Doua invitatii de suflet

Mi-am mutat gândul de la orice altceva, și nu-s puține lucrurile la care e musai să mă gândesc, și mi-am luat 15 minute pentru a scrie despre două evenimente foarte frumoase, de suflet, aș îndrăzni să spun.

Ultima carte de pe Strada Ficțiunii despre care eu am scris se numește Întâlnire cu viața. N-am insistat atunci nici asupra tinereții scriitoarei, nici asura faptului că o invidiez din toată inima pentru că a reușit atât de devreme să-și poată pune ideile în romane de succes. Nu spun că scrie cele mai frumoase cărți, dar trebuie să recunosc că ideile ei, deși urmează niște tipare reușesc de fiecare dată să vină cu ceva original.

Dacă nu știți încă despre cine vorbesc, ei bine, celebra autoare se numește Cecelia Ahern, are 32 de ani și este una dintre cele mai cunoscute scriitoare din lume, a scris deja mai multe romane (P.S. Te iubesc, Suflete pereche, Prietenul nevăzut, Dispăruți fără urmă, Mulțumesc pentru amintiri, Cadoul și  Cartea Viitorului) traduse în 46 de țări și vândute în peste 15 milioane de exemplare.

Afis_Cecelia 2013 FinalQ 50x70 HumanitasCe m-a apucat de vă spun acum despre Cecelia Ahern? Ei bine, la invitatia Editurii All, autoarea vine la București în 2 și 3 octombrie. Cititorii Ceceliei Ahern sunt invitați în București la sesiuni de autografe și fotografii cu autoarea miercuri, de la ora 18:30 la Librăria Humanitas Krețulescu și joi, 3 octombrie de la ora 18:00 la Librăria Cărturești Verona, în Ceainărie. Evident că se lasă cu lansare de carte, așa că este o ocazie bună pentru cei care vor să citească noul ei roman, O sută de nume, să-și achiziționeze cartea și să obțină și-un autograf de la autoare. Eu voi încerca să fiu la Cărturești în 03 octombrie.

Cecelia Ahern este recunoscută și pentru implicarea sa în opere de caritate – și-a donat frecvent câștigurile din drepturi de autor unor cauze umanitare. De aceea, scriitoarea irlandeză are deja programată o întâlnire miercuri, 2 octombrie cu Leslie Hawke, mama actorului Ethan Hawke și cofondatoare a Asociației OvidiuRo, către care Cecelia, împreună cu Editura ALL vor dona cărți pentru copii.

Știți ce mă intrigă pe mine? Faptul că deși Cecelia este fiica unui important om politic din Irlanda, n-o pot compara nicicum cu Eba.

Bun, și acum dacă știți deja ce faceți miercuri sau joi după-amiază, aflați că tot miercuri, dar de dimineață (adică în prima zi  a doua zi de octombrie, in prima s-a intamplat ceva la metrou 🙁 ) la stația de metrou Piața Universității va avea loc o întâlnire cu poezia, într-o încercare de a vă face ziua mai bună și de a afla dacă poezia poate face lumea mai bună.

Recunosc, eu n-am cum să ajung, dar voi, cei care veți trece oricum pe acolo în jurul orei zece, ați face bine să nu vă țineți departe. Poate poezia nu poate face lumea mai bună, dar sigur o clipă de relaxare și reculegere vă poate oferi. Pentru cei care nu vor fi mâine acolo, vă invit să urmăriți trei minute filmulețul de mai jos:

(Visited 73 times, 1 visits today)
gabi

Poezia nu se poate vedea, nu se poate auzi, nu se poate simti. Este fara acces — opusul a ceea ce se poate vedea, auzi sau simti.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.