Jurnal de consilier local – săptămâna 36

Am, în sfârșit, o duminică dimineața liberă venită după o sâmbătă la fel de liberă. Aproape că nu mai știu ce fac oamenii în timpul liber, noroc că am perne noi pentru șezlong. Și când zilele astea vin după o săptămână fără ședință de Consiliu Local, ți se pare cumva că ai tras lozul câștigător. Apoi îți amintești că mâine e luni și te așteaptă din nou o săptămână plină, cu multe decizii și hotărâri de care ține poate bunul mers al vieții de sector și parcă nu mai ești așa relaxat. Până atunci haideți să vedem cum a fost săptămâna asta:

Luni – a fost cea mai încărcată zi din săptămână, dimineață am participat la o discuție la Facultatea de Istorie cu doi profesori de etică și economie din SUA. Nu am fost acolo în calitate de consilier local, dar vă dați seama că mintea mea încerca să găsească aplicabilitate la lucrurile pe care le discutam, la noi în sector, la noi în școli și până la urmă la nivelul nostru, al fiecăruia. În sensul de a face ceva, astfel încât să ne asigurăm că lumea este un loc mai bun cu noi în ea decât fără noi.

Seara am avut o întâlnire cu Direcția de salubritate, în încercarea de a ajunge la un numitor comun în ceea ce privește modul de organizare al acesteia. N-am ajuns, dar am aflat ca amenajarea de spații verzi se face și de către direcția de salubritate, astfel încât cheltuieli cu salubritatea ale sectorului sunt mai complicat de analizat. Așa ca le-am cerut să ni le prezinte defalcat și să le discutăm în următoarea întâlnire care va avea loc lunea viitoare (mâine).

Marți – Am revizuit împreună cu personalul din primărie proiectul de hotărâre cu deschiderea curților de scoli și sperăm ca săptămâna viitoare să-l trimitem semnat și să poată intra pe circuit. Au fost câteva aspecte de clarificat și cu colegii de la PNL, dar acum ne-am pus de acord pe aspectele principale. Oricum proiectul va fi in dezbatere publică și vom mai putea aduce modificări dacă va fi cazul. Apropo de discuțiile acestea care preced orice hotărâre semnată de grupurile noastre, avem saptămânal în jur de 1000 de mesaje (am numărat de curiozitate mesajele de pe grupul comun dintr-o singură zi, nu vreți să știți).

Miercuri – A fost tot zi de discuții pe proiectele care urmează săptămâna viitoare să intre în ședință extraordinară de Consiliu Local, sunt legate de consiliile de administrație ale societăților primăriei, adică a modului în care membrii consiliilor sunt recrutați, aleși sau numiți, că nici nu știu cum să spun. Am încercat ca, indiferent de unde vin (recomandați de partide, prieteni cu primarul, independenți sau oricum) să ne asigurăm că sunt profesioniști și acționează în interesul public al UAT-ului din care face parte societatea, nu altfel.

Joi – am primit de la Direcția de salubritate prezentările pe care le-am solicitat luni. Altceva! După 9 luni de lupte aproape zilnice cu ei, au descoperit graficele și prezentările cât de cât structurate. Mai rămâne să verificăm dacă datele scrise acolo sunt corecte. Am avut și două ședințe de CA-uri la școli, chiar dace e vacanță sunt multe chestii administrative de rezolvat.

Vineri – a fost ziua de semnat proiecte și trimis la primărie. Am semnat proiectul de hotărâre privind comisia de evaluare a proiectelor depuse pentru bugetarea participativa, pe care o vom alege în ședința de săptămâna viitoare și pe cel legat de consiliile de administrație ale societăților. Pe seară am avut o întâlnire legată de situația juridică a contractului de la parcul Pantelimon, care începe să prindă formă și ne dorim să-l avem pe ordinea de zi la ședința ordinară de la sfârșitul acestei luni. Apoi o altă întâlnire online cu un administrator de societate, unde am discutat aspecte legate de pașii următori pe către aceasta e necesar să-i parcurgă și cum putem ajuta noi în calitate de membri AGA.

Sâmbătă – cum vă spuneam la început, n-am făcut nimic. Și dacă tot am loc aici vă spun că luni de la ora 19 va fi dezbatere legată de bugetarea participativă, vă rog să participați și să puneți întrebări și vă mai rog să depuneți proiecte. Unele bine structurate, bine gândite și cu posibilitate reală de implementare și care să aducă plus valoare comunității.

Duminică– azi vreu să fac prima baie în piscină pe anul acesta. Și să stau măcar 30 de minute la soare. Și să beau ceva limonadă care să mă ducă cu gândul la concediu care e foarte departe și foarte scurt, dar măcar este. Săptămâna viitoare va fi plină până la refuz dar e bine să fie așa. Dacă acțiunile astea toate ar produce și rezultatele pe care noi toți le dorim, atunci vom ști că nu ne-am străduit degeaba. Vom vedea! 🙂

Mai avem de parcurs 172 de săptămâni. Să fim bine!

(Visited 82 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.