Aconso

Pentru cei care încă nu știu, Aconso este numele atelierului nostru de croitorie. El are tot felul de înțelesuri pentru noi, pornind de la ac-ul de început și terminând cu so-ul de la sfârșit, dar nu-s importante pentru voi.

Avem firma sub numele ăsta din 2008, dar atelierul datează din 1990, adică fix de când s-au înființat firmele private în Romania. Mama soacră era tartorul firmei atunci, mai exact ea centra, ea dădea cu capul. Ea alerga după comenzi, ea cumpăra materialul și accesoriile, ea croia, ea cosea, ea făcea factura, ea livra produsele. O mai ajuta tata cu mașina uneori, dar în cea mai mare parte din timp se descurca singură. Noi, eu și Sorin eram la școală pe vremea aia.

Timpul a trecut, noi am terminat facultățile, ne-am angajat care pe unde a putut, iar mama a continuat singură să se descurce cu mica ei afacere. Mică zic, dar ea nu lucra decât la serie, adică minim 30 buc dintr-un produs. Și afacerea mergea ca pe roate. A trebuit în scurt timp să-și ia ajutoare vreo două fete (îți amintești, Cristina?), una din ele lucrează la noi și azi.

După ce 18 ani mama soacră a ținut firma singură, Sorin s-a hotărât să-și lase serviciul și să o ajute, mai ales că s-a născut învățat dacă mă întrebați pe mine. Știe să deseneze modele, să le facă tiparul, să le croiască și să le coasă. Știe să repare mașinile de cusut, să facă șabloane de serigrafie și să personalizeze în orice fel produsele pe care le confecționăm. N-a făcut nicio școală în domeniile astea, nici n-a lucrat undeva ca să le învețe. Vă spun, s-a născut învățat. 😀

Acum doi ani și jumătate mi-am lăsat și eu serviciul și-am venit să ajut la bunul mers al afacerii personale, așa că, să nu mai lungim vorba, vă mai spun doar că ieri m-am hotărât sa-i fac atelierului pagină de facebook și blog. Sper să scriu acolo măcar un articol pe săptămână despre ce mai lucrăm, despre fetele din atelier… Mă gândesc să fac concursuri lunare unde să dau cadouri produse făcute de noi, etc. Sa vedem ce-o să iasă.

(Visited 182 times, 1 visits today)
Cris

Iiii mereu am fost curioasa ce lucruri minunate faceti voi acolo :)Mi se pare o idee foarte frumoasa! m-a pasionat croitoria, desi mama nu m-a lasat niciodata la masina ei de cusut. Asa ca ii taiam hainele si le facem rochite la papusi :))) acum am de la mama soacra o masina de cusut si mi-am pus in gand sa fac hainute (diminutiv, da, ca or sa fie mici) cand voi avea un bebe. Succes!

nina

Noi facem tot felul de minunatii. Cea mai recenta a fost o pernuta pentru gat foate haioasa si comoda. N-am reusit sa-mi opresc si eu niciuna. Am facut fix pentru comanda. 🙁

Vilma

Pai sa-ti traisca soacra si sa reusiti sa o faceti mandra! Mult succes in tot ceea ce faceti! Sunteti de admirat si inca odata spun ca este adevarata zicala ” daca vrei cu adevarat, poti!”

nina

Da, da, iti place, nu-ti place, daca vrei cu adevarat poti. 🙂 Mie nu-mi placea de enicio culoare croitoria. Azi mi-am croit singura o fusta (un model destul de fistichiu) si mi-am cusut-o tot singurica. N-am stiut sa-i fac buzunarele, dar m-au ajutat fetele din atelier. Daca ma si incape o sa v-o arat zilele astea. 😀

vienela

Mie mi-a placut la tine in atelier, mi-au placut produsele pe care le-am vazut, mi-au placut fetele de acolo, imi place mult de tine, asa ca te voi sustine neconditionat, orice ai face.
Bafta multa! Cred ca ai avut o idee excelenta!

Nina

Multumesc mult, Vienela. Ai zis asa vorbe…
Sper sa nu va dezamagesc si sa scriu acolo o data pe saptamana si pe pagina de fb zilnic cate ceva. 🙂

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.