În viaţa reală timpul nu se mai întoarce

Nici nu mi-am dat seama când a trecut săptămana asta. Şi nu e prima dată când se întâmplă asta. Spectacolul  merge pe repede înainte şi noi nu apucăm să fim decât niste spectatori care, în cel mai fericit caz, aplaudăm la sfârşitul actelor.

Peste 10 zile împlinesc 38 de ani. Na, că am zis-o. Vârsta vreau să zic.  😀

Beau o cafea fierbinte şi mă gândesc la bătrânica de pe str. St. Mihaileanu, care de dimineaţă mătura frunzele galbene şi ruginii de pe stradă cu pămătuful de praf.  Şi făcuse o grămăjoară destul de mare. De frunze.  În felul ăsta mă gândesc eu la anii mei şi la felul în care s-au strâns într-o grămadă (dacă erau mai puţini ziceam grămăjoară). Folosesc şi eu pămătuful de praf pentru a strânge şi uneori depăna,  amintiri. Amintiri dragi. Nu contează că-s bune, rele, banale sau magnifice. Sunt toate ale mele şi mi-s preţioase. Atât de dragi şi preţioase încât uneori le scriu aici, de frică sa nu se piardă. Şi ca să mă laud, desigur.

Aş minţi cu neruşinare dacă aş spune că nu-mi pare rău ca trece timpul. Îmi pare nespus de rău, dar parerea de rău păleşte când văd câte au luat contur în jurul meu, în anii vieţii mele. Multe. Şi-s toate ale mele. Şi-or să mai fie, pentru că 38 e doar un număr. O amintire. În plus.

M-a apucat nostalgia asta probabil la vederea covorului de  frunze căzute. În mintea mea frunzele care cad, nu mor, la fel ca stelele, dar în viaţa reală timpul nu se mai întoarce. Trăiţi!

(Visited 133 times, 1 visits today)
weigela

Hei, e o urma de tristete? Bucura-te de frumusea toamnei! Fii vesela si zambeste! Eu am facut-o la finalul postului tau pentru ca ai incheiat cu o formula pe care o foloseste prietenul meu cand e vesel!

Carmen

Destul de controversata mintea noastra; incepem cu “lasa ca ma fac eu mare”; continuam cu “gramajoara” devine “gramada”; dar important e sa “traiti”. Viata are nuante placute la orice varsta. Iti urez de pe acum La multi ani! (sper sa imi aduc aminte si peste 10 zile , ca na la mine e deja “gramada”)

nina

@weigela- nicio urma de tristete. Melancolie blegoasa se cheama. 😀 Oricum am depasit momentul. Traiesc. 🙂

@bibabum- Multumesc! Tu ai spus intr-un mod diplomat ca nu mai treci pe aici o vreme?

@Carmen- Multumesc! Curat controversata. 😀

coco

hola guapaaa,
superrr,mi-a placut f.f. mult…esti deja o experta,jeje.Acum vb serios¿nu te-ai gandit sa scrii o carte??.
Va pup pe toti,CIAO

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.