O duminica la Slanic Prahova

Am fost la Salina de la Slanic de mai multe ori, ni se pare că ne face bine la respiratie si nu numai, atat noua cat mai ales copiilor.

Așa că ieri am avut o zi de excursie la Slănic, mai exact strict la Salină pentru că am parcat în față, am coborât în mină, am stat acolo vreo trei ore și jumătate si după ce am ajuns iar la suprafață am urcat în mașini și-am pornit spre casă.

Spre bucuria noastră la intrare n-a fost coadă deloc (altădată stăteam câte o jumătate de oră la rând). Prețul unui bilet pentru adult e 16 lei, iar pentru copii 8 lei. Urmează adevărata coborârii cu liftul, pe care Iulia l-a comparat cu liftul groazei de la Disneyland.

Odată ajunși în salină, înarmași cu hrană și jocuri (palete de ping-pong, carti, rummy) am căutat un loc drăguț unde să ne așezăm tabăra și spre surprinderea noastră am găsit intr-o galerie amenajate niște locuri de odihnă (erau de fapt niște sezlonguri așezate în niște cămăruțe câte două și având în mijloc câte-o măsuă mică), care erau aproape goale, dar de care dacă lumea va afla se va profita la maxim, ma gandesc. Din fericire noi am găsit liber un loc cu bancute și fotolii plus masa din dotare, asa ca ne-am simtit acolo foarte bine.

Copiii s-au jucat (ok, mai mult pe tablete), s-au dat in leagane, au alergat, au admirat tot felul de statuete din sare (daca ma intrebati pe mine sunt incredibil de putine lucrurile astea, eu as organiza acolo o tabara de scultura si as umple salina de lucruri frumoase săpate în sare). Ni s-au desfundat nasurile, plamanii nostri ne-au multuit pentru aerul de care s-au bucurat timp de trei ore, așa că la  închidere (la ora 15 se începe evacuarea salinei, noi am iesit prntre ultimii pe la 16) a plecat toata lumea mulțumită și mai ales că ne-am promis să repetăm excursia cel puțin o dată pe lună.

Drumul de la Bucuresti până la Slănic se face într-o oră și jumătate maxim (noi am luat-o pe A3) și e păcat având așa aproape de noi o chestie de genul ăsta să nu profităm. E drept că mai e mult de muncă la Salină, se pot face acolo investiții frumoase care să atragă turiștii (nouă ne-ar fi plăcut să fie acolo un cinema, dar ne-am mulțumit și cu LCD-urile plasate în diverse locuri ale salinei), totuși noi vom merge cu plăcre acolo de fiecare dată.

(Visited 167 times, 1 visits today)
Marmotica

Foarte fain! N-am mai fost acolo de cand eram mica, deci nu mai stiu cum arata, dar pot spune ca ceva in genul am vazut la Salina din Turda, ce-i drept e mult mai departe, insa am avut acolo parte de o surpriza placuta.
Sa va fie de bine uichendul! :*

Nina

Multumesc, Marmo.Am auzit si eu de sSalina din Turda, dar e prea departe de noi si nu credca vom ajunge prea curand.
Va rog sa scuzati panarama de galerie in care am bagat pozele astea. Imi trebuie un plugin bun pentru poze, deocamdata nu-l am. 🙁

adelinailiescu

Eu locuiesc la vreo 15 km de salina, merg o data pe an, de obicei cand imi conduc musafirii care n-au vazut-o dar nu prea cobor din cauza liftului, sunt “liftofoba”:)statiunea are potential dar nu e popularizata si nici nu ofera prea multe alternative pentru agrement.Dar pentru bolnavii de astm face minuni!

nina

Cum nu ofera prea multe? Mie mi-ar placea sa vin vara, sa merg la salina zilnic si la lac la plaja la fel. Dar as aranja salina intr-un fel mult mai atragator. Evident ca pentru asta ar trebui bani si cum banii nu-s…

Madutza77

Frumooos! 🙂 Si noi am vizitat-o de doua ori si as dori s-o mai facem. Ultima data, am stat trei ore la coada pentru bilete. Dar dupa, copiii au fost foarte impresionati, mereu isi amintesc si ne intreaba. Intr-adevar este foarte buna pentru persoanele cu probleme respiratorii si nu numai. 🙂

nina

Trei ore la coada??? Si eu ma speriam de jumatate de ora. In fine, de data asta n-am stat deloc si la iesire am prelungit cat am putut statul acolo ca sa nu fim nevoiti sa stam la coada la liftul groazei. 🙂

vienela

L-am tinut pe Ionut doua saptamani in Slanic, dupa ce am vazut ca medicii nu ii puteau rezolva problemele. Avea o bronsita asmatiforma si nu ii ceda tusea cu nici un tratament. Nici sa rada nu mai putea bietul copil, ca tusea pana cand se sufoca. Acele doua saptamani in aerul statiunii au facut minuni.
Din pacate, doamna care imi pusese casa ei la dispozitie s-a stins… As putea face totusi mici excursii pana acolo, ca doar e la o aruncatura de bat de noi.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.