Ce mai înseamnă prietenia?

prietenia 2Ești prieten cu un om. E simplu. E frumos. Trăiești momente, clădești amintiri, te bucuri și suferi alături de el/ea și ajungi la momentul în simți că sunteți imbatabili, că prietenia voastră va dura, că oriunde vă va duce viața voi veți rămâne în legătură.

Dacă la un moment dat ceva nu merge bine între voi, ori încercați să vedeți ce s-a întâmplat, ori așteptați. Timpul va rezolva neînțelegerile și va veni o zi în care toate vor căpăta un înțeles, și pentru unul și pentru altul, veți înțelege c-a fost mai bine așa, că nu-i musai să fim tot timpul de acord, nu-i musai ca ce-și dorește unul să fie ok și pentru celălalt. Nu-i o tragedie dacă ce i se pare unuia corect, i se pare celuilalt lipsit de sens. Putem avea percepții diferite asupra lucrurilor sau oamenilor. De cele mai multe ori dreptatea nu-i nici de partea unuia, nici de partea celuilalt, dar nu asta e definitoriu într-o prietenie. Definitorie este sinceritatea. 

Dacă după ani de prietenie afli că cel pe care-l considerai prieten, cel pentru care ai fi fost în stare să pleci în noapte către necunoscut, cel care-ți era un fel de frate/soră alături de care erai la bine și la greu, te-a mințit tot timpul, atunci nu știu ce mai rămâne din prietenia voastră.

Stai și te întrebi: a fost ceva adevărat? am fost vreodată considerat prieten? când a fost sincer și când a mințit? Ce fel de om este de fapt? Există prietenie și după minciună?

(Visited 508 times, 1 visits today)
Madutza77

Despre PRIETENIE…s-au spus şi se vor mai spune multe,s-au scris şi se vor mai scrie multe, au curs şi vor mai curge râuri de cerneală, însa fiecare om are propria lui percepţie bazată pe un cumul de trăiri şi experienţe. Nu mă pot încumeta să dau sfaturi,( asta ţine de cei înţelepţi), însa pot spune câte ceva…
Am invăţat că în Viaţa, tot ce ţine de Dragoste, Bunătate, Amabilitate, Generozitate, Prietenie, Filantropie…ş.a.m.d şi nu este urmat de NECONDIŢIONAT…ne aduce de cele mai multe ori, la un moment dat, suferinţa. De ce ? Atunci când eşti prieten necondiţionat, o faci fără să te aştepţi să primeşti la fel înapoi, fără să pui restricţii sau condiţii şi fără să stabileşti nişte parametri: când, unde şi cum să simţi, să te manifeşti, să te comporţi şi să iubeşti. Faci exact ce simte sufletul tău. La fel în oricare din manifestările de mai sus. Ne detaşăm şi nu avem aşteptari….şi astfel nu vom fi dezamagiţi. Şi dacă, la un moment dat, se întamplă să afli, că în tot acest timp, ai fost minţit, întreabă-te cu ce din tine ai adus în realitatea ta acest lucru şi ce ai de învaţat de aici. Există o lege în Univers numită Legea Bumerang( legea cauză şi efect) potrivit căreia totul se întoarece la tine cum ai transmis.
Şi dacă stai și te întrebi: a fost ceva adevărat? Da! A fost tot ce ai oferit tu în aceasta PRIETENIE! Am fost vreodată considerat prieten ? Da ! Ai fost ! Chiar daca nu cunoşti substratul. Când a fost sincer și când a mințit? Nu este treaba ta! Este treaba lui/ei. Tu ţi-ai făcut partea! Ce fel de om este de fapt? Nu există oameni răi, există oameni în suferintă. Există prietenie și după minciună? DA! Există IERTARE ! Şi asta ţine numai si numai de tine…Tu eşti Creatorul Vieţii tale !

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.