Prețuri la piață sâmbătă dimineața

Pentru că am numai fițe în cap, am uitat de unde am plecat și pentru că n-am o piață în apropiere de casă, de când au apărut supermarketurile cumpar tot ce se poate de acolo, iar mărunțișurile care-mi lipsesc din casă când gătesc, le iau de la magazinul din colț, unde-s mai scumpe, dar le consider urgențe și mă consolez cu asta.

Sâmbătă dimineața însă, pentru că simțeam că n-am un buget de supermarket (la noi trebuie să fie ~ 400 lei) mi s-a făcut brusc dor de piața tradițională și-am mers la Delfinului.

Am luat așa:

  • 2 kg cartofi la 1 leu/kg, total 2.00 lei
  • 1,5 kg roșii la 2 lei/kg, total 3.00 lei
  • 1 kg castraveți la 2 lei/kg, total 2.00 lei
  • 1 kg ardei gras la 2,5 lei, total 2.50 lei
  • 2 kg vinete la 2,5 lei/kg, total 5.00 lei
  • 2 verze la 1 leu/kg, total 5.00 lei
  • 1 kg nectarine la 3,5 lei, total 3.50 lei
  • 1 kg prune la 3 lei/kg, total 3.00 lei
  • 5 ardei iuți la 1 leu, total 1.00 lei

Total            27.00 lei

Nu-mi venea să cred că nici 30 lei mi-au ajuns să iau toate legumele și fructele de care aveam nevoie. Deci da, cred că voi vizita piața mai des. Mult mai des. Spuneti-mi că voi deja faceți asta. 🙂

(Visited 95 times, 1 visits today)
Iulia

Si eu tot din piata ma straduiesc sa imi iau totul – asta partial pentru bani, dar si pentru ca fructele si legumele de la supermarket nu sunt chiar cum mi le-as dori: frumoase, e adevarat, dar fara nici un gust. Si nu am piata foarte aproape de casa (si nici masina – sic!). Chiar ar trebui sa repeti experienta mai des 🙂

dojo

In zona mea este o piata absolut imputita, pe care cica onor edilii timisoreni doresc sa o refaca. E focar de infectie si e plina ochi de tigani. Ultima data, cand am fost pe acolo, era sa fiu usurata de portmoneu. Asa ca nu sunt fan de piete.

Problema cel putin in Timisoara este ca la majoritatea NU AI UNDE PARCA, asa ca ma trambalez juma’ de kilometru cu plasele pline, in loc sa existe o parcare decenta pe care sa o folosesti. Ajungem clar la fauna care vietuieste pe acolo, la faptul ca majoritatea vanzatorilor sunt bisnitari, deci nu taranii vand de cele mai multe ori. Plus atitudinea unor asemenea dobitoci, care au impresia ca imi fac MIE un serviciu, nu eu ca le cumpar marfa.

Dupa ce m-am trezit de cateva ori ca mi se spune ‘nu alegeti’ si mi se aruncau in plasa fructe stricate sau verzi, din spatele gramezii, ca in fata erau alea frumoase, am decis 1. sa le las marfa in brate si 2. sa merg la magazin.

Sunt de acord ca e marfa mai scumpa si de multe ori nu atat de buna, dar macar acolo aleg eu ce doresc. Cand vor exista ‘pietari’ decenti si o minima organizare, sa nu car 10 kile de produse de nebuna pana la masina parcata la naiba in praznic, prefer sa las banii la hyper-market. Unde am carucior, chiar daca parchez mai departed e intrare, ca nu ma inghesui de obicei in usa, unde sunt tratata cu respect si bunavoiinta. La noi banii multi merg pe carnuri, ca, daca iau doar vegetale, ies destul de ieftin.

brontozaurel

Nu. Nu apreciez mizeria. Si nu apreciez oamenii.

Legume nu-mi trebuie niciodata, iar la capitolul fructe stiu ca se poate iesi ieftin si din hiper/supermarket. Ce costa mult la capitolul mancare din hiper/supermarket e ciocolata Lindt, mai ales ca in ultima vreme au aparut si pe la noi o multime de sortimente pe care pana acum doar le admiram pe site-ul nemtesc 😆

nina

@Iulia- am s-o repet, mai ales ca piata asta e oarecum in drumurile mele. 🙂

@Maria- 😀

@iYli- da, ma, legumele sunt bune. 🙂

@dojo- asa gandeam si eu pana mai ieri, plus ca si la noi banii multi se duc pe carnuri, dar uite ca am gasit o piata cu preturi ok si oameni faini, majoritatea producatori.

@brontozaurel- hm… cum nu-ti trebuiesc legume? Nu mananci legume? DA, da, ciocolata isi merita toti banii. 🙂

brontozaurel

Nu. Nu suport legumele. Nu suport gustul, imi vine sa vomit. La unele si doar de la miros, nici nu trebuie sa ajunga in gura.

Cat despre ciocolata Lindt, da, merita. Mai ales gama Petits Desserts si mare parte din ce produc la capitolul ciocolata neagra. Ultima mea descoperire e cea cu 65% cacao din Madagascar – boabele alea de cacao au un gust atat de fructat, mai ales cand spre sfarsit, cand aproape ca s-a topit complet pe limba bucatica de ciocolata. Si singurele ingrediente sunt cacaoa de Madagascar, zaharul si vanilia.

Anka

Dap, deja. Fac săptămânal piaţa la Obor, ba încerc să iau şi peşte proaspăt din hală tot săptămânal. Uneori e mai aglomerat în piaţă, dar am zilele şi orele mele preferate când e mai liber şi preţurile mai mici. Să vedem cum va fi piaţa din Cartier când ne mutăm…

nina

brontozaurel- hai ca m-ai facut s-o caut si eu Petits Desserts. 🙁

@Anka- din pacate piata din cartier nu prea exista. Adica n-ai de unde alege. Doua trei tarabe, una cu cartofi, una cu ceapa si niciuna cu fructe. Cel putin asa era cand am vizitat-o eu. 🙁

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.