu telemea, roșii și smântână.
Pilaf cu varză cu ceva la grătar.
Pilaf cu carne de vită și spanac.
Friptură vânătorească cu garnitură de orice fel (cartofi la cuptor, prăjiți…orez basmatti, paste chiar…dar nu legume pentru că la sosul fripturii se pun legume …in rest orice fel de garnitură).
Pentru mai multe idei și mod de preparare a unor “idei” ma găsești pe facebook….nu sunt profesionist doar bucătarul familiei…

Andreea Gri

Niciodata nu as cumpără pizza și plăcinte congelate și alte semipreparate.La mine totul se face în casa mai ales ca am copii.Eu săptămână aceasta am avut ciorba de perisoare,ciorba țărănească de pui/mazare cu pui / fasole verde cu carne de porc/carne de vitel cu sos.Pandispan cu cacao și prajitura cu visine (din compot)/plăcintă cu mere și plăcintă cu brânză dulce.Toate făcute în casa.Carnea cumpărată de la tara.Săptămână viitoare vreau sa fac un ghiveci cu legume/o supa crema de legume/o tocanita cu carne și o prajitura cu gem de caise și gris.Personal consider ca,carnea din comerț este o porcărie. Mă documentez de ceva timp cum sa fac mezeluri în casa.Eu fetelor le dau dimineață diferite rulade,fructe și clasicul ceai cu pâine prăjită, unt și gem.Mai scăpăm și la cereale cu lapte

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.