Tarte cu fructe

Pentru că astăzi sunt Floriile şi la noi în familie avem mai mulţi sărbătoriţi, încep prin a le transmite lor şi tuturor celor care poartă nume de flori tot binele din lume!

Cum alte cadouri n-am luat pentru ei, le-am făcut ieri o mulţime de dulciuri, printre care şi două tarte, una cu gem şi una cu fructe. În anii ăştia de când am blogul, am mai dat eu reţetele astea, dar niciodată nu le-am scris aici. Ba pe la cantina socială, ba pe maibun.ro, dar aseară am văzut că nimeni nu le poate vedea aici la mine acasă, aşa că dacă tot am făcut ieri tarta asta cu fructe, am zis să v-o arăt şi să vă spun şi reţeta din nou.

Pentru ingrediente aveţi nevoie de:

– 2 ouă

– o ceaşcă de zahăr + 2 liguri de zahăr

– o ceaşcă de untură

– un praf de copt şi puţin oţet pentru stins

– două căni şi jumătate de făină

– 2 pliculeţe de tort gelee (am zis să vă arăt un pliculeţ că poate n-aţi mai folosit)

tort---gelee-transparent---8g-879409

– 1 cutie cu cremă pentru cremşnit (pentru că are iese mai multă cremă şi vă ajunge pentru două tarte)crema-de-cremsnit-dr-oetker

– 700 ml lapte

– fructe din compot sau proaspete, eu de data asta am avut kivi, banana şi căpşuni în cantităţi foarte mici, pentru că restul fructelor le-am folosit la tortul diplomat. Ok, vi-l arăt şi pe acela mai târziu.

Aşa…să începem să pregătim tarta. Prima dată aprindem cuptorul la temperatură medie, eu îl dau la 170 grade şi îl las să se încălzească. Fac asta chiar înainte de a mă apuca să-mi adun ingredientele pe masă.

Pun apoi ouăle în robot impreună cu zahărul şi le amestec 20 de secunde. Coca se poate face şi cu mixerul şi cu telul, dar eu prefer să mi-o facă robotul dacă tot ocupă loc pe blatul din bucătărie. Ştiu că probabil mulţi dintre voi aveţi un robot de bucătărie, dar e băgat pe undeva ca-i mare şi ocupă loc. E drept, ocupă, dar daca-i unul bun îşi merită toţi banii şi toate minutele petrecute la sfârşit pentru a-l spăla, credeţi-mă.

Revenind, după ce se amestecă ouăle cu zahărul, adăugăm celelalte ingrediente pentru cocă, adică untura (dacă nu vreţi s-o faceţi cu untură, o puteţi înlocui cu două ceşcuţe de unt), făina (numai două căni) şi praful de copt stins cu oţet. Se frămîntă o cocă elastică care se întinde imediat ăntr+o tavă de tartă. Din compoziţia asta vă ies două tarte, dar nu vă sfătuiesc s-o faceţi la jumătate, pentru că prăjitura e atât de bună încât toată lumea va mai dori şi va fi excelent că aţi făcut două prăjituri. 😀

So, se ia jumatate din cocă şi se întinde într-o tavă de tară. Evident, dacă vă este lene să coaceţi două blaturi de tartă, puteti pune toată compoziţia într-o tavă mai mare şi o puteţi băga la cuptor o singura dată. Eu am două tăvi pentru tarte şi împart compoziţia în ouă. Bag tava la cuptor pentru 20 de minute şi după ce o scot pe prima repet figura cu ce-a de-a doua.

Se pregăteşte apoi crema pentru tartă după instrucţiunile de pe cutie, practic se amestecă cu mixerul laptele şi praful pentru cremă vreme de 3 minute. Se împarte crema în două şi se întinde pe suprafaţa blaturilor de tartă. Se adaugă apoi repede fructele pentru că se întăreşte repede crema (aţi face bine să le pregătiţi cât timp blaturile sunt în cuptor).

Odată tarta aranjată cu fructele, vine partea cea mai grea a acestei reţete, respectiv prepararea jeleului, care dacă nu-i proaspăt nu iese. Eu nu-mi cumpăr niciodată mai multe decât am nevoie, pentru că se învechesc şi nu-mi folosesc la nimic.

Se amestecă conţinutul plicurilor de tort gelee cu  două linguri de zahăr şi peste ele se adaugă încet amestecând continuu 400g de zeamă de la compotul de fructe sau apa. E mai bun cu sucul din compot, dar merge şi cu apă.  Se pune apoi pe foc un minut (maxim 70 de secunde) şi se toarnă apoi peste tarte. E mai bine să pregătiţi jeleul separat, adică fiecare pliculeţ separat, pentru a şti sigur cât trebuie turnat peste o tartă.

Gata, o dăm la rece o oră două dacă nu avem prin preajmă pe cineva care pândeşte şi o taie în secunda în care jeleul s-a întărit.

Ştiu că poate a sunat complicat rău reţeta asta, dar vă promit că nu-i aşa. E simplu de făcut şi delicioasă la gust. Poftă bună!

tarta cu fructe

 20140412_172904

(Visited 404 times, 1 visits today)
Madutza77

Multumim mult pentru reteta!:)Pare delicioasa si destul de simpla, abia astept s-o incerc !:) LA MULTI ANI, Sarbatoritilor tai! Sa fie sanatosi si voiosi ! 🙂 O zi frumoasa! 🙂

liliana

te citesc demult dar n-am scris până acum. acum scriu pentru că am făcut reţeta şi a ieşit nemaipomenit. am făcut jumătate din cantităţE şi am folosit puding de vanilie în loc de cremşnit. ca fructe am avut un compot de cireşe şi banane. acu, pentru că a ieşit, am fost de-am mai cumpărat două tăvi de tarte ca să fac de Paşte. foarte simplă şi gustoasă. mulţumesc şi numai bine de sărbători.

Nina

Ma bucur mult ca ti-a placut. Mi-am luat si eu ieri o tava noua pentru tarte. Una mai mare. 🙂
Sarbatori frumoase si tie!

Vienela

Ah, Nina, ce imi faci tu! Abia pusesem la cale sa fac o prajitura vazuta la Kadia, si acum revad tarta facuta de tine. Eu pe care o fac prima? Nu, chiar nu pare greu de facut. Ai scris mult, cu explicatii clare, insa totul dureaza cateva minute, bag seama…

Madutza77

Asa este, draga Vienela! Am facut-o si eu de Paste , nu este complicata, garantat reusesti si nu dureaza mult…iar rezultatul…a meritat tot efortul ! Papilele noastre gustative au fost foarte fericite, dar mai ales a copilasilor care s-au batut pe ea! 🙂 ))

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.