Jurnal de consilier local – săptămâna 170

Săptămâna asta parcă a fost trasă la indigo cu săptămâna trecută, cu excepția ședinței de Consiliu Local de luni (practic s-a transformat în două ședințe, dar nu vreți să știți) care a început la 10 și s-a terminat la 17. Dar măcar s-a reușit scoaterea de pe OZ a celor mai deplasate proiecte. Nu le reiau că ă simt deja în ziua cârtiței, sunt aceleași aduse la vot iar și iar, până trec.

În rest rămâne cum am spus, din nou ședințe la școli și sedințe la comisii și convocatare noi. Vom mai avea o ședință de consiliu local luna asta, pe 31 ianuarie, unde avem 16 puncte pe ordinea de zi din care 12 au mai fost deja de cel puțin două ori puse pe alte OZ-uri, anul acesta sau anul trecut.

Tot săptămâna asta primarul S3 a fost invitat la Săptămâna Primarilor la o televiziune din țara noastră. Joi seară a fost rândul lui să răspundă la întrebările jurnalistului și ale celorlalți primari. Pe lângă faptul că-i face pe consilieri ”inși care n-au făcut nimic în viața lor”, își recunoaște deschis implicarea, în calitate de primar, în achiziționarea de către familia lui a terenurilor de lângă Hala Laminor, pentru că, nu-i așa, apartamentele se vor vinde bine dacă sunt lângă o Hală în care el bagă 150 milioane de euro și mută și primăria înăuntru. Acum abia o construiește. Da, înăuntru, v-am mai zis.

Practic după o afirmație ca cea din filmuleț, ar fi trebuit dus direct la sediul DNA pentru declarații. Că practic recunoaște public că a fost direct implicat în cumpărarea terenurilor de lângă Hala Laminor. Familia lui are informația și cumpără terenuri la un preț redus. Vorbim despre un grav conflict de interese recunoscut la televizor. Dar ca de obicei, nu se va întâmpla nimic pentru că, nu-i așa, el vrea să facă bine și noi nu-l lăsăm.
Dacă nu l-ați văzut deja, urmăriți extrasul video de mai jos.

Am mai avut săptămâna asta întâlniri cu câteva ONG-uri care încearcă să găsească soluții pentru persoanele cu dizabilități care nu pot beneficia de ajutorul de la PMB deși locuiesc de ani de zile în București, dar certificatul de handicap le-a fost eliberat în alt județ. Județ cu care, desigur, nu mai au nicio treabă acum, deci n-au cum să ia ajutor nici de acolo.
Am încheiat săptămâna cu un weekend petrecut acasă, practic am făcut curat, am gătit, am făcut sport, am citit și m-am uitat la filme. Asta până acum, fiindcă după amiază am de gând să merg la pas prin sector, mi-am setat minim 10.000 de pași zilnic și în afară de zilele cu ședințe de CL care te țin pe scaun câte 7 ore, în restul săptămânii îmi cam iese asta cu mișcarea.

Mai avem de parcurs 38 de săptămâni. Să fim bine!

(Visited 14 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.