Îmi cer scuze, doamnă

Mă simt foarte prost pentru că am făcut ceva ce urăsc foarte tare. Adica mi s-a întamplat și mie să fiu în postura victimei de vreo două ori în viață și l-am urât din toată inima pe conducătorul auto care mi-a făcut-o.

 Da, am trecut azi în viteză printr-o mare băltoacă în dreptul căreia era o femeie. Stătea. Deci am făcut-o de sus și până jos de comandă. Am văzut în retrovizare cum se scurgea apa de pe hainele ei și mi-am văzut de drum. Dacă aș fi putut, aș fi intrat în pământ, dar șoseaua nu s-a deschis. Iar de oprit nici nu putea fi vorba, nu știam cum să dispar mai repede, piciorul drept apăsa cu putere accelerația.

 Acum stând și gândind la rece, mă gândesc că ar fi trebuit să opresc, să o duc undeva pe femeie, să nu trebuiască să se plimbe așa prin oraș, să-i duc hainele la curățat sau măcar să-i las bani și să le duca ea. Dar eu n-am făcut nimic, ba am si fugit mâncând pământul. Ca cel mai laș dintre lași.

Nu-mi explic de ce n-am ocolit băltoaca sau de ce n-am redus viteza. Pur și simplu nu am judecat până într-acolo încât să-mi dau seama la timp că apa aia o va împroșca pe femeia ce stătea pe marginea drumului, din cap până-n picioare.

Mă gândesc acum, poate ea se ducea la o întâlnire, poate nici nu-i din București, poate nu are altă geaca, poate… Cum s-o fi descurcat? Nu-mi vine să cred că am făcut asta și vreau să știu ce-aș putea să fac ca să repar stricăciunea?

Ideal e să mergem cu grijă și să nu facem chestii de genul ăsta. Eu țin minte că aveam un palton crem când am pățit-o, iar nenea care mi-a făcut figura mergea pe linia de tramvai. Eu stăteam pe refugiu și când am văzut în ce hal m-a făcut, m-a apucat disperarea. Cred că același lucru a trăit și doamna de azi, doar că ea avea geaca neagră. 😀

Așadar, doamnă dragă, dacă printr-o minune citiți acest post vreodată, să știți că și eu m-am simțit la fel de mizerabil. Doar că dumneavoastră vă schimbați hainele și scăpați de sentimentul ăsta, iar eu va trebui să trăiesc în continuare cu gândul că i-am distrus hainele unui om, față de care probabil nu voi avea cum să mă revanșez vreodată. Îmi cer scuze, doamnă!

(Visited 69 times, 1 visits today)
capca1

scuza ta ar putea fi ca n-ai facut-o intentionat! sunt lucruri dezagreabile, pe care le facem fara sa vrem…stii tu, drumul spre iad e pavat cu bune intentii!
in rest, ma gandesc la ce pedeapsa meriti: arsa pe rug, nu ,ca nu pari vrajitoare…fiarta-n ulei…fata, la preturile astea ?!…stii ceva, mai bine te lasam sa te chinui toata viata cu problema asta,doar e a ta!… te lasam sa stai singura, cu gandurile tale si sa auzi cum rontzaie constiinta, din tine !!!
hm, ce ti-e si cu dilemele astea existentiale ! 🙂

Tomata cu scufita

Mi s-a intamplat de vreo doua ori sa ma stropeasca cineva cu masina. Daca prima data nu s-a vazut prea tare ca erau haine inchise la culoare si era oricum urat afara, ploua, etc. a doua oara era intr-un inceput de vara cand asteptam la semafor si o masina care trecea printr-o balta mi-a distrus tricoul meu preferat, alb, pe care scria cu portocaliu Everybody’s darling. Dupa un “hiiiiii” prelung, m-a apucat rasul. Nu stiu de ce, dar situatiile de gen ma amuza foarte tare. Si a doua oara cand am patit-o, aia cu culorile inchise, am avut aceeasi reactie. Si daca mi s-ar intampla din nou, probabil la fel as reactiona. Mi se pare o faza demna de o comedie. 😛

Cat despre daca am facut si eu altora… nu stiu, dar nu cred. Io de obiecei stropesc celelalte masini. ;))

nina

@Gerhald- aha, deci tu esti ala care stropeste tot ce prinde, ha?

@capca1- hai bre ca esti prea dur. Sa zicem ca o sa ma impac cu gandul in doua trei zile. 🙁

@Tomata- cunosc exact senzatia pe care ai avut-o cand ai spus “hiiii”.:(

Gabi

Stii ce e interesant? ca ai vazut-o DUPA si nu INAINTE… he he
Asta inseamna ca in esenta trebuie sa respecti mai mult pietonii (au fost aici inaintea masinilor) decat masina. Ceea ce pare un lucru normal. Cum ai putea sa respecti o tabla?!?…

nina

@georges- sunt sigura ca si eu am primit astfel de urari. 😀

@Gabi- gresesti! Pe doamna in cauza am vazut-o si inainte. Ceea ce n-am bagat in seama a fost balta prin care am trecut, ceea ce ma face sa cred ca trebuie sa acord o mai mare atentie tuturor gaurilor pline cu apa, prin care trec. 😀

LiaLia

Draga mea dragă! Te cred că ești ca ai remușcări acum, dar na, se mai întâmplă! Uite, ca să te mai scot din supărare, ți-am pasat o leapșă haioasă la mine 🙂 Pupez!

nina

@LiaLia- m-am resemnat ca doar n-oi trai cu vina asta toata viata. Mai ales ca mi-a spus fratelo (fratele meu) ca el a stropit pe cineva odata si a oprit. A incecat sa-si ceara scuze si sa-si ofere ajutorul dar n-a avut cui. Femeia il injura incontrolabil. A plecat exact asa cum cu a oprit, doar ca un pic mai nervos. 🙁

Parmalat

Aqm vreo 6 ani eram cu un tovaras si trebuia sa ajungem pana la banca pentru o treaba si tocmai plouase, iar pe trotuarul pe langa care mergeam erau balti.

Si a trecut un Cielo de culoare albastru inchis. Si ne-a facut pe amandoi de comanda. Cred ca in momentul ala am scos din mine cele mai crunte blesteme, nici babele alea descantatoare nu cred ca ar fi putut sa zica lucruri mai rele, am pus atata energie negativa in ce am spus atunci incat un om care peste putin timp urma sa fie condamnat pentru talharie a ramas fara cuvinte.

Asa ca ai grija cu lucrurile astea si in general ai grija sa nu faci rau la nimeni fiindca nu poti sa stii peste cine dai si iti trimite niste energii negative de ajungi ca Huidu sa moara toti pe langa tine si intr-un final sa o patesti si tu.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.