Autoportretul scriitorului ca alergator de cursa lunga

autoportretulscriitoruluicaalergatordecursalunga-3571Autor- Haruki Murakami

Titlu original – What I Talk About When I Talk About Running

Numar pagini – 240

Nota mea: 4 din 5

L-am descoperit pe Murakami târziu și deși nu m-a dat pe spate cu ”La sud de graniță la vest de soare”, cartea nu mi-a displăcut deloc, așa încât citesc cărțile lui cu plăcere, mai ales acum, după ce l-am ”cunoscut” și altfel, lecturând Autoportretul scriitorului ca alergător de cursă lungă, care-i mai mult decât o autobiografie (știți că mie îmi plac cărțile în general să autobiografiile în special).

E o carte despre disciplină, despre limite și voință, care se întâmplă să fie de data asta ale lui Murakami. Îmi plac mult oamenii care au idealuri, scopuri bine definite în viață și care, mai mult decât atât, fac ceva pentru a le îndeplini. Sunt foarte puțini cei care excelează în mai multe domenii, iar japonezul ăsta simpatic e unul dintre ei.

Cartea merită citită (nici nu vă ia mai mult de câteva ore într-o duminică însorită), fie și numai pentru a înțelege că disciplina e o artă. Nu poți face performanță fără o disciplină de fier și o voință pe măsură. Felul în care Murakami ne lasă să pătrudem în lăcașurile intime ale vieții lui, fără a ne spune însă de unde nevoia asta de a alega sau de a scrie. Sunt chestii care au venit brusc și pe care a știut că trebuie să le facă. Și nu doar să le facă pur și simplu, ci să le facă planificat, organizat, cu termene limită și cu mulți kilometri parcurși. La maratoane.

Dacă mai era nevoie, cartea mi-a reamintit că nimic nu se obține fără muncă multă, fără un om care să-ți fie aproape și să te sprijine no matter what, fără o fărâmă de talent și multă, multă voință. Pentru mine a fost un exercițiu bun, mi-a dat cumva refresh, m-a scos din amorțeală și v-o recomand cu drag. O puteți comanda de aici.

(Visited 185 times, 1 visits today)
Vienela

Nu am citit nimic scris de acest Murakami, dar tu ai reusit sa imi starnesti curiozitatea… De asa ceva am nevoie in aceasta perioada… Vreau sa fac unele schimbari in viata mea si am nevoie de ceva care sa ma mobilizeze…

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.