Alocația după 18 ani

Odată ce împlinești vârsta de 18 ani ești automat scos din sistemul de alocații de stat pentru copii și dacă vrei să primești alocație în continuare (fiindcă ai dreptul, deoarece ești încă în timpul studiilor) trebuie să mergi la Agenția pentru plăți și inspecție socială de care aparțineți. Pentru București se merge în Magheru nr. 7 (și nu așa cum scrie pe net în Ion Câmpineanu 20). Acolo nu vă duceți așa, doar cu CI ci vă trebuie și de la unitatea de învățământ pe care o frecventați un formular (știu ei care), precum și un extras de cont pentru cazurile în care vreți să vă fie virată alocația pe card. Contul trebuie să fie pe numele copilului, că-i deja major și își încasează singur alocația.

Imediat ce au împlit 18 ani fetelor li s-a dat de la liceu formularul acela care dovedea că sunt încă eleve și cu el, cu extrasele de cont  și cu CI au mers împreună cu mai mulți colegi să depună actele la Agenția pentru plăți și inspecție fiscală. Totul a mers ca uns, peste o lună Sonia încasa deja alocația pe card, Iulia nu.

A mai trecut o lună, Sonia încasa din nou alocația, Iulia tot nu, așa că am mers împreuna la Agenția sus menționată să vedem ce s-a întâmplat.

Acolo ne-a întâmpinat o doamnă foarte drăguță care a verificat ce s-a întâmplat, a apăsat 5 minute pe taste și ne-a spus: Gata, de luna viitoare va primi prin poștă alocația. Stați așa că ea vrea să primească banii în cont. Pai, zice doamna, trebuia să-mi aduceți un extras de cont.

Păi, spun eu, Iulia a adus extrasul de cont atunci când a depus actele, odată cu sora ei.

Și cui i la dat, că mie nu cred că mi l-a dat, replică doamna.

Iulia a privit-o fix și fără nicio exitare ia spus în față: Ba erați chiar dumneavoastră. Îmi amintesc exact, aveați părul coafat exact ca azi.

Fac aici o paranteză și vă spun că freza tipei era exact ca a pavianului cu mantie, adică de ținut minte. 

OMG, copilul ăsta nu-și cunoaște interesul, am gândit. Ne mai rezolvă tipa asta problema acum că i-a spus copilul verde în față că ea e vinovată? 

Nu știam ce să zic și ce să fac, Iulia era senină, ea nu dorea altceva  decât să-i fie plătită alocația. Pe card, pentru că poștașul a oprit 18 ani, lună de lună, 4 lei din alocația ei și a surorii ei. Adica 864 lei. Doar de la ele. 

Și când mintea mea nu mai găsea nicio soluție, doamna de la birou ne comunica faptul că în jumătate de oră închide, dar daca-i aducem repede un extras de cont ne rezolvă atunci problema. Ceea ce s-a și întâmplat. 

So, dacă aveți un copil care a împlinit 18 ani dar încă invată în sistemul de stat, la zi, atunci are dreptul la alocație în continuare până la finalizarea studiilor. 

 

(Visited 588 times, 1 visits today)
George Ginghina

Hahaha am murit cand am citit ca i-a zis in fata ca era fix ea. Sa stii ca daca as fi fost eu in locul tau, as fi gandit probabil ca nu se mai rezolva veci si pururi la cum merg treburile in institutiile guvernamentale dar uite cum sinceritatea copilariei si abordarea directa si transanta dau rezultate chiar si cand te astepti mai putin.

Nina

Da, sa stii ca asa e. Noi am crescut cumva cu frica asta (sau teama, sau rsine, nu stiu ce naiba e) ca nu-i frumos sa-i spui omului in fata ce crezi, mai ales atunci cand ai nevoie de el sa-ti rezolve cine stie ce.
Ma bucur ca noua generatie nu-i asa.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.