Garsoniera din padurea de macarale

tn1_garsoniera_din_padurea_de_macaraleRomanul lui Dan Chișu mi-a plăcut, chiar dacă nu l-am citit în cele mai bune condiții sau poate tocmai din cauza asta.

Recunosc, despre Dan Chișu nu știam altceva decât că-i ceva playboy autohton cu pretenții de director de festival de film și abilități de bucătar.  Că-i scriitor nu știam și sincer am pornit să citesc cartea fără să am mari așteptări de la ea. Până pe la jumătate am avut impresia că autorul spune o poveste răsuflată. Sau gogonată. Un fel de povestire a unei isorii pe care cineva a auzit-o de la alticeva și cumva a ajuns la urechile lui. Iar acum el a pus-o pe hârtie  adăugându-și propriile înflorituri. Dar nu-i ca și cum nu ne-ar fi spus de la început că asta ne așteaptă. A făcut-o. Tocmai de asta mi-a plăcut.

Auzi la el nume de personaj, Basile Carlasse. Nume franțuzesc ce se trage dintr-un pur nume românesc, vă las pe voi să-l descoperiți. Cu rămâneri în străinătate, cu familii distruse, cu puțină revoluție și mult prezent, Chișu reușește să te facă să duci lectura până la capăt dacă tot ai început-o.

Bine, mi-a mai plăcut mult finalul, felul în care s-au legat toate mai ceva ca-n ultimul episod al unei telenovele. O carte numai bună pentru o zi la plajă, o puteți cumpăra de aici înainte de a pleca în vacanță.

(Visited 47 times, 1 visits today)
Vienela

Din pacate sau din fericire, nu am citit nimic scris de Dan Chisu. Ii cunosc numele de mult timp, dar nici batuta nu imi amintesc in ce context l-am auzit. Daca mi-ar pica in mana, as incerca sa citesc vreo carte scrisa de el, desi printre randuri mi se pare ca transmiti avertismentul de a nu ne pierde timpul cu cea despre care ai povestit. :))))

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.