Sunt un părinte grijuliu- I

Într-o lume perfectă cuvintele de mai jos  ar avea probabil mai puţină însemnătate, dar cum suntem cu toţii departe de a trăi înconjuraţi de perfecţiune, ascultaţi cu luare aminte ceea ce urmeaza să vă spun: dragi părinţi, există o cale prin care ne putem face viaţa dacă nu mai frumoasă atunci cu siguranţă mai liniştită.

Oricare dintre voi s-a gândit probabil, şi n-a făcut-o doar o dată, la faptul că odrasla sa va afla de pe internet, la nici 8 ani împliniţi, ce-i ala joint şi care-i diferenţa dintre el şi o tigară oarecare. Da, am dat exemplul ăsta pentru că adevărul despre cum venim pe lume, copiii de vârsta asta îl ştiu de mult şi n-au avut nevoie de computer ca să-l afle, a fost de ajuns să meargă la grădiniţă. Să revenim. Părintele-i îngrijorat. Nu ştie cum să-şi apere juniorul de toate măgariile de pe net, îngrijorare ce-l va ţine cel puţin până la vârsta la care ăstia mici vor inventa ei înşişi tera-internetul sau mai ştiu eu ce. Ei bine, în categoria asta mă încadrez şi eu. La părinţi.

Acum vreo lună am auzit de existenţa lui, a softului pentru copii Magic Desktop. Nu mai ţin minte dacă nu cumva mi-au spus chiar copilele mele de el. Ceva de genul “mami, e super, trebuie să-l avem şi noi!” sau “Stefania îl are de ceva timp şi se laudă peste tot cu asta, noi de ce nu avem?”.  Mi s-a părut o chestie misto ca şi concept, dar n-am insistat să aflu amănunte pentru că nu înţelegeam de ce şi-l doreau copiii, dacă softul acela urma să le restricţioneze accesul la anumite pagini şi fisiere din computer sau de pe net.

Acum însă, am aflat din sursă sigură urmatoarele: UPC pune  la dispoziţia tuturor părinţilor grijulii (şi cum spuneam, eu şi cu tine ne încadrăm aici) programul Magic Desktop.  Este vorba despre un soft care controlează paginile la care au acces copiii noştri atunci când se dau pe net şi nu numai. Cu un design excelent şi cu câteva aplicaţii prietenoase programul se instalează pe computer şi de fiecare dată când copilul deschide calculatorul, îi apare fereastra magică şi dacă eşti lângă el, în momenul ăla, întelegi până şi tu de ce şi-l doreau copiii. Pur şi simplu te introduce într-o lume magică din care n-ai niciun motiv să vrei să ieşi.  Ai acolo jocuri, muzică, chiar şi lecţii.

Acum vine partea şi mai frumoasă, care-s convinsă c-o să vă placă mult. Softul se poate descărca gratuit. Nu ma faceţi să ţip, e graatuuuittt!   Ok, acum că am lamurit-o şi pe asta, vă spun că aseară am cântat la pian. Cum unde? La tastatură.

Să recapitulăm, intră aici, descarcă softul gratuit,  minunează-te şi lasă-ţi copilul la calculator. E important pentru cel mic să se familiarizeze cu computerul şi e şi mai important ca tu să fii un părinte responsabil şi grijuliu care-i monitorizează activitatea fără ca el să se simtă constrâns sau urmărit.

Ţinând cont că şi eu abia aseară le-am instalat fetelor mele Magic desktop şi următoarea jumătate de ora am cântat doar la pian, nu prea am cum să vă dau detalii acum, aşa că prevad că vom mai vorbi despre asta. Îs curioasă cum vi se pare şi vouă. Poate facem un club al părinţilor grijulii.

(Visited 55 times, 1 visits today)
lila

Noi il avem de multa vreme. Ai mei sunt foarte incantati si stau linistita cand ii stiu la calculator pe Magic desktop. Singura problema e ca-s cam putine variante si se epuizeaza rapid, le stiu pe dinafara :)) Partea buna e ca oricum avem grija si cu timpul la calculator asa ca nu e chiar o problema 🙂

nina

@lila- pai stai putin ca eu il abia de de o zi, ale mele mai au pana sa se plictiseasca.
Eu inca ma gandesc la site-uri pe care sa le dau acces. Sunt sigura de exemplu ca dexonline.ro va fi printre ele.

Carmen

Sincer Nina sunt curioasa cum reusesti sa limitezi accesul fetelor la site-uri (esti mereu in preajma lor cand sunt la calculator?). Eu fetei mele cand i-am luat calculator a fost “al ei” si gata. Slava domnului ca am parte de un copil bun………….ca site-uri accesate cine le stie. Cert este ca fiind pasionata de psihologie , am dialogat cu ea , nu neaparat despre ce citeste ea pe net ci despre subiecte diverse, i-am povestit fel si fel de intamplari de la servici , de la prieteni.
Mie una nu mi se pare un pericol calculatorul ci anturajul!!! – el da tonul la orice. Ai grija sa le cunosti prietenii si prietenele si lucreaza mult pe aceasta latura. E opinia mea , mie mi-a reusit (asta nu inseamna ca la un moment dat n-am avut si mai am probleme)

nina

@Carmen- adevarul e ca si eu am avut noroc de copii buni care n-au deocamdata o pasiune pentru calculator. Sincer, mi se pare ca de cand cu magic-desktop au crescut un pic timpul petrecut la calculator. Noroc ca fac exercitii la matematica si cum spuneam canta la pian.
Ce varsta are fata ta?

Carmen

Ma bucur ca sunt fete bune si ca deocamdata invata, insa eu am mers pe ideea ca “un pic de intimitate” trebuie sa-i ofer.
Fata mea are 22 de ani , momentan e in Franta la un master, dar acest lucru nu ne impiedica sa ne conversam zilnic (mai ales la prepararea mancarii!!! – apropos de unde pui emoticoane?)

nina

@Carmen- ehe, tu esti o fericita. Sa-ti traiasca fata! Eu abia astept sa ma conversez cu fetele pe probleme de mancare, mi-ai mai dat o idee de site bun de vizitat de copile.
Emoticoanele le pun prin semne ( adica 😉 ) ca le-am invatat de la mess de pe vremuri. 😀

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.