Jurnal de consilier local – săptămâna 161

Ninge! S-a și depus puțin, o zăpadă apoasă de sfârșit de noiembrie care însă mie îmi dă o stare foarte bună, mai ales că-i duminică și nimeni n-ar trebui obligat azi să iasă din casă. Bine, am fost de două ori în pod de azi dimineață, am schimbat de două ori șosetele, era să alunec grav la un moment dat, așa că sfatul meu e ca azi să admirăm toți zăpada de la fereastră.

Am avut o săptămână cu foarte mult de lucru la firmă, nu mă plâng, așa se întâmplă mereu la sfârșit de an, asta este, vin sărbătorile, încerc să-mi iau energie din gândul acesta și totul va fi bine.

În ceea ce privește activitatea din consiliu, am avut și săptămâna asta ședințe, și-n comisii și la școli, am primit și convocator pentru săptămâna viitoare la o nouă ședință ordinară.

Aș putea să vă povestesc despre proiectele de pe ordinea de zi, să vă spun cum vom vota pentru a doua orară un coleg jurist în comisia juridică și colegii de la celelalte partide vor fi împotrivă, sau să vorbim despre un nou credit pe care primăria vrea să-l acceseze, nu mare, 700 milioane, practic 3 spitale ca cel făcut de Dăruiește Viața împreună cu 350000 de români și peste 8000 de companii private. Asta în condițiile în care Sectorul 3 are deja un buget anual de 2,9 milioane de mii lei (știu că nu există numărul ăsta, ar fi trebuit să scriu 2.900.000.000 lei).

Sau aș putea să vă spun despre Sala de scrimă care se construiește la Școala 195 ai căror indicatori economici au fost la început 5,4 milioane și au ajuns acum la 11 milioane. E ca și cum tu ai semna un contract cu dezvoltatorul imobiliar să-ți vândă o casă cu 500 mii de euro, i-ai plăti și când aproape ar fi gata casa acesta ți-ar spune că mai trebuie s-o plătești odată. Și acesta nu este un caz izolat, așa se întâmplă cu toate proiectele de investiții de la noi.

Dar o să vă zic despre două lucruri bune pe care le avem pe OZ de săptămâna viitoare, și anume contribuția autorității locale la creșterea bursele elevilor și parteneriatul ce urmează să fie încheiat cu Asociația Culturalis, într-un proiect legat de amenajarea de grădini urbane finanțat din fonduri private. Dacă mergeți pe link o să înțelegeți cam cum se va desfășura proiectul și cum ne putem implica fiecare.

La burse proiectul vine cu propunere de creștere la bursele sociale și la cel de merit care în urma creșterilor ar ajunge și unele si celelalte la 600 lei/lună. Nu zic că e mult sau puțin, bine sau rău, zic doar că nu-i ok ca într-un oraș ca Bucureștiul fiecare sector să aibă în continuare cuantumuri diferite la burse.

Acestea fiind spuse, să vorbim despre, ați ghicit, târgul de Crăciun care va fi deschis la hala Laminorul și care a făcut ca zona a asta a Sectorului unde locuiesc eu (era să zic unde își construiește primarul cartier de blocuri) va fi mai luminată și mai aglomerată în perioada următoare decât a fost poate chiar în perioada ei de glorie, atunci când la Uzinele 23 August veneau și plecau zilnic 20.000 de oameni. Avem brad alb din schele, avem copaci împodobiți cu becuri, avem căsuțe de lemn în Hala Laminorul și parte de artiști prinși drogați în trafic care ne vor cânta și încânta la târgul de Crăciun. Cu toată partea de disconfort care va veni odată cu asta (la evenimentul trecut au curs mesajele oamenilor cartier care au încercat să doarmă în ritmuri de bumți-bumți), ținând cont că acum ora de închidere a târgului va fi maxim 23 în weekend, eu sper să se desfășoare totul fără mari incidente și oamenii să se bucure de târg și sărbători.

Mai avem de parcurs 47 de săptămâni. Să fim bine!

(Visited 12 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.