Biblioteca bloggerului român

Când trebuie să explic cuiva de ce citesc, mă uit la respectivul/respectiva cu o privire acră de pe sub ochelari, ce spune sec și pe înțelesul tuturor: măi omule, ești idiot! Apoi îmi îndrept spatele, îmi dreg vocea și spun spășită: de plăcere!

Probabil că voi știți deja cu toții că mie îmi place să citesc, și cum chinezu ne provoacă să scriem fiecare un top al cărților citite în 2013, după care chestia asta va continua într-un mod interesant, n-am avut încotro și m-am mobilizat, mai ales că doar o mică parte dintre cărțile citite de mine în 2013 au avut parte de recenzii aici pe blog. Culmea e că mai ales alea care mi-au plăcut mult n-au recenzii, unele din cauza lipsei de timp, iar altele pentru că abia acum am ajuns la sfârșitul seriei și vreau să scriu despre toate odată. Și cum vorba multă e sărăcia omului,  vă arăt mai jos topul meu:

  1. Flori pentru Algernon, autor Daniel Keyes
  2. Întoarcerea Acasăautor  Orson Scott Card – partea I – Amintirea Pămantului,  partea a II-a – Chemarea Pământului, partea a III-a- Navele Pământului, partea a IV-a – Din nou pe pământ, partea a V-a – Născuți pe pământ
  3.  Dune I și II autor Frank Herbert
  4. Regele, autor Stephen King
  5. Wyrms, autor Orson Scoot Card
  6. Întalnire cu viata, autor Cecelia Ahern
  7. Soseaua Catelu nr. 42, autor Alina Nedelea
  8. Factorul groazei, autor Robert Harris
  9. Jurnalul de la Păltiniș, autor Gabriel Liiceanu
  10. Jurnalul unui cântăreț de jaz , autor Bujor Nedelcovici

Celelalte cărți sunt, în ordinea în care le-am avut notate: Cheia, autor Simon Toyne; Trădarea, autorHelen Dunmore; Smintiții, autor Dan Bălănescu; Oi înfuriateautor Katja Lange Muler; Încântare, autor Guy Kawasaki, Omul invizibil, autor Ralph Ellison, Facultatea lucrurilor de prisos, autor Iuri DombrovskiGarsoniera din padurea de macarale  autor Dan Chișu; Maimuta vine să-și ia craniul, autor Iuri Dombrovski; Procesul, autor Kafka; Frati de cruce“, autor  Ingvar Ambjørnsen; Timpul iubirilor pierdute autor Tiago Rebelo; Convorbiri cu Alex Ștefănescu, autor Ioana Revnic; Regina Sudului autor Arturo Perez Riverte; O experiență personală, autor Kenzaburo Oe; Ai toată viața înainte, autor Romain Gary. 

Cam astea sunt, promit ca anul ăsta să scriu mai mult despre ce citesc. Au fost cu toatele 31 de carți, nu-i nici mult, dar nici puțin. La cât timp liber am, eu mă declar mulțumită.

Vă invit să vă faceți și voi retrosepectiva cărților citite în 2013 și un top al primelor zece, să construim o bibliotecă a bloggerilor români de toată frumusețea. De toată frumusețea și biblioteca, da’ și bloggerii cititori. 🙂

(Visited 65 times, 1 visits today)
Vienela

Se pare ca citim cam aceleasi carti, Nina! Am devorat cam jumatate dintre cartile din lista pe care ai facut-o. Din pacate, nu mi-am notat nicaieri si habar nu am cate carti am citit anul trecut si care au fost acelea (plus ca mi-e lene acum sa incerc sa mi le amintesc pe toate). Noroc ca m-a invatat Kadia care este cea mai buna solutie (Goodreads), asa ca anul acesta imi va fi mai usor. 🙂

Nina

Am incercat si eu cu tot felul de chestii gen goodreads, dar nu mi-a iesit. Pe blog aici e cel mai sfant. citesc si scriu despre ce citesc, iar daca nu scriu despre ceva inseamna ca nu mi-a placut suficient de mult.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.