Pentru că putem

Alo, Timisoara, se aude acolo la voi?

Există o fată în orașul ăsta frumos al vostru, pe nume Valentina. O fată ce a renunțat la slujba de grefier la tribunalul din oraș, pentru a putea avea grijă de fetița ei de 4 ani. Acum a înscris-o pe cea mică la grădiniță și ea lucrează la o cantina în apropierea casei, unde câstigă 800 lei/lună. Luna asta a fost rugată să-și ia concediu și a primit doar 200 lei. Numai chiria locuinței în care stă cu fetița este de 500lei/lună și, deși încearcă să meargă în weekenduri să servească pe la nunți pentru a câștiga un ban în plus, timp în care își lasă fetița cu o vecină mai în vârstă, luna asta Valentina nu a reușit să-și plătească chiria, iar vineri pe 01.07.2011 va fi evacuată cu copilul în stradă.

Știu, sunt multe cazuri de genul ăsta și nu putem să-i ajutăm pe toți, dar ăsta e cazul meu pentru că  ea e o fată muncitoare care are tăria de a nu cere nimic. De aceea ne revine nouă sarcina de a o ajuta. Săptămana trecută și eu și Ioana (care a scris mai pe larg de caz aici) am primit un SMS de la prietena cea mai buna a Valentinei care ne spunea așa:

”Buna! Sunt colega  cu Valentina de la Timisoara careia dvs i-ati trimis pachet, fac apel la dvs pentru a o ajuta cu totii. Luna aceasta nu a reusit  din cei 800 lei pe care ii cistiga  sa acopere costul chiriei, iar peste citeva zile risca sa doarma pe strada cu fetita. Daca puteti sa o ajutati, orice suma e binevenita, trebuie sa stringem mina de la mina 500 lei sa o putem ajuta. Va multumesc!”

Mi-am zis atunci și eu și Ioana că vom încerca s-o ajutăm, deși nu-i normal ca situația ei să fie mereu pe muchie de cuțit. Trebuie ca ea să-și găsească un loc de muncă mai sigur și mai bine plătit care să-i permită să aibă grijă de ea și de fetiță, fără emoții de genul celei cu evacuarea. Din cauza asta am întrebat la început dacă Timișoara e pe recepție, poate că o firma din oraș are nevoie de un om serios. Domnilor, date despre Valentina Vladoiu gasiți aici pe oameni darnici,

Și acum lucrul cel mai important. Valentina a strâns până acum suma de 250 lei (200 de la Ioana și 50 de la prietena ei Simona), acum e rândul nostru să facem să fie bine, ca să zic așa, adică să strangem cealaltă parte a sumei, respectiv încă 250 lei.

Pe vremuri Arhi a avut o idee originală de a răsplăti cumva oamenii săritori care trimiteau fie și numai 15-20 lei pentru a ajuta un om din ăsta. O să copiez ideea lui și-o să vă spun că fiecare dintre voi, cei care vreți și puteți să trimiteți orice sumă de bani pentru Valentina, va avea timp de o lună un loc special la mine în blogroll. Ca să vă fie mai comod am considerat de cuviintă să va rog să să-mi trimiteți mie banuții, iar eu vineri dimineata îi trimit Valentinei tot ce-am strâns + ceva de la mine, iar vouă vă voi arăta chitanța, ca sa nu ziceți că i-am băut.

Glumesc, dar situația nu-i deloc de glumă, așa că, așa cum am strâns sute de mii de euro pentru alte cauze, putem și acum pune umărul pentru a aduna 250 lei, că nu vom sărăci noi numai dintr-atât.

Contul in care trebuiesc trimisi banii este: RO49INGB0000999900043582 deschis la ING- Sucursala Alba Iulia-Bucuresti. Titular: Nina Costea

Mulțumesc anticipat tuturor celor care se vor implica în micuța noastră campanie și sper din suflet să strângem bănuții până vineri dimineața, să-i facem Valentinei o surpriză frumoasă!

