Jurnal de consilier local – săptămâna 37

A fost o săptămână cu scântei, cu păreri diferite de-o parte și de alta, unele mai pe emoțional, altele mai pe litera legii, unele pe oportunitate și mai toate bazate pe ce credem noi. Am încheiat cu ședință extraordinară de Consiliu Local vineri și o vizită la un Complex acvatic din Târgoviște, sâmbătă. Dar ca de obicei, începem cu prima zi.

Luni – O discuție cu Direcția de salubritate din primărie, care e compusă din mai multe direcții, servicii și birouri, o discuție în care ne-a fost confirmat din nou faptul că discuțiile nu duc nicăieri. Modul de organizare al acestei direcții este foarte greu de înțeles, pentru că deși sunt mai multe, fiecare direcție se ocupă cu de toate. Am stabilit să vorbit de acum pe planuri concrete și cifre verificabile. Evident, ni s-a atras atenția că stresăm personalul care trebuie să muncească extrem de mult și uneori să se întâlnească cu noi după program.

Tot luni a avut loc prima dezbatere despre bugetarea participativă, cu detalii asupra felului în care se va desfășura proiectul de la depunere și pana la implementare, aveți aici înregistrarea, îi mulțumim lui Eugen Matei. Desigur, ne-am fi dorit să participe mai mulți cetățeni, dar va mai fi o dezbatere marți, pe 13 iulie la care vă invit să participați dacă sunteți interesați ca primăria să implementeze un proiect propus de voi. Nu e ușor, dar nu e nici greu.

Marți – Pentru a putea debloca activitatea uneia din companiile primăriei, astfel încât aceasta să-și poată termina contractele la două obiective de investiții din sector, a trebuit să luăm atitudine și să adresăm în calitate de AGA o solicitare scrisă către altă companie, ați ghicit, tot a primăriei. Sperăm ca lucrurile să meargă bine și fiecare parte contractantă să-și poată duce la bun sfârșit angajamentele!

Tot marți, colegii noștri au luat atitudine legat de acțiunea primăriei Sector 3, care cu utilaje și oameni din societăți și direcții au intrat și igienizat o zonă din sector care aparține în mare parte de Ministerul Dezvoltării și restul e formată din terenuri private. Zona are circa 100.000 mp și este situată vis-a vis de Biblioteca Națională. Nu știm dacă proprietarii au fost anunțați, dacă și-au dat acordul ca zona să fie amenajată și folosită în vreun fel de altcineva până când ei vor începe o acțiune acolo. Am trimis, așadar, noi, consilierii USR PLUS, împreună cu consilierii PNL o scrisoare către primar  prin care îi solicităm clarificarea situației și a acțiunilor pe care le face în zonă.

Miercuri – Am avut ședințele de comisii pentru ședința de consiliu Local ce urma vineri. Atât la comisia de buget, cât si la comisia de asistență socială proiectele au primit avize favorabile. Și o ședință de CA la o scoală, au început cererile de transfer la școli și până acum, din fericire, copiii au putut fi primiți fără probleme. Și îmi place că doamnele învățătoare se bucură când le vin copii noi și sunt melancolice după cei ce pleacă. Ce nu-mi place e că majoritatea copiilor care își cer transferul o fac pentru a se muta în străinătate. 🙁 Desigur, pentru ei poate e un lucru bun, pentru România nu e. Compensăm însă cu faptul că din cei noi înscriși, o mică parte vin din alte țări, chiar dacă nu toți sunt români.

Joi – Am avut ședință la comisia pentru locuințe sociale. A fost atribuită o garsonieră rămasă liberă după decesul unui beneficiar. Cred că v-am mai spus că dosarele celor care așteaptă o locuință socială sunt aprobate în noiembrie  pentru anul următor, noi în noiembrie am aprobat lista celor aflați în așteptare și acum, primul din listă, pentru că urma să primească o locuință, a trebuit să aducă din nou o adeverință care să ateste faptul că îndeplinește criteriile pentru a primi locuința.

Vineri – A fost ședința de Consiliu Local și am votat reprezentanții consiliului în comisia pentru evaluarea proiectelor din bugetarea participativa. Cumva ne-am pus mari speranțe în propunerile acestea venite de la cetățeni și sper să mai vină proiecte  bune în aceste ultime 4 zile (dap, trece timpul extrem de repede). Iar ca să nu credeți că a venit weekendul prea repede, noi pe grupurile comune am semnat documente până seara târziu.

Sâmbătă – Am fost la Târgoviște (eu am copilărit acolo) la Complexul Turistic de Natație. Aș putea să spun că m-am dus acolo la distracție și plajă, dar am să vă povestesc altceva. Pe locul fostei Baze de Agrement făcută la marginea orașului pe vremea lui Ceaușescu, care era pentru noi, copiii de atunci, un extraodinar loc de a ne petrece zilele de vacanță de vară cu 3 lei, autoritățile din Târgoviște au amenajat, cu bani europeni, un complex turistic, mai mic decât fosta bază, dar excelent pentru târgovișteni și eventualii turiști care la distanță de nici 90 de minute de București pot petrece o zi faină de vară cu bani mult mai puțini decât la un ștrand obișnuit din București. Aveți aici detalii despre complex, de la cât a costat amenajarea până la declarațiile de avere ale administratorilor.

Duminică – Azi stau din nou la soare la umbră și citesc. Avem deja postate în drive-ul comun cu primăria câteva proiecte de HCL pentru ședința viitoare. Mult învățământ dual care pe mine (nu doar ca antreprenor) mă bucură extrem de tare. Sunt unul dintre cei care nu consideră că toți trebuie să facem facultăți pentru a fi buni profesioniști. Mi-aș dori ca tinerii care aleg învățământul dual să-și găsească motivație, să învețe meserii într-un mod care să-i atragă și să profeseze apoi la nivel excelent.

Mai avem de parcurs 171 de săptămâni. Să fim bine! 

(Visited 98 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.