Zece lucruri serioase de făcut în vara asta

Dacă, la fel ca noi, n-aveți planuri pentru vara asta și veți sta mai mult pe acasă, m-am gândit la câte ceva de făcut pentru ca vara să nu ni se pară tocmai monotonă și să ne trezim la sfârșitul ei că puteam face multe, dar n-am făcut nimic. Eu promit să pun în practică măcar 5 dintre ele:

  • Încearcă un meniu nou pe săptămână. Știu că în general ne plac numai anumite mâncăruri și le tot repetăm pe acelea la infinit, dar fie că alegem să luăm masa în oraș, fie că ne hotărâm să gătim acasă, haieți să alegem altceva. Ceva ce n-am mai încercat. Mă gândesc că astfel nu numai că nu ne vom bloca în cele câteva feluri care ne sunt deocamdată pe plac, dar vom descoperi probabil că gusturile noastre culinare au o mai mare diversitate și asta ne va bucura.
  • Învață ceva nou. De exemplu 100 de cuvinte într-o limbă străină pe care n-o cunoști deloc. Sau alege să-ți perfecționezi mersul pe tocuri. Sau orice altceva. Învață să cânți la chitară. Fă asta și vei simți că faci ceva pentru tine, ceva mai mult decât a-ți cumpăra o poșetă nouă.
  • Cumpără-ți o poșetă nouă. Și sandale. Nu există vară fără poșetă nouă și sandale asortate. Neapărat cu toc. Sandalele.
  • Machiază-te diferit o zi pe săptămână. Asta dacă nu obișnuiești să faci asta în fiecare zi. Alege galben pentru pleoape, am auzit eu că-i the new brown.
  • Citește. Știi lista aia mare de cărți ce trebuiesc citite într-o viață? Alege cinci pentru vara asta. Dacă pentru tine lista e deja parcursă, cauta alta. Cărțile bune nu se termină niciodată.
  • Redecoreză un colțișor uitat din casa ta. Fă-l nou. Împrospătează-l. Vopsește un dulap sau așează altfel mobila de pe balcon. Nu contează. Important e să fie ceva ce te va tine ocupată puțin, dar de care te vei bucura mult.
  • Îndreaptă-ți dantura. Poartă aparatul acela de care ai fugit toată copilăria ta sau măcar convinge-ți copilul s-o facă. Aveți în dreapta un banner cu informații despre ce și cum trebuie procedat. Nu ezitați, prima consultație nu costă nimic. Daca tot nu plecăm nicăieri…
  • Mergi cu bicicleta. Știți bine că eu sunt fan și nu pierd nicio ocazie de a pedala și de a rezolva chestii în oraș în același timp. Dacă ai deja o bicicletă și anul acesta n-ai folosit-o aproape deloc, e vremea s-o scoți la plimbare. Mișcarea n-a făcut niciodată rău.
  • Vinde mărunțișurile e care nu te leagă nimic. Ce dacă-i vorba de tabletă. Nu-ți mai trebuie, vinde-o. Bicicleta medicinală e cuier în dormitor? Fă-i o poză și pune-o pe un site de vânzări și cumpărări. Dacă o vinzi la un preț decent, sigur se găsește cineva s-o ia.
  • Fă o excursie de-o zi. O sâmbătă sau o duminică liberă tot trebuie să ai în vara asta, așa că pune-ți în rucsac sandvișuri pentru toată ziua, ia un prieten sau o gașcă întreagă și plecați undeva. Fie luați trenul și petreceți o zi la munte, fie alegeți să mergeți cu mașina o zi la mare, excursia va fi o nebunie. Nu e nevoie de mulți bani. Încercați s-o faceți ca în studenție. Știți când plecați, dar nu aveți habar când vă veți întoarce? Va fi de neuitat!

O vară excelentă vă doresc!

(Visited 232 times, 1 visits today)
Cristina P

cum suna “mergi la un festival folk..cu cortul” 🙂 sunt o groaza peste vara si cazarea e la un pret absolut modic. plus ca se fac tot felul de activitati (orientare turistica, hiking, etc)
apoi, poti face hiking pe trasee scurte apropo de excursie de o zi 🙂
eu mereu imi propun sa iesim din oras cel putin o data la 3 luni (mai lung de o zi sau doua ) si cel putin in fiecare luna un day trip 🙂
vara faina

Nina

Vara faina si voua Cristina! Abia astept sa se opreasca ploile sa plec macar o zi din Bucuresti ca simt ca explodez daca n-o fac. 🙂

Vienela

Vorba ta, macar cinci dintre ele daca as reusi sa le fac, si tot m-as simti alt om la finele verii.
Meniuri noi incerc mereu, desi vad ca sunt singura din casa care le agreaza.
Bicicleta trebuie intai reparata, ca a ramas fara frane si nu ma incumet sa imi stric incaltamintea, cum a facut Ionut… :)))
De machiat nu ma machiez, dar as putea incerca sa invat 100 de cuvinte sau sa imi redecorez un colt al casei. 🙂
Si neaparat sa ies o zi la munte, pe aproape… 🙂

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.