La mai puțin de 1 minut după ce am solicitat ajutorul, pe twitter am primit reacțiile astea:

Sunt foarte, foarte, fericită! Multumesc Cristina, alte cuvinte n-am acum la mine! 🙂

Later Edit: Mie încă nu-mi vine să cred ce se întâmplă, ia uitați ce face Cristi Manafu, Andrei Crivăț, Alexandru Bleau, și-s mulți de tot, o să-i pun pe toți în blogroll, dar sunt sigura că asta-i absolut un lucru la care ei nu s-au gândit când i-au întins mii de mâine de ajutor Valentinei. Oare o sa le pot eu mulțumi vreodată acestor oameni?


(Visited 403 times, 1 visits today)
Ioana

Asta-i diferenta de a fi blogger si mini/tentativa de blogger ca mine 🙁
Multe multumiri in numele Valentinei. Nu stiu de ce dar ma simt de parca eu as primi acesti bani. E ca atunci cind vine Mosu’ cu darul de Craciun. Inca odata multumesc

nina

Multumesc tuturor celor care mi-au scris sau mi-au trimis deja banii! Nici nu stiu daca am sa pot vreodata sa va multumesc tuturor, nu neaparat pentru bani, cat pentru senzatia asta pe care o am acum, aceea ca sunt inconjurata de OAMENI.

nina

@Mihai- am primit mail iti multumesc din suflet! Mare boier, mare caracter!
@Mihai- va tin, cum nu?! Si eu sper sa nu fie depasita de situatie. Numai ca-i inconjurata de oameni buni si cred ca o sa fie in largul ei.
@MMA- m-au mai intrebat oameni pe twitter despre paypal. Daca-ti spun ca am si nu stiu sa-l folosesc ma crezi?

Cosmina

Buna Nina,
Din ce stiu eu vis a vis de contul de paypal ar trebui sa ne dai adresa ta de mail care e atasata contului pantru a putea sa iti trimitem bani. Dar poate sunt si alte persoane care stiu mai multe despre cum se foloseste. Daca descoperi te rog da un semn pentru ca si pe mine m-ar ajuta sa iti fac transfer asa.

MMA

Iti explic eu cum sa il folosesti. Trebuie sa iti aduci aminte cu ce email te-ai inscris la ei si parola. Le mai stii? apoi dai adresa de email tuturor care vor sa trimita bani pe paypal. Dupa ce s-au strins banii, de fapt ei te si anunta prin email de fiecare data cind ai primit bani. Asa dupa ce s-au strins banii, te duci pe pagina paypal, acolo vezi tot si undeva ai o optiune,sus pe bara care se numeste withdraw si daca te duci pe el iti apare transfer to bank account. Si apesi si te intreaba ce suma vrei, poti baga toata suma care s-a strins si ii baga in citeva zile in contul de banca cu care te-ai setat tu la paypal. Sper ca m-am exprimat bine. Sint cam pe fuga…..vorbim.
De curiozitate intra pe contul tau paypal si uitate putin la optiuni…

Eugen Craciun aka Rudolph Aspirant

Niciodata nu am inteles de ce unele persoane, daca tot cersesc bani pe Internet pt. vreo persoana sau vreo cauza, nu deschid contul direct PE NUMELE BENEFICIARULUI. Exista cheltuieli de acoperit provenite din buzunarul celui care face cheta ? Este Fiscul informat despre acest gen de activiati finaciare caritabile, fie ca sunt de nivel individual, de persoana fizica juridica unica, sau de nivel de organizatie, de obicei NGO ? NU SUNT UN CINIC. SUNT UN REALIST. In plus, cand e vorba de activitati caritabile EU NU SPRIJIN metodele de cersit cu taraita de la persoane individuale, ci metodele de PRIMIT BANI ALOCABILI SERIOSI PENTRU PROIECTE SERIOASE care ar putea ajuta SUTE, daca nu MII de cazuri ca cel al “Valentinei”. Vezi Fundatia Bill & Melinda Gates pentru principii si invatati si voi o data, mai ales cei care aveti BUSINESS-uri si FIRME private sa accesati FONDURI INTERNATIONALE care va sunt accesibile pentru a dezvolta comunitatile din jurul dvs. pe care le descrieti ca “anormale”, ca NU CU UN PACHET de mila sau de pomana se face “primavara”.

