In vizita la Manastirea Pasarea

Dacă locuiești în București și ai zilele astea câteva ore libere, îți recomand să mergi în vizită la Mănăstirea Pasărea, chiar dacă nu ești cel mai bisericos dintre credincioși.

Nu merg des la biserică, ba pot spune că în afară de nunți, botezuri și Înviere (și atunci doar să iau lumină) nu prea mă prindeți prin preajma bisericilor și nu pentru că neg existența lui Dumnezeu ci pentru că am o problemă cu popii. Dar la Pasărea…

M-au fascinat de mică măicuțele. Noi la Târgiviște avem aproape Mănăstirea Dealu și mergeam des acolo. Des însemna de 2 ori pe an. Am observat atunci curățenia, liniștea, florile, ordinea, lumina aia din curtea mănăstirii ca pe un lucru minunat. Mi se părea că femeile acelea care locuiau acolo aveau cea mai frumoasă viață. Cu excepția hainelor care mi se păreau oribile (mi se par și azi la fel). Ele erau frumoase (sau poate așa le vedeam eu atunci), știau exact ce au de făcut, vorbeau liniștit și arătau îngăduință grupului gălăgios de copii pe care-l formam. Ce mai, îmi plăceau călugărițele! Mai ales când ne dădeau smochine.

Regăsesc azi la Mănăstirea Pasărea un fragment din copilărie. Și culmea e că îmi place în continuare să admir căsuțele călugărițelor, să-mi închipui viața lor (când eram mică mă întrebam dacă ele aveau voie să joace cărți în timpul liber 😀 ), să ascult liniștea și să calc iarba din curtea mănăstirii.

Revenind, dacă aveți ceva timp liber și vreți să-l petreceți în aer curat și liniște, mergeți la Pasărea, admirați mănăstirea și împrejurimile, treceți apa și stați cîteva clipe singuri, însoțiți doar de gândurile voastre, pe băncuța din fața celui mai bătrân copac pe care l-am văzut în ultima vreme.

Așa-i că v-am convins?

(Visited 888 times, 1 visits today)
-X-

Am vazut-o doar in fotografii postate pe bloguri … dar si asa mi-a placut.
Oricum, atmosfera aceea de liniste si pace interioara nu o poti trai decat la fata locului.

Nu-mi pot da seama ce fel de planta ( care e numele) e tufisul acela cu superbe flori galbene …

Vienela

Eu nu merg nici la biserica, nici pe la manastiri, dar anul trecut m-a dus Mihai in Busteni, la manastirea Caraiman. Este un loc atat de frumos, de cald, incat nici nu mi-am dat seama ca, pentru prima data, mi-a facut bine vizita intr-un lacas bisericesc. Dar cred ca o mare contributie au avut-o si animalutele pe care calugarii le ingrijesc acolo…

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.