Cheia

Păstrez cărțile pe care le citesc pe noptieră până când le scriu recenzia. Se amestecă cu cele care-și așteaptă rândul la citit și trec uneori luni până mă hotărăsc eu să scriu. Am acum pe noptieră 9 cărți. Trebuie să fac ceva să scap de ele. Mai exact trebuie să scriu.

cheiaCheia este al doilea volum din trilogia Sancti a lui Simon Toyne, publicat de editura Allfa. Primul a fost Sanctus și părerea mea despre el o găsiți aici. Nu-i un secret pentru nimeni că nu-s fan Toyne și cu toate astea Gheia mi-a plăcut. În orice caz mai mult decât Sanctus.

Ruina, vechiul oraș turcesc, este și de data asta punctul cel mai important al povestirii, deși acțiunea romanului se desfășoară pe mai multe continente. Personajele din Sanctus își continuă aici aventurile iar Liv Adamsen, ziarista americană, sora geamănă a călugărului care s-a aruncat de pe Citadelă, înțelege că ea este Cheia, că soarta omenirii se află practic în mâinile ei, dar din păcate toată povestea asta o depășește. În fine, povestea e plină de acțiune, te face să te gândești la modul în care vor reuși până la urmă eroii, nu numai să ajungă în Eden, dar si să afle ce trebuie făcut acolo.  Dacă Liv reușește să împlinească sau nu profeția veți afla voi atunci când veți citi Cheia. Nu vă mai spun decât că nici de data asta Gabriel (personajul principal masculin, ca să spun așa) nu m-a impresionat, practic n-a reușit să facă nimic și de fiecare dată când trebuia ca cineva să pună bază pe el, o dadea în bară. Nu o dată, nu de două ori, ci de fiecare dată. Așa că eu am reușit să mă detașez de el și să mă bazez pe ceilalți pentru a duce la bun sfârșit misiunea.

O carte foartă bună pentru a fi făcută cadou, după părerea mea, nu neapărat pentru a o avea în bibliotecă. Din acest motiv exemplarul meu va pleca săptămâna viitoare către unul dintre voi. Pentru a-l câștiga trebuie doar să-mi recomandați o carte citită de voi și să dați like paginii toane.ro pe facebook (asta daca n-ați facut-o deja).

Nota mea 3,9/5

Câștigătorea cărții am anunțat-o pe pagina de FB. 😀

(Visited 91 times, 1 visits today)
vienela

Eu am castigat cartea asta la un concurs, pe blogul Simonei Criste. O tot astept sa ajunga de cateva saptamani (Loredana spune ca ar fi trimis-o prin curier in perioada sarbatorilor, dar la mine nu a ajuns). Abia astept sa o citesc.
Ti-as putea recomanda:
-Eseu despre orbire, de Jose Saramago
-Casa somnului, de Jonathan Coe
-Foc in pavilionul de ceai, de Ellis Avery
Din tot ce am citit anul trecut, cred ca acestea mi-au placut cel mai mult, in afara de Steaua şi biciul- de Frank Herbert.

O Oană

Acum o citesc și eu și-mi place, mi-a plăcut mult și ”Sanctus”. Așa cum ai scris la Sanctus, cred că mi-a plăcut fiindcă nu citisem ”Codul lui Da Vinci”. Nu-s pretențioasă la subiecte de genul acesta, mi se pare o poveste faină și atât, fără parfum de realitate.

Mihaela Curea

Am citit atât de multe cărți încât nu știu ce să recomand. Acestea sunt ultimele citite care îmi vin în minte.
Îndrăgostită de un masai Corinne Hofmann
“Viata mea cu Saddam Hussein” de Parisoula Lampsos

Nina

Indragostita de un masai am citit deja, dar suna excelent Viata mea cu Saddam Hussein. Eu is fan carti adevarate. 🙂 Multumesc!

Gina

ultimele carti pe care le-am citit au fost “Plansul lui Nietzsche” – Irvin D Yalom
“Cei frumosi si blestemati”- F. Scott Fitzgerald
“Sora” – Rosamund Lupton
iar acum citesc “Sa nu ma parasesti” – Kazuo Ishiguro

Andreea Dobre

Eu ti-as recomanda Chemarea ingerului, dar daca-mi amintesc bine ai citit-o deja. Mi-a placut mult inca din primele pagini. 🙂
O alta recomandare ar fi Ratacirile fetei nesabuite, a lui Mario Vargas Llosa. Inca mai am in minte imagini si senzatii bine intiparite, desi a trecut ceva timp de cand am citit-o. Merita tot timpul.

Nina

Da, Andreea, iti amintesti bine, am citit Chemarea ingerului, ba o si recomand intr-un semn de carte ce se vinde odata cu cartea. 🙂 N-am citit insa Ratacirile fetei si daca zici ca-ti raman senzatii dupa lectura o trec pe lista scurta. Multumesc!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.