Amestecate

În primul rând, dacă n-ai lăsat încă un comentariu la recenzia de aici, acum ar fi ultima șansă s-o faci. Eu le voi rămâne îndatorată tuturor celor care-au facut-o si cumva am sa incerc sa le rasplatesc fapta. Atât.

A fost o vreme când mă treeam dimineața pe la 5 (e drept că era vară), deschideam computerul, verificam mail-uri, citeam bloguri, facebook, twitter și scriam pe blog ceva după o idee care-mi venea fix în momentul în care scriam titlul.

Acum abia dacă mă trezezc la 7 și vreme de o oră am câte-o treabă de făcut prin casă: scoate vasele din masina de spălat, pune de cafea, bagă mătura electrică o tură, fă sandviceuri că se trezește gașca și-i flămândă, etc. Abia apoi, îmi iau cafeaua și merg la laptop. Dacă am noroc, articolul pentru ziua respectivă e scris de cu seara, dacă n-am noroc, mă apuc de scris, dar sunt zile în care pur și simplu nu-mi vine să scriu, pentru că timpul ăla l-aș folosi să vă citesc pe voi. Sunt atâtea articole faine și oameni frumoși care scriu, de la banalități la articole super-documentate, pentru mine toate-s de citit, din toate am câte ceva de învățat.

Mă uit în jur și-mi văd fetele scriind la matematică. Au ajuns la cos și sin, tg și ctg. O nebunie. Stai că vreau să vă amintesc tabelul asta:

sinus si cosinus

Așa-i că v-a fost drag?

Pe fete aș vrea să le conving să se îmbrace mai gros, că încă nu-i vară și vremea asta așa te păcălește. Sunt amândouă în tricouri cu mâneca scurtă, subțiri. Cu o geacă deasupra așa au de gând să meragă la școaă. Pe jos. În fine…

Mă grăbesc să merg în atelier, ieri nici n-am călcat pe acolo, nu m-am simtit bine deloc. Azi vin și oamenii de la termopane să ne schimbe geamurile, o sa fie haos, mai ales că plouă și parcă zici că-i un făcut, la noi vin termopanele numai când plouă.

Noi să fim sănătoși!

 

(Visited 2,090 times, 1 visits today)
Andreea Toma

Asa de drag mi-a fost tabelul, ca nimic nu-mi mai amintesc din el, desi pe vremea aceea eram foarte buna la mate. Dar am fost asemenea gastei. Doar ca grasimea nu a fost pe pene, ci sub piele. 🙂

Nina

Iti dai seama ca nici eu nu-mi aminteam decât că sin 90 e 1 si cos de 90 e o. Atat. Dar acum sunt experta in matematica de-a 7.

Iuliana

Mie cosinusurile si sinusurile mi-au mancat copilaria. Ai mei m-au vrut ingiera (era in vremuruile cand nu conta ce vreau eu, asta era o optiune buna, primeai repartitie, iti dadea statul casa, aveai salariu mare, etc) si ca sa intru la liceu de mate fizica si apoi la facultate, trebuia sa le mananc cu paine, nu alta! No, dupa ce m-am facut inginera nici c-am mai auzit de ele si nu le-am folosit niciodata.
Si s-au schimbat si vremurile, n-am primit repartitie si nici nu mi-a dat statul casa :))
Spor la treaba cu termopanele alea! :))

vienela

Nu pricepeam mare lucru din acel tabel nici cand eram la scoala… Intre timp am uitat si ce am stiut. Noroc ca Ionut s-a descurcat si fara ajutorul meu. :))
Nu cred ca le vei putea convinge pe fete. Poate doar o tuse sau o rceala sa le convinga, ceea ce nu le doresc. :))

Mirela

Mi-a fost drag deoarece l-am ignorat! Dar mi-am scos pârleala cu desenul geometric din facultate, așa că n-am rămas datoare matematicii…Azi ninge și-i urât, dar sper că sunteți bine și fetele nu mai tușesc. Sănătate maximă,Nina dragă, ție și celor dragi! 🙂

Madutza77

Cu acelasi tabel ne confruntam si noi, baiatul cel mare fiind in clasa a VII a si cu acelasi gen de problema ,cu imbracatul mai gros( noroc ca este scoala peste strada la 2 minute de casa). Rabdare ,zic, ca toate se vor rezolva ! Este bine sa ploua cand iti pui termopane, asta inseamna ca vor fi rezistente, de durata! :)) Si apoi… las’ ca vine ea, vara! Cat despre comentarii? Am dat deja sase, sper sa mai fac rost ,de cel putin patru. Incerc, dar nu promit!:)

Vilma

Eu am fost indragostita de matematica. Sper sa se transmita….Mai am si acum toate caietele de pregatire de la mate. Nici mie nu-mi vine sa cred uneori cat de mult lucram si culmea…imi pacea….

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.