Jurnal de consilier local – săptămâna 185

E săptămâna în care a început campania electorală și urmează luna aceea în care oamenii care ne ziceau până acum să nu mai atragem atenția asupra neregulilor că nu-i campanie electorală, ne vor spune acum că o facem doar pentru că-i campanie. Da, există categoria asta de oameni. Îi știți sigur și voi.

Eu am plecat vineri spre casa părinților mei dintr-un sat din județul Brăila, cu gândul că, după ce am început săptămâna asta târziu, să o închei într-o liniște a tradițiilor și a reîntâlnirilor anuale cu strămoșii. V-am spus în fiecare an de sărbătoarea asta de prin părțile Brăilei, n-o să repet anul acesta, voiam doar să spun că am plecat cu așteptări de odihnă. Măcar un weekend, că știu pe pielea mea ce înseamnă acțiunile din campania electorală. Pe drumul către ai mei am primit un convocator nou de ședință extraordinară, așa că am uitat de odihnă și chiar dacă nu am început imediat să citesc proiectele, ceva în mintea mea a început să se învârtă și rotița asta nu se oprește decât după ce reușesc să parcurg toate proiectele, să-mi notez ce cred că e important și să mă simt eu ok cu pregătirea pentru ședințele care urmează.

Evident că printre alte activități am făcut și asta, adică am citit cu atenție toate cele 7 proiecte (a ajutat mult faptul că au fost puține). Sunt actualizări de indicatori economici și documentații la cateva scoli și-un bloc și mai sunt trei proiecte de HCL care vor reglementa participarea și contribuția asociațiilor de proprietari la cheltuielile aferente proiectelor de reabilitare energetică din cadrul Programului Regional bucurești Ilfov (PRBI) 2021-2027- Prioritatea 3- O regiune prietenoasă cu mediu – Acțiunea 3 .1 – Creșterea eficienței energetice în clădiri rezidențiale din Sectorul 3. 

O să las mai jos două capturi din program/ghid, una legată de excepții, care conține practic categoriile de proprietari care nu vor plăti nimic pentru aceste lucrări:

Și a doua e referă la categoriile de proprietari și cotele pe care aceștia le vor avea de plătit ca și contribuție la proiect:

Proiectele le puteți citi integral si voi aici. Ședința va avea loc marți 14.05.2024 la ora 13.00. Pentru că este o ședință extraordinară cetățenii nu vor putea lua cuvântul și nu vom avea nici noi, consilierii, posibilitatea de a avea interpelări, dar dacă aveți întrebări sau nelămuriri legate de proiectele de pe ordinea de zi pe acelea le putem adresa. Sigur, nu știu în ce măsură vom primi și răspunsuri, dar le putem adresa.

Public jurnalul acesta târziu pentru că efectiv a fost azi o lungă și plină de activități. Dar am ajuns acasă și urmează 4 săptămâni de foc, în consiliu, pe stradă, pe rețelele sociale, peste tot.

Mai avem de parcurs din acest mandat, teoretic, 24 de săptămâni. Să fim bine!

Pe 9 iunie ne vom alege primarii, consilierii locali și județeni și îi vom alege pe cei care vor reprezenta România în Parlamentul European. Pe 9 iunie le vom spune celor de la PSD-PNL că nu-i lăsăm să ne fure viitorul și vom alege România modernă și alianța Dreapta Unită!

 

(Visited 14 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.