Jurnal de consilier local – săptămâna 169

Gata, a început anul și în Primăria Sector 3, vom avea un jurnal de săptămână pe zile, așa cum n-am avut de multă vreme. De anul trecut, practic.

Luni – Azi am primit o convocare pentru miercuri la Comisia pentru repartizarea locuințelor, din care fac parte, pentru a analiza și reface grila de punctaj pe baza căreia se acordă locuințele sociale conform legii 114/1996. Grila trebuie modificată pentru a acorda punctaj și victimelor violenței domestice, precum si persoanelor care aparțin unui grup vulnerabil (definit în legea 292/2011), conform HG 1160/2023.

Marți – Altă zi, alt convocator, de data asta ședință ordinară de Consiliu Local pentru 21 ianuarie 2024. Ordinea de zi a venit cu 42 de proiecte, din nou garduri lungi de 45.000 metri liniari (aici în contractul pe care îl avem de aprobat e specificat că se demontează 20000 m de gard si se montează 45000. Mi-am și imaginat cum vom avea câte 2 rânduri de garduri noi de tablă la fiecare grădină de bloc, sau ce-a mai rămas din grădinile blocurilor), din nou numiri de consilieri în AGA societăților primăriei, cu niște contracte de mandat foarte dubioase, cu o răspundere enormă pentru niște oameni care nu-s specialiști în domeniul companiilor primăriei, care au deja alte job-uri și ar urma să-și asume treaba asta în plus, fără nicio remunerație suplimentară.

Miercuri – Azi am avut ședința la Comisia pentru locuințe, una productivă zic eu, acum să vedem ce părere au și colegii din CL. Cel mai mult îmi place că am reușit să scoatem criteriul conform căruia, luai puncte în plus dacă lucrai la stat. Dap, așa era. V-am mai spus de asta, m-am mai plâns pe aici, acum avem șansa să schimbăm asta.

Joi – Azi am avut ședință la Comisia pentru protecție socială (are o denumire mai lungă și mai cuprinzătoare) unde am avut de avizat un singur proiect pentru organizarea unei petreceri pentru 1500 de oameni, în marea lor majoritate cupluri care au împlinit 50 de ani de căsnicie și avem în sector 947 de cupluri care au atins deja cifra asta. Sper doar să nu se facă petrecerea asta la Hala Laminorul! Ce m-a surprins pe mine, a fost faptul ca au existat doi cetățeni care au solicitat prezența la această comisie și au fost refuzați. Chiar dacă s-a ținut pe whatsapp, puteau ușor să fie și ei adăugați temporar în grupul comisiei.

Vineri – Am reușit să citesc toate proiectele pe care le-am avut de avizat și am avut ședința de buget la care proiectele de HCL cele mai grave n-au mai fost discutate pentru că aveau deja avize de anul trecut, cand au fost retrase de pe ordinea de zi în ultima ședință pentru  a reveni acum neschimbate la vot, dar cu negocierile făcute, cum ar veni.

Sâmbătă – Azi m-am bucurat ca un copil dimineață când am văzut câtă zăpadă s-a depus. Am fost scurt la câteva cumpărături și am mai citit câteva proiecte pe care nu le-am avut la comisiile din care fac parte, m-am mai sfătuit cu colegii și m-am pregătit pentru duminică, adică am luat multe pastile pentru a preveni o răceală care mă încearcă de câteva zile.

Duminică – Azi sunt, împreună cu colegii mei din USR la alegerile pe care le avem în filială pentru desemnarea candidatului nostru la Primăria Sector 3. Acestea vor fi urmate de evenimentul de lansare publică a candidaturii, eveniment deschis publicului, la care cine a dorit s-a putut înscrie săptămâna asta. Înțeleg că locurile sunt toate ocupate, inclusiv cele de pe margine, așa că sperăm ca asta să fie un start bun pentru o luptă complet inegală pe care o vom duce cu Negoiță, dar pe care, în ciuda tuturor dezavantajelor, credem c-o putem câștiga.

Mai avem de parcurs 39 de săptămâni. Să fim bine!

P.S. E oficial, candidatul USR pentru funcția de primar al Sectorului 3 este Lucian Judele. Vă rog sa-i urmăriți activitatea și să fiți alături de noi în continuare!

 

(Visited 5 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.