Dimineața devreme

De un timp mă trezesc foarte devreme dimineața. Fără greutate. De unde anul trecut pe vremea asta abia trăgeam de mine pe la opt fără zece, acum mă trezesc la 5 fluierând și cu chef de lucru de zici că ce-i asta.  Am timp până la 8,când îmi vin fetele la atelier, să-mi beau cafeaua în liniște, să scriu un articol, să citesc ce n-am avut timp ieri și să fac multe alte mărunțișuri, cărora nu le-aș mai găsi rezolvarea în timpul zilei.

Cel mai fain este când îmi dau seama că n-am lapte pentru cafea, îmi iau o bluză de trening pe mine și merg până la magazinul din colț, care-i și mai harnic ca mine. Acolo îmi amintesc de cum sunt diminețile oamenilor care pleacă la muncă. Îi văd grăbiți, somnoroși, morocănoși cum își cumpără câte ceva pentru, probabil, prânz. Abia dacă salută la ora aia, deși daca-i întâlnești ziua ar sta de vorbă ore întregi. Nu, nu ne cunoaștem așa bine pentru a avea conversații lungi, dar măcar un răspuns la salut, dis-de-dimineață, accept.

Nu știu câți dintre voi ați ieșit în ultimul timp pe stradă la ora 5 dimineața. La ora aia poți încă asculta liniștea începutului de zi. Și-i tare fain. Bine, la noi e spartă de cântecul cocoșului pitic al unei vecine decedate. Femeia a murit acum aproape un an, dar moștenitorii nu se îndură să taie cocoșul. Dar pentru mine chiar și cântecul cocoșului e parte din peisaj.

Gata, mă apuc de scris, bună dimineața și vouă și-o săptămână execelentă!

P.S. Mersul copiilor la bauling cu gașca de pe stradă a fost un real succes. S-au întors fericiți și lefteri. 😀

 

(Visited 579 times, 1 visits today)
ady

ioi, 5 dimineata!!!!!!!!!! La ora aceea dorm tun. 🙂 si, sincer, pentru ora aia tot ce vreau sa stiu e cat de cald si primitor e propriul pat (eventual alt pat 🙂 ).
stiu sigur ca nu exista linistea inceputului de zi pentru ca locuiesc pe o sosea pe care nu exista nici macar linistea creierului de noapte (la 2-3 noaptea fojgaie masini in disperare; cel putin la toate orele 1 din noapte pe care le-am prins treaza isi tureaza un tembel motorul in goana mare prin cartier de zici ca da ora exacta). si nici macar nu circula tramvaie.
la multi ani fetelor! (Doamne ce fara griji a fost varsta aia! 11-13 ani e o perioada pe care as retrai-o oricand cu placere)

nina

@Ady- noi avem o strada din aia cum sunt ulitele la tara, numai cu case. E si la noi zarva in timpul zilei, dar noaptea si dimineata devreme e foarte liniste. 🙂
DA, si eu as retrai varsta asta de 1000 de ori. 🙂

Alina Rad

Si eu am avut o perioada cand ma trezeam devreme. Imi placea linistea diminetii, singura problema era ca mi se facea somn pe la ore 3 dupa-masa. Tu cum faci de rezisti?

nina

@Alina- nici eu nu-mi explic cum reusesc. Probabil corpul meu stie ca nu-mi permit sa mi se faca somn mai devreme de 23.00 si actioneaza in consecinta, numai ca nu stiu pana cand va face asta. 😀

Cris

La multi ani minunatiilor tale 🙂 De o vreme ma gandesc sa ma trezesc cu o ora mai devreme pt o tura de alergare, dar cum nu am parc in apropiere mai aman :”> E tare faina acea liniste, pe care sincer nu o simt decat la mama acasa.

Marmotzel

La ora 5 dimineata doarme si patul sub mine. De ceva vreme imi doresc sa ma pot trezi mai devreme sa apuc sa fac mai multe lucruri, dar recunosc : imi place la nebunie sa dorm 😀 Te admir !

Doina

Buna! Esti mai amtinala decat mine.Eu ma trezesc la 6 dimineata.Faca asta de ani buni si nu mi se pare greu.Locuiesc intr-un oras mic, dar la casa.Cunosc linistea care o ofera casa, cantecul cocosului. Ma delecteaza pur si simplu.Darcine se trezeste dimineata…departe ajunge…spune o vorba din batrani.Pana imi beau o cana de ceai, caci mi-am baut portia de cafea…fac planul de “bataie” pe ziua respectiva, apoi trec la actiune. E bine sa ne trezim dimineata devreme!

dan

inseamna ca reusesti sa te culci devreme…

Dimineata e frumoasa pt ca lumea doarme si deci nu-s constienti sa se gandeasca la toate problemele lor… nu pot sa injure, sa fie rai, nesimtiti … Acelasi calm e si duminica, atunci cand lumea e mai relaxata (sau e rupta de oboseala dupa o saptamana de munca sau dupa o sambata noaptea de betzie 🙂 )

foarte adevarata vorba aia cu…. suntem ceea ce gandim 😉

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.