Târgul Vitan

Ieri m-am trezit dis de dimineață și-am ales să fac o plimbare prin târgul de la Vitan. Nu singură, evident, n-am atâta curaj.

N-am mai fost acolo de ani, n-aveam idee la ce să mă aștept, dar ceva piese vechi de mașini, vândute direct de pe trotuar, îmi închipuiam că sunt. Și de biciclete. De fapt ăsta a fost scopul nedeclarat al vizitei mele, acela de a-mi lua două frâne și-o apărătoare la biclă.

Vremea a ținut cu noi, nici cald nici frig, o plăcere să se te plimbi și să caști gura la mașinile expuse spre vânzare. Prețuri mici din ce-am văzut, nu știu cât plătești taxele de înmatriculare, dar preturile păreau ok, 3000-4000-5000-9000 euro, pentru masini care la prima vedere arătau fain. În fundal se auzea crainicul târgului care anunța că weekendul trecut s-au vândut 256 mașini. 😀

E, și după ce mi-am clătit ochii cu mașinile lustruite de stăpâni de zici că urmau pozele pentru vreun catalog auto, am intrat in zona de… cârpe. Adicătelea haine. Târgul de la Europa e mic copil față de ce invazie de Kalvin Cleini, Polo Garaj și Lacosste găsești la târgul din Vitan. Scrise corect nu așa cum le-am scris eu. Corect, da?

Nu mai știi încotro să te uiți și pe care să pui ochii. Genți de damă cu catarame mari făcute special ca să se vadă bine firma. Pantofi bătuți în ștrasuri în fața cărora orice nuntă țigănească de cartier ar fi pălit, cămăși de firmă cu dichis and other stuff. Aceiași teneși îi găseai la două tarabe diferite cu diferențe de preț uimitoare (10 lei, respectiv 80 lei). Curele, o nebunie, și șosete zece perechi la 10 lei, chilipir.

Am trecut de zona asta, recunosc nu fără să mă uit puțin la niște ochelari Rayban, la care mi-a luat fața etuiul. Avea o formă…ceva de vis.

În sfârșit am ajuns la biciclete, mi-am luat tot ce-mi trebuia pentru ca frumoasa mea biclă să fie în formă perfectă la skirt bike pe 26 mai, ne-am interesat de cauciucuri, genți și-un portbagaj pentru Accent și-am plecat.

Ce să zic, a fost o experientă. Oamenii din târg n-am avut cum să-i privesc, v-am spus că totul strălucea în jur. 🙂

(Visited 1,248 times, 1 visits today)
|Oana

buna
Tatal meu tocmai s-a anuntat sa vina intrr-o vizita la bucuresti sa il duc in targul vitan,de care sincer nu stiam mare lucru.ai putea te rog sa mi dai cateva informatii.Adica cum as putea sa ajung acolo cu transportul in comun ,daca este taxa de intrare si programul lor.

Mersi frumos

nina

@Oana- e deschis de dimineata pana dupa-amiaza cred, inclusiv sambata si duminica. E taxa de intrare, ceva in jur de 3-5 lei, dar nu stiu sa-ti spun cum se ajunge cu transportul in comun, dar daca intrebi pe strada nu se poate sa nu te ajute cineva.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.