Jurnal de consilier local – săptămâna 160

Am început să scriu jurnalul acesta în mașină (oare câte din cele 160 au fost scrise în mașină?) pe Valea Prahovei în drum spre casă, după un weekend petrecut la Bușteni cu familia. Aveam nevoie de ieșirea asta, după o săptămână în care am văzut pe pielea oamenilor din jurul meu cum e să treci de la extaz la agonie și apoi de la agonie la extaz, pe probleme de viață și de moarte, în doar câteva zile. Și cum totul e bine când se termină cu bine, zic să vedem săptămâna de consilier, așa cum a fost ea, pe zile:

Luni – Am primit prima suplimentare pe Ordinea de Zi pentru ședința de mâine și am avut ședința comisiei de buget. Suplimentarea se referea la un contract cadru între Direcția de Salubritate și un OIREP prin care să fie valorificată fracția uscată de deșeuri colectate din sector. Cum care fracție uscată? Nu colectați gunoiul separat pe uscat și umed și nu vă este ridicat separat? Ghinion! La Sectorul 3 în acte așa e.

Marți – Aseară târziu a mai venit o suplimentare cu trei puncte, dar cum eram cu ale mele am văzut-o abia dimineață înainte de ședința de consiliu. Oricum, probabil pentru că nu se justifica nicicum urgența, această a doua suplimentare a fost retrasă și am început la 11:00 ședina cu 47 + 1 puncte pe ordinea de zi. Deși noi am avut și intervenții și voturi împotrivă sau abțineri, toate proiectele de pe OZ au trecut (au avut mai multe de 16 voturi pentru) și sunt toate acum HCL-uri.

Miercuri – Azi am avut ședință de CA la o școală în al cărui Consiliu de administrație sunt membră, unde, printre altele, am suplimentat numărul elevilor care primesc burse. Ceea ce e un lucru bun. Când vezi câți bani se cheltuie la Sectorul 3 fără niciun folos real pentru comunitate, la aprobarea unor burse simți că poate acolo nu-i în zadar suplimentarea.

Joi – Primarul Setorului 3 a mobilizat, cu mic, cu mare, angajații primăriei la un ”protest spontan” la Primăria Capitalei, pentru un pic de circ în centrul orașului legat de retrocedarea din IOR. Presa plătită din banii oamenilor din Sectorul 3 a preluat doar mesajul anti-Nicușor Dan, în timp ce replica primarului general, care arată cum fix Robert Negoiță e de vină că s-a retrocedat parcul IOR, nu există sau e scrisa la sfârșitul știrii, unde aproape nimeni nu citește. Ce m-a distrat pe mine a fost faptul că Negoiță le-a dat oamenilor niște pancarde pe care cineva (intenționat sau nu) a pus virgulă între subiect și predicat, schimbând astfel sensul propozițiilor și ajungând chiar să înțelegem că vor să-l îndemne pe Nicușor Dan să susțină mafia imobiliară. Și deși printre participanți au fost membri de frunte ai PSD Sector 3, nici unul nu a sesizat greșeala. Ce să zic, pățești!

Vineri – E o nebunie cu gropile de gunoi de pe lângă blocuri. Aș vrea să aflu cum e la voi la scară. Sunt gata? Sunt funcționale? Sunt acoperite? Se ridică deșeurile din ele? Sunt pentru fracția uscată sau pentru fracția umedă? Se adună gunoi extra pe lângă ele? Ați fost înștiințați despre cum trebuie folosite?

Sâmbătă – După o săptămână în care recunosc că m-am concentrat mai mult pe problemele familiale decât pe cele din consiliu, mă declar acum back to business, și după o zi înconjurată de munți și zăpadă (da, a nins tare sâmbătă la Bușteni) n-am voie să mă mai plâng de nimic.

Duminică – Azi vreau să mă laud puțin cu colegii mei și sper să o pot face pe larg săptămâna viitoare. Pentru că în București soarele s-a arătat azi, colegii din USR Sector 3 au ieșit din nou să vorbească cu cetățenii despre problemele acestora și despre proiectele pe care USR le are atât la nivel local cât si la nivel național. Sunt minunați, vă zic, și colegii mei și cetățenii. Vă mulțumesc tuturor!

Mai avem de parcurs 48 de săptămâni. Să fim bine!

(Visited 11 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.