Sunt sau nu dependenta de online

Mă întreba săptămâna trecuta Vienela și am găsit azi timpul necesar pentru a sta un pic și a-mi pune gândurile în ordine.

Nu-s dependentă, vine concluzia mea după două minute de gândire. Nu, nu-s. Dacă s-ar desființa mâine internetul și ar dispărea și computerele, aș suferi o vreme, dar nu după internet, ci după oamenii cu care nu mai am cum sa iau altfel legatura dacă n-am net. Probabil că după o scurtă perioadă i-aș găsi eu cumva.

Am multe plăceri care n-au legătură cu online-ul: citesc, scriu, gătesc, cos (acum mai putin că de vreo doua zile renovăm), mă plimb, mă întâlnesc cu prietenii, conduc mașina, pedalez, mă joc, am ce face.

Nu spun că n-aș simți deloc lipsa, mai ales dimineața la cafea când vă iau pe toți la rând și vă citesc, și chiar dacă nu comentez (pentru că-s pe jumătate adormită), mă încarc cu energie din scrierile de pe bloguri și probabil dacă n-ar mai exista internet ar trebui să merg sa-mi cumpăr niște ziare. Scrise de bloggeri, se știe.

Sau poate că aș simți lipsa și seara când Sorin în loc să joace Travian, timp în care citesc eu liniștită sau mă uit la vreun serial, ar găsi ceva de treabă de făcut  la care m-ar antrena, cum altfel, și pe mine. 😀

Dar asta ar fi dacă n-aș mai avea net. Deocamdată am două bloguri de întreținut și trei pagini de facebook. Patru conturi de mail și 1500 de urmăritori pe twitter. In rest, noi să fim sănătoși, am net pe telefon non stop și-mi verific mail-urile o data la 15 minute. 😀 Nu, nu-s dependentă, eu zic că-s doar în pas cu vremurile.  😀

(Visited 37 times, 1 visits today)
adelinailiescu

Verifici mailul de patru ori pe ora? Dumnezeulee, ce ancorata esti in realitate! eu imi aduc aminte de posta electronica cam odata pe saptamana, in cel mai fericit caz…Nu stiu ce o sa te faci dupa apocalipsa, cand nu va mai fi net!Cred ca trebuie sa-ti iei de pe acum porumbei voiajori.;))

nina

Nu verific mailul decat atunci cand telefonul ma instiinteaza ca a venit unul nou si cum unul nou vine la cel mult 15 minute… Am insa si zile cand am telefonul descarcat si verific mailul seara cand ajung la computer. Bine, zilele astea sunt maxim de 2 ori pe an. 😀

Madutza77

Mai degraba esti dependenta de viata activa si vrei sa fii tot timpul informata si upgradata la tot ce se intampla , intr-o vie relatie cu prietenii tai de oriunde.E chiar fain ca iti umpli timpul asa! Mai ales azi ca este cod portocaliu :)))) !

nina

Da, mai. Ati vazut ca a venit iarna? Eu nu i-am crezut nicio clipa pe astia cu amenintarea lor de cod de ninsoare. Dar uite ca au ghicit-o de data asta.

vienela

Daca privim din perspectiva asta, cred ca nu e nimeni dependent de online. Sau daca omenirea ar ramane fara internet, am vedea sinucideri in masa? :)) Serios acum, ma gandesc ce ar face copiii care isi petrec timpul doar la calculator?

sofia

Eu am incercat sa-mi limtez inernetul doar la bloguri, e-mail si alte informatii de care am nevoie, nu am cot de Facebook si am scapat asa de greu de Travian, chiar imi consuma mult timp. Si eu recunosc, sunt dependenta de internet, este mijlocul meu de relaxare..printre bloguri.

Nina

Eu n-am fost niciodata adepta jocurilor pe net, nu ca nu mi-ar placea, dar n-as avea timp de ele. In rest, cum spuneam si mai sus, bloguri, facebook, twitter, mail si diverse informatii.

cristinatwins

Eu sunt Dependenta de smartphone si tot ce inseamna el! L-am uitat acasa o zi si simteam ca nu pot respira, parca imi luase cineva oxigenul… O zi fara sa caut vitamine noi ptr alex, o zi fara sa vorbesc cu lumea, o zi fara e-mail si facebook, sa nu vad ce am mai primit pe asociatie… E adevarat ca in fiecare zi ma trezesc sperand sa mai vad o vizionare in plus la pagina de community de pe fb a asociatiei ceea ce ar insemna ca macar inca un om a auzit de noi si de mesajul nostru.
Daca miine ar fi sfarsitul tehnologiei recunosc ca as fi foarte afectata! Nu o sa se intample prea curand, au ei,providerii de servicii f taxabile, grija sa nu se intample asta.
Intre timp se pare ca am creat un mic monstru smartphone: Robert! Imi vaneaza telefonul si degetelele lui mici deabia asteapta sa faca slide pe ecran…

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.