MMA

Ma bucur Nina, uite ca dupa ce am citit ca te-ai descurcat, am trimis si eu sper sa trimita si altii pe paypal care te citesc din alte tari. Ti-am trimis si un mesaj, ca eu pe paypal am alta adresa de email decit aceasta……
Weekend placut!
Am vrut sa scriu mai multe in mesaj, dar am fost limitata la 299 de caractere…iti scriu alta data pe email or aici, ca acum iar trebuie sa plec, sint un dute-vino.
Ar trebui sa vad daca mai am benzina in masina….sa nu fac pana prostului.

MMA

P.S. eu am trimis in euro, nu am avut posibilitatea sa aleg lei sau roni, cum se numesc acuma.
Am mai postat un comentariu mai devreme dar vad ca nu a aparut, ciudat.

nina

@Eugen Craciun- Bine ai venit in Romania!
Teoretic ai dreptate, practic insa…
Sa stii ca nici eu nu-s pentru cersit sau pentru dat omului mura in gura. Ce uiti tu, este faptul ca asta era o chestie de azi pe maine si atat m-a dus pe mine capul, sa strang banii la mine si sa-i trimit apoi numerar, unui om care nu cred ca a avut treaba cu bacile vreodata. In plus, in situatia Valentinei sunt sute de mii de romani si nicio organizatie din lume nu-i va putea ajuta pe toti la timp.
Eu sper ca de acum in colo ea sa se descurce cu propriile resurse.
@MMA- Am primit, iti multumesc din suflet! Abia astept sa-i spun ca au ajutat-o oameni de peste mari si tari. 🙂

Loredana

Doamne ferește !!!! Nina Draga Treziți-vă … aceasta Valentina v-a mințit și prostit pe toți bine ca i-ați donat bani pentru distracții … aceasta individa este o cerșetoare de prima clasa , o persoana fără caracter care mi-a distrus efectiv casa in care a locuit cu chirie și a foat scutita de plata chiriei pe 4 luni având apoi o atitudine aroganta și fără bun-simț !!! Pentru mai multe detalii uitați-va pe pagina de Facebook a lui Mirela Bejan(Timișoara) sau chiar și a mea Lore Lory sunt dovezi care demonstrează caracterul acestei “neajutorate” nu va mai lăsați prostiti !!! Treziți-vă !!! Cui ii place munca nu are cum sa nu se descurce dar cui nu-i place munca va fi in aceeași situație și peste 20 de ani banii voștri s-au dus pe distracții

Alina

Buna,

Eu nu am blog si nu vreau nimic la schimb. Vreau doar sa fac o mica donatie pentru Valentina. De asemenea, am si niste hainute (pentru Valentina eventual) si jucarii pentru cea mica. Se mai poate sa iti trimit banutii? Nu sunt multi dar pentru ele conteaza orice.

Multumesc.

nina

@Alina- Am strans ceva banuti si marti o sa merg sa-i mai trimit o transa. Daca poti trimite iti multumesc din suflet.
Cum faci cu hainutele si jucariile? Le trimiti tu direct la adresa ei?

LiaLia

Nina, draga mea, m-am emotionat! Si mi-am adus aminte de cei doi ani de Oameni darnici, din care nu au lipsit “sfaturile” pretioase sau chiar injuriile, dar le-am uitat pe toate si imi amintesc doar de cei care zis: Lia, vreau sa ajut si eu! Ai fost una din aceste persoane, iar ce faci acum dovedeste ca dorinta de a face un gest frumos, dorinta de a ajuta pe cineva mai putin fericit este boala serioasa 🙂 Te pupez tare tare! Si numai ganduri bune tuturor celor care s-au implicat.

nina

@adspedia- da, pot primi si pe contul de paypal. Azi ii mai trimit ce banuti am mai strans si apoi, in data 30 a urmatoarelor trei luni. Sper ca intre timp situatia ei sa se remedieze si sa se poata descurca singura. Maine, cand pun chitanta cu ce bani trimit azi, o sa va pun la curent cu tot. Multumesc foarte mult!

adspedia

Mersi frumos de update. Am dat un mass mail in firma, am dat si PayPal-ul tau, sunt unii care nu vor sa se stie si vor dona direct in PayPal, ceilalti vom strange cash si depundem in cont. Te tin la curent.
De la Manafu am auzit de problema.
Sa fie bune toate!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.