Parfumul Ceturilor Toamnei

Îmi place toamna sub toate formele ei. Mă bucur  la fel de mult de ultimele raze calduțe de soare ca și de primele ploi mocănești, mărunte și nesfârșite. Mă bucur de înserările grabnice, la fel de mult ca de blândețea amiezilor. Toamna e anotimpul meu preferat. Și dacă plouă cu atât mai bine.

Țin minte diminețile de toamnă când încă mergeam la serviciu (zici că acum sunt ceva nabab, fără de griji și job), atunci când deși era deja ora 8, ceața deasă de noiembrie nu plecase încă din cartier, dar eu eram 100% pregătită pentru o nouă zi. Pe drumul spre muncă vedeam oameni și mașini, faruri aprinse și fețe fresh (ați observat vreodată cât de optimiști merg oamenii la lucru și cât de abătuți se întorc de acolo?), cu cămăși călcate și saboți cu toc, cu pardesie lucioase și genți pline de speranțe pentru noua zi.

Tot o geantă mare plină de mărunțișuri aducătoare de confrort aveam și eu în dreapta mea pe banchetă. Întotdeauna, dar întotdeauna, unul din  mărunțișurile astea era un parfum. Unul de rezervă. Aveam acasă parfumurile mele pe care le foloseam în fiecare dimineață în funcție de dispoziție, dar erau zile în care săream peste partea asta (Nu neapărat din grabă, ci mai ales din motive de bărânețe. Mai exact, uitam.)

Sticluța mică plină de colonie mirositoare din geantă îmi părea,  în zilele în care dintr-un motiv sau altul uitam să-mi picur parfum pe încheieturi acasă, precum cavalerii veniți să salveze prințesele răpite gloria-vanderbilt-vanderbilt-eau-de-toilette-pentru-femei___3de zmei sau balauri în basmele românilor. Flaconul de Gloria Vanderbilt îmi devenea aliat. Interiorul mașinii mele se impregna cu arome discrete orientale de iasomie și scorțișoară, iar pielea mea îmi aducea toată ziua iz de vanilie și ananas în simțuri. Nu-i un parfum scump, așa cum nici merele nu-s scumpe, dar din toate fructele din lume, dacă ar fi să aleg unul singur l-aș alege pe el.

Așadar, mie zilele cețoase de toamnă îmi amintesc de Gloria Vanderbilt, de lebede, de vanilie și de viață. O viață extrem de frumoasă, chiar dacă negura zilei îți inspiră altceva.

Bine ai venit, toamnă!

Această postare a fost scrisă pentru clubul condeielor parfumate găzduit cu atât  de multă dragoste și pasiune de Mirela care a propus și tema de azi. Au mai scris până acum: Cătălin, Silving, Alexandra, Tina, Ghurhu și Gabi.

(Visited 214 times, 1 visits today)
Tina

Dimineti de toamna… La tine sunt superbe, mie imi aduc melancolie, prea multa poate si de aceea nu prea ma impac cu toamna. Dar imi plac mirosurile pe care le raspandeste toamna si culorile.

nina

Stiu multi oameni carora nu le place toamna, insa mie imi inspira un nou inceput. Nu stiu de ce, poate pentru ca ceva se schimba atunci fundamental. 🙂

Mirela

Am pactizat cu toamna când i-am descoperit toate nuanțele aurite, arămii și aromele uimitor de calde… Am ajuns s-o iubesc, iertând-o că-mi alungă vara, înțelegând că vara a obosit! Interesantă și adevărată observația ta cu privire la expresia de pe fețele oamenilor, atunci când pleacă și vin de la muncă, ai dreptate.
Nina, să-mi lipsească parfumul?! N-aș mai fi eu, m-aș întoarce după el! E un accesoriu ca și poșeta însăși, ca și mănușile iarna! Am o sticluță de dar, veșnic în geantă, la care țin mult, cu atomizor, pe care o încarc cum pot din flaconul de parfum care e pe rol. E vital, cum spuneam! Frumoasă poveste ai scris, mă bucur mult să-ți citesc rândurile, Nina dragă! Îți doresc o toamnă blândă, aurie, cu belșug și spor, ție și celor dragi! 🙂

Lolita

Toamna are farmecul ei incontestabil! Şi mie îmi plac aromele ei năucitoare, formele rubiconde ale fructelor şi legumelor, valsul deşănţat al frunzelor apretate, culorile generoase pe care, parcă un pictor desăvârşit le-a răspândit pe pânza naturii în transformare… Deci, da, îmi place enorm toamna, din motivele expuse şi din altele varii ce ţin de romantism, intimitate, joc poznaş etc.
Îţi doresc o toamnă blândă şi generoasă! 🙂

Alexandra Ali

Ce ciudat cum vara merg(eam) la serviciu de parca eram pedepsita, de parc era un supliciu! Dar toamna …. toamna eram vioaie, pasii mei mai mult dansau … nu ca ma bucuram prea tare de inca o noua zi la serviciu sau ceva de genul … ma bucuram de toamna, de frunzele cazute, de racoare …. si uneori, pe la 4 jumuatate dimineata (in drumul meu) ma bucuram si de ceata. Mie chiar imi place toamna!

PS: Si eu port inca o geanta enorma cu de toate in ea, inclusiv un parfumel de urgenta. 🙂

Vienela

Eu iubesc din tot sufletul parfumurile primaverii, dar culorile toamnei nu pot fi comparate cu nimic! Ele sunt cele care ma fac sa indragesc atat de mult acest anotimp, in care m-am nascut din intamplare. 🙂

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.