E din nou vineri

A mai trecut o săptămână. Nu știu dacă mă credeți, dar practic nu știu cum a zburat timpul. M-am trezit în fiecare dimineață foarte devreme, am petrecut 80% din timp în atelier (avem niște comenzi ciudate, frumoase, grele, complicate și urgente 😀 ).  Dacă mai pun la socoteală și faptul că ieri m-am simțit foarte, foarte rău, îmi dau seama că n-a fost asta cea mai bună săptămână din viața mea. 🙁

Abia astept weekendul ăsta să mă liniștesc. Să încerc să-mi pun gândurile și treburile în ordine, să mă bucur de ziua de duminică așa cum ar trebui, deși fetele m-au anunțat că vor să-si petreacă ziua de naștere cu niște prieteni (de vârsta lor) la bauling și apoi în parc. Am rămas un pic blocată când am aflat ce-au pus la cale, dar încerc să mă adaptez la situație. 😀

Și azi va fi tot o zi plină în atelier, facem niște chestii care trebuie să plece pe seară cu un transport special către câteva țări din Europa. Ne vom strădui ca străinii la care ajung produsele să poată spune: Hmm..these are made ​​in romania, very nice!

Spor și vouă!

(Visited 134 times, 1 visits today)
George Buzamet

Serbarea zilei de nastere a copilului la mall, bowling, cinema e un trend “new age”, curent filosofic propagat frenetic ca trend, moda de distrugere a traditiei, intimitatii si religiozitatii pe care mediul privat al familiei o reprezinta si sustine. Micul ritual privat cu tortul, lumanarile si cantarea traditionala a celor cativa apropiati (mama, tata, frati si surori, prieteni de suflet) este lepadat ca “demodat”. Familia insasi tinde sa devina desueta, limita intre public si privat, stearsa. E cu siguranta, un regres, o saracire a vietii(care ascunde germenii mutilarii vietii), nicidecum un progres sa-ti “serbezi” ziua la bauling, mol, cinema. Si pe vremuri, ma cruceam de cum poate cineva poate sa-si faca nunta “la bar”, exclusiv cu “pretinii”. “Agenda ascunsa” consta in a rupe comunicarea generatiilor intre ele, a dizolva acea legatura care ne facea sa exclamam: “cine nu are batrani, sa-si cumpere!”
In felul asta, oamenii tineri, lipsiti de experienta pe care batranii le-o pot transmite, sunt mult mai vulnerabili la manipulare, prostire, in scopul ingineriilor sociale, comerciale, electorale.
N-ar fi trebuit sa cedezi ca Sonia, fiica mea.
La asa ceva trebuie rezistat, miza e enorma.
Scopul “lor” e sa smulga copii de sub influenta parinteasca(desueta,invechita,depasita) prin plasarea copiilor sub influenta prestigiul influentei lor(trend, moda)
In felul asta, multi parinti pierd contactul cu copii, pierd rostul vietii lor, copii fiind cazuti prada smintelii induse.

Carmen

La multi ani! si mult noroc fetelor tale . Le doresc distractie placuta la bauling si in parc; iar tie “intelepciunea” de a fi o mama cool :))))

nina

@George Buzamet- Bine ai venit!
Cred ca ai luat un pic prea in serios chestia asta cu mersul la bauling de ziua copiilor. Cel putin in cazul nostru nu-i nici pe departe o saracire a vietii… Fetele vor avea tort, vor avea lumanari si noi cu siguranta le vom canta “La multi ani” Pentru ca totusi anul asta n-am mai vrut cei 30 de copiii care vin de vreo 10 ani la ziua lor, am zis sa compensam cu o iesire a copiilor in oras. In plus, chiar ei au venit cu ideea de a fi insotiti de un adult. 😀

@Carmen- Multumesc! Ele sunt foarte incantate ca vor putea iesi cu prietenii. 🙂

George Buzamet

Cei 30 de copii care veneau la ziua lor, cum s-or fi simtit cand n-au mai fost invitati? Depasiti? Demodati? Respinsi? Inferiori? Balast? Ce-or fi gandit parintii lor?
Sau au facut, ca la o comanda, cu totii la fel: si-au serbat mica lor agapa privata in vacarmul si fosgaiala molului, boulingului sau cinemaului 7D?
Nina, esti o femeie normala, cum se face ca nu vezi (sau minimalizezi) anormalitatea crasa a depersonalizarii serbarii private in harmalaia impersonala a molului?

nina

@Coana zoitzica- stie fata, si-a facut comanda de mitraliera. 🙂

@George Buzamet – nu s-au simtit nicicum, stati linistit. Unele dintre prietenelor lor de acum cativa ani, au azi 16-17 ani si nu se mai inghesuie sa vina la petrecerea unor copii de 12. 🙁 Si nici ceilalti de 6-7 ani nu se vor simti ok printre astia mari si cu vise de adolescenti. La bauling vor merge 18 copii de varsta lor (toti de pe strada noastra), si-au inchiriat deja 3 piste intr-o sala, asa ca nu va fi fi niciun vacarm.
A, si asta se intampla anul asta, asta e trecerea de la petrecerea cu clawn la petrecerile cu muzica si dans in perechi ce vor urma in anii viitori. 🙂

George Buzamet

Am inteles ca ai raspuns la toate si e linistitor sa fie asa.
Doar ca eu ma indeletnicesc cu intrebarile, precum copii.
Intrebarile nedomesticite pe care parintii, scoala, restul, le domesticesc pana le reduc la intrebuintarea de zaharel pentru oceanul de raspunsuri.
Daca sunt toane, m-am gandit ca unele-ar putea fi interogative.
Sa ma fi inselat?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.