Am un nou telefon vechi

Mă simt azi ca un om care vreme îndelungată a fost legat de mâini și de picioare, dar căruia i se dădea din când în când apa și mâncare. Adică supraviețuia. Aveam un Nokia E72 de care la început eram tare mândră și cu care apoi, după o relație extrem de tumultuoasă, am ajuns la cuțite. Nu ne mai înțelegeam și pace.

Ca să fie clar, cerințele mele de la un telefon mobil sunt decente. Nu mă joc pe el, nu ascult muzică la telefon, nu descarc aplicații inutile, nu vorbesc mult. Am însă pretenția de a mi se respecta următoarele:

 • bateria să mă țină cel puțin două zile în condiții de utilizare normală;
 • să-mi pot vedea mail-urile în timp real;
 • să pot folosi twitter-ul pe telefon (doar twitter, da?) exact așa cu o fac pe computer;
 • să sun pe cine vreau și să pot răspunde celor care mă sună;
 • să intru pe o pagină de internet fără să văd mesajul cu memorie insuficientă, închideți din aplicații.
 • să pot face un filmuleț decent atunci când situația o cere.

Să le luăm pe rând:
 • Bateria la E72 mă ținea două zile, asta era punctul lui forte. 🙂
 • Mailurile veneau numai când voiau ele. Cel puțin o dată pe zi trebuia să închid telefonul pentru ca la repornire să vină mailurile încăpățânate, care mai înainte de restart nu voiau sub nicio formă să intre.
 • Cu twitter-ul e o poveste mai lunga, dacă la început mergea brici, cu timpul (și aici nu zic că-i doar vina telefonului) ajunsesem să văd twitt-urile, dar să rămân mută în lumea mea, nu puteam scrie nimic. 🙁 Măcar puteam da retweet. Ajunsesem să mă mulțumesc cu puțin.
 • Filmările cu telefonul erau jalnice, în cei aproape doi ani cât a durat agonia asta a mea, cred că am folosit camera de două ori. Maxim.
 • Am suportat totul cu stoicism până în ziua când telefonul a sunat și deși cel de la celălalt capăt al firului mă auzea, eu nu auzeam nimic. Mi-am zis atunci că și răbdarea mea are o limită și mi-am înfrânat în ultima clipă pornirea de a-l arunca pe geam. N-am făcut-o. I-am mai dat o șansă. L-am resetat.
 • A mai mers două zile după care pe orice pagină încercam să intru primeam mesajul imposibil.
Atât! Până aici ți-a fost!
În tot acest timp Sorin, posesorul unui Samsung Galaxy S, mă tachina spunându-mi că atunci când am optat pentru Nokia E72, am avut de ales din toată vitrina cu telefoane de la Vodafone. Răsucea într-un fel cuțitul.
Acum a apărut Samsung Galaxy S3, o chestie albă incredibil de finuță și care doar că nu naște, în rest n-are cusur. Uite-l:
Evident, domnul Costea a adus vorba despre el, că-i minunat, că ce i-ar mai plăcea și dumnealui unul, că ce bine ar fi dacă mi-ar da mie Galaxy S-ul lui și și-ar lua el minunea asta de telefon. Mi-a amintit, desigur, că săptămâna trecută a fost ziua lui și eu nu i-am luat nimic, nici măcar, ca în anii trecuți, o scrumieră. 😀
Hmm, cum eu nu-i pot rezista soțului la dorințe, mai ales atunci când am și eu ceva de câștigat din asta, am fost de acord cu propunerea mai repede decât se aștepta el și sâmbătă am făcut rocada.
Fraților, nu vă mai zic de S3, dar până si S-ul pe care l-am căpătat, este de un milion de ori mai mișto decât E72 -ul meu. De fapt, e incomparabil. E …. pur și simplu nu știu cum să explic cam cum mi-am schimbat acum toată perspectiva asupra a ceea ce poți face cu un telefon. Unde mai pui că eu l-am avut în tot acest timp în casă și mă încăpățânam să fac să meargă sărăcia de Nokia. Scuzați expresia dar nu cred că cei de la Nokia au pus mâna vreodată pe un telefon cu Android. Dacă o făceau, ori se lăsau de meserie, ori făceau ceva telefoane. Am zis.
În ultimele zile am folosit laptopul atât de puțin… Ce rost mai are să-l mai deschid când pot face orice cu telefonul. Mă rog, aproape orice. 🙂
PS Ca să vă dați seama ce mult mi-au crescut pretențiile, l-am întrebat pe deja pe Sorin când are de gând să-și schimbe telefonul. 😀
(Visited 175 times, 1 visits today)
Mihai

De cand am realizat ca pot fi online, am inceput sa consum net-ul mobil 😀 Sa ai mare grija de telefon, umbla zvonuri ca se strica usor carcasa (se zgarie sau nu mai stiu ce), la fel este si cazul lui HTC One X. Husa e sfanta.

Marmotzel

Eheee, ai intrat si tu in rand cu lumea. Cat despre cei de la Nokia din pacate pentru ei au fost obligati prin contract sa tina tampenia aia de sistem de operare, ca altfel eu cred ca reuseau sa se mentina pe piata. Daca ne gandim acum ceva ani, daca aveai ultimul model de Nokia erai tare …Oricum Samsung a luat un mare avans fata de restul. Eu sunt inca fan Blackberry 😀

Mihai

Nu ai facut update deloc la Symbian? Sau sa ii mai dai un reset din cand in cand? Asta e o problema cunoscuta la toate telefoanele cu Symbian. Legat de durata de viata a bateriei, un posesor recent de S III a pus un screenshot cu consumul (mai avea 29% din baterie, care tinea de 1 zi si 10 ore). Ar trebui sa iti ajunga lejer o zi.

nina

@Mihai- are deja husa, stiu ca-i sfanta, mai ales ca nici eu nu-s vreo grijulie. Cat despre symbian, i-am facut toate update-urile posibile, era din ce in ce mai rau. 🙁
@marmotzel- si eu am fost o vreme cu blackberry, dar nu-l pot compara cu Galaxy sub nicio forma.
@octi- tare aș vrea să n-ai dreptate. Vom vedea.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.