Tuturor mamelor de Crăciun

Obișnuim să credem că și mamele au vacanță de Crăciun. Și avem dreptate, evident.

Urmează un post din care n-aș vrea să credeți că am ceva cu tații. Și ei au vacanță. Există unii care chiar ajută la cumpărături și la ambalat cadouri, dar vacanța lor nu-i ca a mamelor. Peste tot în lume, cu câteva săptămâni înainte de sărbători mamele își mișcă fundurile și fac magie pentru a le oferi copiilor lor un Crăciun de care își vor aminti. Și nu vorbim aici doar de cumpărături, cadouri și învelirea lor. Asta să fie clar. Pe astea le-am învârti pe un deget.

Este vorba despre strategie, planificare și atenție la detalii. A, și timp. Foarte mult TIMP:

 1.  Mama se asigură că fiecare copil duce un cadou de Crăciun învățătoarei/educatoarei/dirigintei. În ultimul timp asta înseamnă să plătească o sumă de bani pe care copiii o strâng și din care cumpără dirigintei un singur cadou. Mult mai bine! Eu am prins vremuri când trebuia să mă gândesc la fiecare profesor în parte și să-i găsesc cadoul potrivit.
 2. Mama are grijă ca și antrenoarea de pian, dans or #younameit să știe că este apreciată și să primească ceva drăguț de Crăciun.
 3. Tot mama se gândește ce cadouri li s-ar potrivi copiilor, părinților, fraților, nepoatelor și nepoților, finilor și nașilor, apoi merge și le cumpără. Am spus că nu zic nimic despre cumpărături, dar nu prea se poate fără ele.
 4.  Mama are grijă ca tata să nu uite să împodobească casa pe dinafară cu luminițe. Și reni. Si Moși. După care îl ajută. Îi aduce totul din pod, le descurcă, le bagă în priză și îl lasă pe tati să vadă de ce nu pornesc în timp ce face un ceai cald că e cam frig afară.
 5. Când a terminat cu fațada casei, începe decorarea înăuntru și așteaptă să audă măcar de la un membru al familie: Mami, îmi place mult cum arată camera mea decorată.
 6. Mama își rezervă timp să facă prăjituri cu copiii în Ajun ca să aibă aceștia ce să-i dea la schimb Moșului pentu cadouri, prăjituri ce se dovedesc în cele din urmă necomestibile pentru că puștimea a lins fiecare ustensilă, blat, castron, deget. Dar ei știau sigur că tu te distrezi făcând asta.
 7. Mama cumpără completează și trimite un bilion de felicitări de Crăciun. Din partea întregii familii. Tuturor.
 8. Mama dă peste cap Pinterestul în căutarea celui mai frumos și bun mic dejun pentru dimineața de Crăciun a familiei sale, care îl va adora. Copiii vor cere să faci unul la fel și anul viitor.

mame-de-craciunPetrecem foarte mult timp în perioada asta făcând nimicuri pe care sperăm că familia noastră le va aprecia. Chiciți ce. Copiii noștri nu au nici o idee despre cât de mult gândit, timp și efort ai pus în ultimele câteva săptămâni. Nu-și vor pune problema cum faci toate asta. Nici copiii, nici soții. Poate fetele voastre peste ani când vor face același lucru pentru familia lor.
Așadar, pentru toate mamele care au fost în ”tranșee” zilele astea:

 • ia-ți o clipă și mulțumește-i mamei tale pentru tot ce a făcut pentru tine în viața asta.
 • stai pe canapea si nu face nimic vreme de câteva ore.
 • verifică dacă ai pedichiura făcută și dacă n-o ai fă-ți o programare.
 • trage un pui de somn în mijlocul zilei
 • fă ceva special pentru tine de Crăciun.

Meriți! Acum uită-te sub brad. Sigur e acolo și un cadou pentru tine. Asta dacă ai fost atât de calculată încât să ți-l cumperi. :)))

sursa

(Visited 194 times, 1 visits today)
Madutza77

Ce frumos ! Ai mei copilasi si-au impodobit singuri bradul, i-am ajutat doar sa il deschida si sa il monteze, dupa care pe principiul “ce credeti, este mai bine asa sau invers?” fiecare a venit cu sugestii si s-au implicat la impodobit, ba mai mult, au trecut la ornat si camerele lor, fiecare pe gustul lui. Balconul a ramas fara decor anul acesta, pentru ca vechea instalatie ne-a lasat si nu am avut timp sa ne luam o alta noua. Da ! Si imi aduc aminte de bradul din copilaria mea…cum ne faceam singuri instalatia rugandu-ne de unchiul sa ne aduca beculete de lanterna si un pic de vopsea verde, mov, albastra…etc… de la Steaua Electrica Fieni. La rosu foloseam oja mamei, in rest ne apucam cu pistolul de lipit al tatalui sa lipim in serie, sarmele de beculete, sa le vopsim, sa incretim sarma pe creion, sa le punem startere si…ura…sa o punem in brad. Apoi ne duceam afara sa le admiram cum lumineaza… he…he…ce amintiri ! Si Da ! A venit Mosul si la mine…si nu a trebuit sa imi cumpar singura cadoul.

Nina

Doamne, Mada, ce de amintiri cu instalatia. Si la noi era aproape la fel. Și când te gândesti ca anul ăsta avem in brad o instalatie cu baterii. 😀
Ma bucur ca a venit Mosul la tine! Meriti, girl!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.