Jurnal de consilier local – săptămâna 38

Când eram copii, la orele de matematică, înainte de a începe rezolvarea, trebuia musai să cunoaștem datele problemei. Apoi, când le aveam pe toate, le treceam pe foaie și încercam să le înțelegem. Abia după asta începeam rezolvarea. Eu, cel puțin, mă uitam foarte atentă la datele pe care le aveam și ziceam: aha, știu cum se rezolvă asta! Și începeam. În stadiul asta suntem noi acum în consiliu, doar că nu avem o singură problemă, ci infinite… și strângem datele, ascuțim cuțitele, începem rezolvarea.

Luni – Pentru prima dată, noi consilierii am convocat o ședință extraordinară de Consiliu Local. Pentru a putea face asta, convocarea trebuie semnată de 1/3 din numărul total de consilieri, în cazul nostru ar fi fost suficiente 11 semnături. Am semnat 13 și dacă mai era nevoie semnau și restul consilierilor USR PLUS și PNL, dar am considerat suficiente semnături și am trimis convocatorul către primărie pentru a ne putea încadra în termenul legal și a putea ține ședința joi.

Marți – Pentru că ieri am definitivat cu aparatul primăriei și colegii proiectul pentru deschiderea curților școlilor din sector pentru cetățeni, azi proiectul a circulat la semnat. E așa o zi specială de fiecare dată când un proiect ajunge în stadiul de a fi semnat. E ca atunci când știi că mai urmează mult de muncă pentru a pune în practică o idee, dar a venit momentul în care nu mai există cale de întoarcere, roțile se învârt.

Miercuri – Am trimis proiectul la primărie și în același timp am solicitat o situație a terenurilor de sport din curțile școlilor administrate de noi și cu programul actual de pază și monitorizare a acestora. Proiectul va intra în dezbatere publică așa că vă rog să-l urmăriți (o să vă dau de știre când se va publica) și să veniți cu idei de îmbunătățire.

Tot azi a fost ultima zi de înscriere proiecte la Bugetarea participativă. Au fost depuse 55 de proiecte. Comisia le va analiza eligibilitatea și apoi urmează votul. Acum chiar că apelez la voi toți să vă faceți cont pe platformă pentru a putea vota proiectele. Este extrem de important ca cele mai bune să câștige. Și să fie implementate.

Joi – Ședință de CL de dimineață. Un singur proiect pe ordinea de zi. Am votat pentru un proces de selecție a administratorilor (membrilor Consiliilor de Administrație) deschis către toți cei interesați, cu participarea unui expert independent de resurse umane, la societățile primăriei. A fost ședința extraordinară convocată de noi, pentru că expiră mandatele curând la CA-urile din unele societăți. Eram în situația în care vechii membri din Consiliile de Administrație, pe baza unei solicitări și a unui raport favorabil puteau fi numiți pentru încă un mandat de 4 ani. În plus, numărul membrilor în CA-uri l-am redus anterior la 3. Cum să rămână toți dacă acum sunt 7, de exemplu? Gata, toată lumea la concurs! Unii colegi de Consiliu Local s-au supărat că deschidem ușa tuturor si că asumăm că unele societăți trebuie închise. Ei vor să mergem mai departe cu aceiași oameni, fără selecție deschisă, cu aceleași societăți, chiar dacă unele nu se justifică sau produc pierderi. Le-am spus și pe calea asta, încă o dată: s-a terminat cu sinecurile la Sectorul 3! Ești profesionist și vrei să ocupi o funcție în domeniul tău, o vei câștiga. Sunt alții mai buni ca tine? Să-i vedem la treaba! Eficiență și profesioniști la întreprinderile publice ale Sectorului 3, atâta vreme cât ele vor mai exista, asta ne dorim!

Vineri – Am fost în discuții cu primăria pe probleme legate de societăți. E o încrengătură de relații care mai de care mai dubioase acolo. Și când afli din surse credibile externe că există semne mari de întrebare în ceea ce privește legalitatea unor acțiuni, trebuie musai să strângi datele problemelor așa cum vă spuneam în introducere. Și nu-i ușor deloc, vă spun!

Sâmbătă – Am ieșit dimineață pe terasă să citesc ceva, mă lupt cu niște cărți de ceva vreme, și să mă vadă soarele la față. Bine, să fac și-o baie răcoritoare la prima oră, asta aveam în cap. Si-am făcut. Cu tot cu căștile la gât. Și nu mi-am dat seama de asta decât după ce am ieșit din apă, după vreo 10 minute. Nu-mi venea să cred că am fost atât de aiurită și cu gândul în altă parte. Ca să-mi înțelegeți supărarea, vă spun că eu am o relație specială cu căștile mele, sunt foarte practice, le pun dimineața la gât și le mai dau jos seara, indiferent dacă le folosesc sau nu și după cum vedeți indiferent dacă intru în piscină sau nu. 😀 Le-am pus, totuși, la uscat.

Duminică – Căștile funcționează! Astea sunt, doar că pe alb.  :))

Mai avem de parcurs 170 de săptămâni. Să fim bine!

(Visited 113 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.