Ce amuzant, totuși!

Ce amuzant, totuși! Să crezi că un om l-ar putea cunoaște cu adevărat pe altul. Te poți obișnui cu celălalt atât de mult încât să poți rosti cuvintele în același timp cu el, dar nu vei ști niciodată de ce celălalt spune ceea ce spune sau face ceea ce face, pentru ca nici măcar el nu știe. Nimeni nu înțelege pe nimeni.

Și totuși trăim cumva împreună, în pace de cele mai mlte ori, și rezolvăm lucrurile cu o rată a succesului destul de ridicată, astfel încât oamenii continuă să încerce. Oamenii se căsătoresc și multe căsătorii sunt reușite, au copii și majoritatea acestora ajung oameni cinstiți, au școli și afaceri, fabrici și ferme care funcționează la un nivel acceptabil – toate astea fără să aibă habar ce se petrece în capul celorlalți.

O scot cumva la capăt, asta fac oamenii.

Am citit asta în Umbra Hegemonului de Orson Scott Card la începutul weekendului și deși am avut mult de alergat la sfârșitul ăsta de săptămână (da, bucătăria mea prinde contur), de atunci mă gândesc într-una la ceea ce vrea să spună. Bine, nu e ca și cum ați ști ce-i în capul meu, dar…

(Visited 50 times, 1 visits today)
NightOn

Foarte interesante ideile. Este adevărat că nu avem nici cea mai mică idee de ceea ce este în capul unui om și cu toate astea susținem sus și tare că îl cunoaștem foarte bine, că știm cum va reacționa sau ce va spune într-o anumită situație… Da, ne mințim singuri :)) Habar nu avem ce e în propria minte, oare cum putem avea pretenția să știm ce este în a altuia?!
Săptămână excelentă!

nina

@Anca- buna asta, buna de tot :))
@NightOn – la fel si tie! 🙂
@Ioana- cometariu tau s-a dus in spam si l-am vazut abia dupa ce am apasat “goleste spamul” 🙁

Dli

Nu ar fi atat de interesanta viata daca totul ce am face am sti ce facem. Asa ca e mai bine sa nu stim ceea ce multi vor sa stie. Sa nu ne intelegem dar sa alegem mereu binele.

Marmotzel

De cele mai multe ori e bine sa nu stim ce se petrece in capul celuilalt. Poate ca gandeste rau, poate ca are prea multe ganduri negative indreptate spre noi si atunci ne-am incarca emotional prea mult. Pe alta parte, daca am sti ce e in capul lor, poate am sti sa ii tinem sau nu la distanta de noi. E o conventie tacita , ne intelegem si mergem mai departe pentru a ne indeplini telurile.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.