Mi-e teamă că aia proști suntem noi

Măi, am niște draci așa cum n-am avut de mult.

Avem o țară plina de oameni nepregătiți, plasați în cele mai nepotrivite locuri. Din ciclul “ia-mă Doamne, stinge-mi neamul“, vorba lu’ Beti, vreau să vă povestesc cum o fost azi la Administratia Financiara sector 3 (numită în continuare AF), unde pe  ușa inspectorului de la contracte de închiriere scria cu pixul sub panoul cu funcția inspectorului: “bulangiu”, “grețos” (de draci nu m-a dus capul să-i fac o poză). Panoului.  

Am ajuns acolo cu gândul să-mi înregistrez niște contracte printre care unul de “închiriere spatii web“, cu care doamna de la informații m-a trimis sa stau la rând la biroul de, ați ghicit,  închirieri. Am stat. Înăuntru un nene suparat și grețos pâna la extrem se uită cu scârbă (știți fața aia de scârbă, da?)  în contractele mele. Eu banuiesc că el a facut fața aia ca să nu mă prind eu că el habar nu are ce-i aia “inchiriere spatii web“. Cred că intuia el ceva cum că spațiile astea sunt ca și surori cu spațiile verzi, dar n-a vrut omul să se dea mai mult decât e și a recunoscut că îl depășește prooblema, că el se ocupă cu închiriat imobile, mașini, garaje, dar dacă eu vreau să închiriez aer (asta a înțeles din explicațiile mele, cred),  să merg la altcineva. La el tre’ să vin cu titlu de proprietate, cu copie după CI, cu copii după actele firmei cu care lucrez….a, și  să completez un formular. Cel mai mișto a fost când m-a întrebat de ce vreau să-l înregistrez. Tot cu fața aia mi-a zis-o și pe asta.  🙁

Am ieșit pe hol și m-am uitat atent în jurul meu. Zic, hai să ma duc la inspectorul de care aparțin, poate mă lămurește el ce si cum. M-am dus. Omul se uită la mine, se uită și la contract și îmi zice: Ăăăă, ce vreți să închiriați dumneavoastră aici? Îi spun pe înțelesul lui că o firmă, vrea să-și pună un banner pe blogul meu și pentru asta îmi  plătește niște bani.  Se uită la mine neîncrezător și-mi spune sincer: Eu nu m-am mai întâlnit cu situații de genul ăsta niciodată, faceți o cerere scrisă către AF și vi se va răspunde în scris.  

Băăăă, e un amarat de contract și-am venit să vă spun în avans că o să am niste bani de dat la un  moment dat. Am ieșit neagră din biroul ăstuia. I-am spus că am să scriu, dar nu către AF.

Am văzut un alt inspector pe hol, care mi s-a părut mai destupat. Ce spun eu, în momentul ala toți pe care-i vedeam mi se păreau mai destupați.  Zic, hai să-l întreb, poate mă indrumă el ce și cum să fac. L-am întrebat. Omul s-a încruntat inițial, apoi a zis ceva de metodologie, ori că nu există metodologie pentru așa ceva, ori că nu știe el, dar mi-a spus că daca-i schimb numele contactului și îi zic de prestari servicii în folosul nu știu cui, eram pe holuri vă dați seama ce am reținut, oricum am plecat fix cu coada între picioare, neavand nicio speranță de rezolvare.

Știți când te trimit după nu știu ce acte care-ți mai trebuiesc, domnii de la AF și tu înjuri, te enervezi dar totuși faci ce-ți zic ei ca să fie bine? E, eu azi am tânjit după o situație de genul ăsta. Dar nu, eu am plecat fară nicio speranța.

Poate să mă învețe cineva ce sa fac, că nu cred să fiu eu prima din univers care închiriază spatii web. Sau omul ăla avea dreptate și nu există metodologie. Ori, și mai mișto, ce dreaqu ne-o fi apucat să vrem să înregistrăm contractele astea?

(Visited 74 times, 1 visits today)
Cristina

Pentru situatii de genu eu am 2 prieteni ft buni: avocatul si contabilul. NB: sunt economist pe acte, ba am tinut si conta, dar cand e vb de mers la AF , trimit pe altii. Io zic sa vb cu cineva care stie legile 🙂

dojo

Sau poti sa-i bagi in a ma-sii si gata. eu treceam de obicei astea ca prestari servicii web, din fericire firma e de web design, tocmai ca n-aveam chef sa-mi bat capul cu “onomastica” lor invechita.

nina

@copilu- sa tii minte vorbele astea si sa te tii de ele. 😀
@dojo- o sa vad eu cum scot camasa cu ei pana la urma. 🙁
@Gerhald- genial. :))

capca1

nu trebuia sa faci nici o poza, trebuia sa scrii cu rimelul, sa se vaza cat mai bine, pe usa aluia :”IDIOT”…desi acritul putea sa creaza ca-i de bine !

nina

@capca1- mai omul probabil ca era doxa pe partea lui de contracte cu care lucreaza de ani de zile, cred, dar facea figurile astea pentru ca el nu mai auzise de asa ceva si ii era oarecum greu sa creada ca exista asa ceva. 🙁

nina

@coana zoitica- da bre, dar oamenii astia cu care lucrez vor sa fie corecti si e normal sa fie asa. Sa se mai adapteze si legea la noi,nu numai noi la lege. 😀

Darael

Strategia pe care o recomand tuturor: NU declarati nimic. Ia banii fara factura si mergi la mare cu ei. gasca asta de imbecili de la guvernare nu merita nici macar o flegma intre ochi, nu mai vorbesc de banii munciti de noi.

Traiasca evaziunea fiscala !

Moldoveanca

Mai mami, nu ca imping eu la ilegalitaturi din astea, da io am o regula: daca nu vrei banii mei eu cu de-a sila nu ti-i dau ca Dumnezeu stie ca am ce face cu ei. Asa si tu. Mai lipseste sa ne apucam de greva foamei in tara lui papura voda, pe motiv ca statul nu vrea sa ne ia banii pe drept. In schimb se pricepe de minune in a lua banii pe nedrept…

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.