Românii sunt oameni buni

Da, vrem să fim mai tari ca google. Să-l facem să-și schimbe părerea despre noi.

Românii au făcut de-a lungul timpului lucruri mărețe, care au influențat mai mult decât am crede istoria omenirii și am de gând să vă enumăr astăzi câteva dintre acestea, pentru a dovedi că românii sunt deștepți, creativi, inventivi și nu în ultimul rând, mândrii că sunt români.

Și n-am să vă vorbesc despre românii deja celebri pe care îi știm cu toții și cu care ne mândrim de câte ori avem ocazia, ci de românii poate la fel de inteligenți și inventivi , dar care nu sunt așa cunoscuți de publicului larg roman și cu atât mai puțin de străinii de rând.

Știați, de exemplu, că  Aurel Perșu – a stabilit acum aproape 90 de ani că automobilul cu cele mai corecte forme aerodinamice trebuie să fie proiectat având forma unei picături de apă în cădere? A construit în Germania din banii proprii un automobil și a parcurs cu el 120,000 km cu o viteză  medie de 80 km/oră . A adus automobilul în Romania și l-a donat muzeului National Tehnic Dimitrie Leonida.  General Motors  si Ford au facut propuneri pentru achizitionarea patentului fără a garanta însă și construirea acestuia, fapt ce l-a determinat pe Perșu să le refuze ofertele. El a fost unul dintre cei ce au dovedit că românii sunt creativi.

Un alt roman excepțional, dr.fiz. Eugen Pavel, de la Institutul de Fizica Atomica de la Magurele, a realizat un CD ROM din sticlă cu o capacitate de stocare de 15.000 ori mai mare decât a unuia obișnuit. Pe 5 astfel de CD -uri ar putea fi stocată întreaga Biblioteca a Academiei Române, iar informațiile ar putea rezista 5.000 de ani. În noiembrie 1999, invenția sa a fost premiată cu medalia de aur la Salonul Mondial al Invențiilor de la Bruxelles, iar autorul dorește cu orice preț producerea de serie în România. Dar forurile de la noi întârzie la nesfârșit formalitățile. El este unul dintre cei ce dovedesc că românii sunt inovatori.

românii sunt inteligenți o spun și rezultatele de la olimpiadele internaționale la care participăm. Să nu mai zic de jocuri, unde România a câstigat Campionatul Mondial de bridge (considerat de mulți drept cel mai inteligent joc de cărți) pe Internet, în 16.11.2000 (107 – 75 cu SUA în finala). Stefan Cosmin Bucă, Maria Popa si Mihai Ivănescu au fost nominalizati, în vara anului 2001, pentru Premiul Nobel de catre instituții din SUA. Primul era pe vremea aceea student la Economie, ceilalți participau la programe în colaborare cu NASA. Și pe ei tot în categoria români sunt inteligenți îi încadrăm.

În zilele noastre România este pe primele locuri în lume la exportul de inteligență De exemplu, la Microsoft, a doua limbă vorbită este româna, iar la NASA mulți dintre specialiștii de prim rang sunt tot români. Aici avem categorie noua, românii sunt specialiști.

Când spunem că români sunt deșepți, românii sunt creativi, românii sunt haioși, inventivi, nu spui doar vorbe-n vânt pentru că ele, românii ăștia au existat, sunt acum printre noi și vor continua să fie atât cât omenirea va exista, indiferent ce spun despre români căutările pe internet de pe diferite meridiane.

Avem și noi uscăturile noastre, dar dacă e să luăm istoria la bani mărunți, găsim de-a lungul ei puzderie de români remarcabili. Uneori atât de generoși încât și-au cedat invențiile și alții au câștigat premii Nobel cu ele. E cazul  radioactivității artificiala care a fost descoperita de o savanta de la Facultatea de Stiinte Bucuresti, si însusita apoi de Marie Curie. Cerând un grad superior la facultate, savanta românca (Ștefania Mărăcineanu) îi scria regelui Carol al II lea: “Numirea mea s-ar putea face pe aceeasi cale excepționala ca si a domnilor recomandați de dl. Perrin, ca o recompensă a descoperirii radioactivitatii artificiale, care este a mea si de al carui fruct s-a bucurat dna Joliot Curie, recomandată de însuși dl. Perrin pentru Premiul Nobel. (…) Domnul Decan al Facultatii de Științe și o parte din profesori ma sacrifica pentru a nu-i nemultumi pe dl. Perrin si pe sotii Joliot Curie, de care, zic dumnealor, au nevoie.Veșnici plecăciuni față de cei de afară, bogați, deci deștepți și merituoși!” Nedreptățita savantă româncă înființase din proprie inițiativă Catedra de Radioactivitate de la Facultatea de Științe din București. Să nu uităm așadar că românii sunt generoși.

Să-i promovăm așadar, să-i scoatem în față și să dovedim dacă nu lumii întregi, atunci măcar lumii internetice că românii sunt, au fost și vor fi oameni de valoare, inteligenți, creativi, descurcăreți și generoși. Să facem ca în toate limbile pământului despre români să se pună lucruri bune, pentru că merităm. Doar dați-ne un lider și câțiva strategi și vă vom arăta că schimbăm lumea.

Tot tăvălugul ăsta de articole a pornit la inițiativa celor de la ROM, știți voi, celebra ciocolată românească, și vrea să schimbe imaginea e care o are google și implicit cei care vor să afle informații despre români din online, despre români.


Dacă știi o limbă străină și vrei să traduci articolul ăsta și să-l publici tradus pe blogul tău, te invit s-o faci. Nu trebuie nici măcar să trimiți link către mine. Știi vorba aia romanii sunt generoși. Dovedește că românii sunt uniți și mai ales că românii sunt descurcăreți!

P.S. Titlul articolului a fost schimbat datorită acestui post.  Mulțumesc Cristi, ești unul dintre cei mai buni români pe care eu îi cunosc!

(Visited 396 times, 1 visits today)
nina

@coana zoitzica- am acum un pic de treaba, ca m-as apuca. 😀
@ralu- s-ar putea sa fie cea mai buna campanie de anul asta. Numai de-am avea si rezultate. 🙂

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.