Jurnal de consilier local – săptămâna 178

Am vorbit săptămâna asta sute de oameni. Am auzit ”toți sunt la fel”  de câteva ori. Și înțeleg de ce oamenii spun asta. E greu de la distanță să distingi diferențe între oameni, ce să mai vorbesc între politicieni. Ne-am pus de multe ori speranțele în cineva care apoi ne-a dezamăgit profund. Mi s-a întâmplat și mie, nu doar o singură dată. Și totuși…

Am auzit săptămâna asta de și mai multe ori: scăpați-ne de el,”vreau să semnez”, ”scăpați-ne de ei”, ”semnez pentru Nicușor”, ”semnez pentru Lucian”, ”nu vă lăsați”, ”votăm USR”, ”votăm Dreapta Unită”. Semn că încet, dar sigur, oamenii înțeleg munca noastră, înțeleg că zeci de ani de corupție nu se pot șterge cu buretele peste noapte și e nevoie de perseverență și reziliență, de implicare și susținere.

Acum să ne întoarcem puțin în consiliul local și să vă spun că avem un nou convocator, va fi ședință săptămâna viitoare, doar 17 puncte pe ordinea de zi, majoritatea cu actualizări de indicatori economici (majorări, creșteri și măriri), plus, evident, veșnicele proiecte privind containerele îngropate și studiul de oportunitate privind delegarea de gestiune la Parcul Acvatic. Asta dacă nu mai apare ceva pe OZ suplimentară, așa cum se obișnuiește.

Tot pe ordinea de zi avem si un proiect de acordare a unui ajutor de înmormântare de 2000 lei pentru persoanele care primesc venit de incluziune și se află în evidențele DGASPC S3 la momentul decesului. Ajutorul îl pot primi rudele supraviețuitoare care se ocupa de înmormântare sau altă persoană care poate dovedi că a plătit cheltuielile de înmormântare. Depunerea actelor pentru obținerea ajutorului trebuie să nu se facă mai târziu de 3 luni de la deces și teoretic în câteva zile ar trebui să primească ajutorul.

În una din ieșirile de după-amiază de la Costin Georgian, un cetățean mi-a atras atenția că pe trotuarul de la ieșirea de metrou a apărut peste noapte (nu-i o figura de stil sau ceva, fix peste noapte a apărut) un container. Urmează să vedem dacă are sau nu autorizație și la ce va fi folosit. Am toată stima pentru cetățenii implicați, cărora le pasă de ce se întâmplă în jurul lor. Am făcut o solicitare către primărie să vedem ce știm despre containerul de pe trotuar.

Ieri a fost o zi cu mult soare așa că împreună cu colegii din filiala USR Sector 3 am pornit la pas din Dristor, prin piața Râmnicu Sărat și parcul IOR, am trecut pe la clădirea Belvedere (dacă nu știți despre ce e vorba vă las aici reportajul Recorder pe care dacă sunteți din S3 trebuie să-l fi văzut deja) și am continuat până la noul sediu USR Sector 3 din Calea Călărași nr. 172, unde vă așteptăm să ne fiți alături la dezbaterile din fiecare weekend (urmăriți pagina de facebook USR Sector 3 pentru detalii).

 

Urmează două săptămâni cu temperaturi de peste 20 de grade, așa că ne vedem în stradă la la strâns de semnături, discutat probleme și găsit soluții.

Mai avem de parcurs 31 de săptămâni. Să fim bine!

(Visited 9 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.