Tutorial pentru pregătirea unui sandvici

Gata. A venit timpul ca mami să nu mai pregătească zilnic micul dejun, copilele sunt destul de mari și pot face treaba asta singure. Numai că am ajuns la concluzia ca fetele mele în special și adolescenții în general nu ascultă învățămintele pline de înțelepciune venite cu atâta perseverență din partea părinților, așa că m-am hotărât să le scriu aici, poate Sonia când va căuta pe net (mai nou, orice se caută pe net) „cum îmi pregătesc singură micul dejun” va găsi ceva.

Să trecem la treabă că ăștia mici se plictisesc repede de citit.

Pentru a putea pregăti un mic dejun pe placul tău, ar trebui ca în prealabil (dacă nu știi cuvântul ăsta fugi aici și vezi ce vrea să zică) să ai grijă ca mami și tati să aibă pe lista de cumpărături următoarele:

  • pâine feliată
  • brânză topită
  • sunca de preferinta feliată
  • pate de ficat
  • legume- castraveți/roșii
  • lapte/iaurt
  • cereale
  • ceva ce-ți place ție să mămânci 😀

Acum am să-ți dau ca exemplu pregătirea unui mic dejun format din două sandvișuri simple:

Presupunem că ai ceva din cele de mai sus în frigider și ești dimineața în bucătăria casei tale hotărât/a să mănânci ceva chiar dacă mami nu ți-a pregătit nimic. Iei o farfurie pe care pui patru felii de pâine. Scoți din frigider brânza topită,  șunca și o roșie. Iei un cuțit și după ce speli roșia, o feliezi rondele. Pui pe fiecare felie de pâine o felie de brânză topită, una de șuncă și două rondele de roșii. Pui deasupra altă felie de pâine. Ar trebui să arate cam așa:

sandwich_cu_sunca_cascaval

repeți procedeul și dupa ce e gata și al doilea sandvici n-ai terminat.

Acum vine partea la care fetele mele se încurcă. Pune farfuria cu sandviciuri deoparte și  bagă la loc în frigider restul de suncă, brânză și chiar feliile de roșie taiate. Neapărat! Nu uita de pâine!

Gata acum puteți mânca liniștiți și dacă nu aveți mașină de spălat vase, mama ar aprecia foarte mult să vă curățați farfuria. Pofta bună!

Dacă nu ești mulțumit de rezultat, mâine încearcă lapte cu cereale că-i mai simplu. 🙂

(Visited 232 times, 1 visits today)
viatanomada

Vrei din prima sa Si puna la loc totul ?mai dureaza ceva, eu i-am dresat deja pe ai mei de vreo 2 ani, dar tot mai uita sa puna cate ceva la loc, sau daca se termina painea uita sa cumpere sau sa ma sune sa cumpar eu …rabdare muuuulta , se rezolva pana la urma.Am descoperit painea congelata de la Edenia, Foarte misto, e gata in 6-8 minute Si miroase o nebunie a pained proaspata. Sunt pungi cu 5-6 bucati, chabate, chifle diverse sortimente. Asa o scot la capat cand toti uitam sa cumparam paine Si ne e prea foame sa asteptam 2 ore sa fabrice masina de paine ceva comestibil, lol

vienela

Trebuie sa il trimit si pe Ionut sa citeasca. Se pricepe sa isi faca sandvici, dar cand vine vorba de strans, nici painea nu o ia de pe masa. Despre vase nu am curaj sa mai vorbesc… :))

Mihaela Curea

Nu vreau să fiu cârcotașă, dar ar fi bine să excluzi din alimentația voastră, în special a copiilor, brânza topita, mai bine un cașcaval. Brânza topită este toxică pentru corp.

nina

Eu stiu aproape exact cum se proceseaza majoritatea alimenteleor. Am luat acum multa vreme decizia sa nu renunt la nimic din ce as vrea. De murit tot am sa mor odata si odata, iar copiilor le-am recomandat sa manance cate putin din toate, in felul asta corpul lor se va adapta mai repede atunci cand vor creste si cu adevarat nu vor mai exista alimente “curate”.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.