Viata cu gemeni I

Am scris serialul acesta (are patru episoade ce vor aparea aici câte unul în fiecare sâmbătă) acum câțiva ani pentru mamistie.ro care acum nu mai există. M-am gândit să le public aici ca să rămână totuși undeva, că nu se știe când voi dori să le recitesc. 

Era o zi ca oricare alta și eu mă învoisem de la serviciu doar câteva ore pentru a rezolva o problemă minoră, un fel de bifă în viața mea de tânără femeie însărcinată, și anume, controlul medical din luna a IV- a de sarcină și implicit ecografia. La cât de superficial tratam eu chestia asta, cred că nu-i nevoie să spun că nu l-am mai luat și pe soț cu mine, nu avea rost să se mai învoiască și el de la serviciu.

Am ajuns, așadar, în cabinetul doamnei doctor pe care o alesesem să mă urmărească pe parcursul sarcinii, la un cabinet particular, și m-am lăsat pe mâna ei. Până la acea dată mai făcusem o singură ecografie și mi se spusese că am o sarcină normală. De data asta însă a fost cu totul diferit. În timpul ecografiei zâmbetul de pe fața doamnei doctor s-a retras o secundă atunci când mi-a spus: Avem o problemă….a mai apărut o inimioară. Uite și încă  două piciorușe și două mânuțe….doamna Costea, veți avea gemeni.

În momentul în care ea a spus: avem o problemă, eu am închis ochii, am pus o mână pe peretele de lângă mine și am simțit mii de brobonele de sudoare pe frunte. Când a continuat și am înțeles că de fapt problema era că sarcina era una gemelară, am început să râd. Bine, nu era chiar râsul meu, mie mi se părea că-mi va fi greu cu un bebeluș, nici nu mă puteam gândi cum mă voi descurca cu doi, așa că brobonelele de sudoare au mai zăbovit o vreme pe fruntea mea. Cu toate astea simțeam o bucurie pe care numai o femeie însărcinată o poate recunoaște, un fel de bucurie amestecată cu forță și ăla a fost momentul în care mi-aș fi dorit să-i fi zis soțului în ziua aceea să meargă cu mine.

Din clipa aceea am devenit pacienta referată a doctoriței mele, care totuși m-a sfătuit să merg la clinica de care aparțin să mă ia în evidență un doctor de acolo, pentru că era mai bine pentru mine să nasc într-o maternitate mare, cu mulți specialiști în jur, fiincă nu-i vorba de o sarcină obișnuită. Așa am făcut și a doua zi făceam deja cunoștință cu doctorul Costea de la Maternitatea Bucur despre care vă voi povesti în partea a doua a acestui foileton. Tot atunci veți afla și reacția soțului meu când se uita vrăjit la o poză cu două steluțe pe ea și afla că va fi tătic de gemeni .

(va urma)

(Visited 144 times, 1 visits today)
cristinatwins

Wow! Imi amintesc si eu sentimentul 🙂 Si faptul ca atunci cand ai nascut ti-am spus ca imi doresc si eu gemeni! Probabil ti s-a parut amuzant atunci spus de o pustoaica de 16 ani… Dar uite ca viata ne rezerva surprize. Dupa multe tratamente deabia asteptam sa fac analiza de sange Bhcg(daca iese valoarea peste 100 esti insarcinata) di cand am primit rezultatul 435 am zis wow si l-am sunat pe al meu sot sa ii spun vestea si presentimentul ca o sa am gemeni. Dupa alte 5 saptamani de asteptare ne-am dus la prima ecografie cu inima stransa(cu 3 luni inainte la aceasta eco ni s-a comunicat sec sarcina s-a oprit din evolutie). Incepe doctorul ecografia si se tot uita si se tot uita fix ca data trecuta cand nu gasea nici o inimioara… Mie deja imi dadusera lacrimile anticipand acelasi diagnostic(sarcina oprita din evolutie) cand il aud : Doamna state o sa aveti gemeni! La care eu zic: Stiam! Eu nu vedeam ecranul ecografului dar sotul meu da:) In timpul cand eu eram stresata la maxim el se uita sa vada ce e oe ecran. Mi-a povestit ulterior ca a vazut un puct palpaind rosu albastru si imediat dupa un altul si dr se pusese pe cautat un al treilea 🙂 Ramasese mut de bucurie.

Vienela

Simt ca acest serial va deveni preferatul meu! Ti-am simtit toate emotiile prin care ai trecut in acea zi, de parca eu as fi fost mamica ce primise vestea. Mult, tare mult mi-as fi dorit sa am si eu gemeni! 🙁

Viata cu gemeni II

[…] Rămăsesem la partea în care doctorița de la clinica particulară care voiam inițial să mă asiste la naștere, mi-a spus că ea nu îmi poate da concediu pre și post natal, pentru asta e nevoie să merg la policlinica de cartier să mă ia în evidență un doctor ginecolog de acolo. În plus, m-a sfătuit să merg să nasc într-o maternitate mare cu mulți specialiști în jur pentru că nu va fi o naștere ușoară. Niciodată nu e, cu atât mai mult atunci când e vorba de născut mai mulți copii odată. […]

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.