Cum fac cea mai rapida si buna maioneza

Recunosc, nu ma omor după maioneză sau chestii cu ea în compoziție, asta poate si din pricina celor 10 kg de care aș dori să scap, dar nu același lucru îl pot spune despre membrii familiei mele, care adoră ciupercile cu maioneză și usturoi, dar și sosurile pentru grătar care conțin pasta miraculoasă (ok, recunosc, la grătar îmi place și mie usturoiul cu maioneză).

Am găsit acum vreo două luni rețeta, aș fi vrut să fie inventată de mine, dar nu-i, însă e testetaă și paratestată, iese garantat de fiecare dată și este extrem de ușor de făcut. In maxim 3 minute ai sosul de maioneză gata. Maxim, am zis! Nu se fierb ouă, nu se toarnă ulei cu picatura, nu se taie, nu nimic. Doar se mănâncă.

Ingrediente:

1 ou crud

1 lingurita de mustar

1 lingurita zeama de lamaie

300 ml ulei

sare după gust

Și acum urmați exact pașii pe care-i face domnul din video, cu precizarea că e foarte important să țineți la început blanderul foarte jos în bol și să-l ridicați foarte, foarte încet, pentru a avea timp tot uleiul să se încororeze. La sfărșit eu arunc în ea câțiva căței de usturoi și uneori verdeață un pic mai multă lămâie atunci când fac sosul pentru creveți. Dar voi urmați exact pașii din video și nu are cum să nu vă iasă o maioneză delicioasă.

(Visited 222 times, 1 visits today)
Vienela

Si eu, care ma laudam la toata lumea ca am inventat un sos excelent, numai bun de pus peste salatele cu de toate pe care mi le fac. Pun doar galbenus, ulei, lamaie, piper si mustar. Il presar sub forma de bobite peste salatele cu foi de salata, muschiulet, masline, rosii, cascaval sau ce mai am prin frigider. 🙂

Oana

Si eu am aceeasi tehnica, dar ai grija ca daca uiti vreunul din ingrediente nu iasa. Am patit-o.
Ce nu-mi place mie e ca iasa super multa maioneza si de obicei o parte sfarseste la gunoi (si ma irita sa arunc mancarea) ca nu am ce sa fac cu atat de multa.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.