Cum m-am odihnit în weekend

Am avut în sfârșit un weekend cu odihnă, venit dupa două sfârșituri de săptămână maraton, în care am reamenajat câte o cameră (dormitor) din casă, adicș zugrăvit, pus parchet, montat mobila și aranjat. Când spun am, mă refer la faptul că eu m-am învârtit pe lângă Sorin în timp ce el muncea și l-am încurcat în punctele esențiale. 😀 Oricum ideea e că nu ne-am odihnit deloc de două weekenduri și acum a fost momentul.

Am început lejer sâmbătă dimineața cu un montat de șifoniere în pod. Doua. Mari și grele. Mobila veche din camerele pe care le-am remobilat, am dat-o unei vecine (care fie vorba între noi, găsește ce să facă cu toate vechiturile) mai puțin sifonierele pe care ne-am hotărât să le montăm în pod și să  aranjăm frumos în ele muntele de saci cu haine, unele cu eticheta pe ele, pe care le aveam în pod. Operațiunea ne-a ținut ocupați doar până la prânz, când am luat o pauză de două ore, cât am vorbit un pic cu Ioana (care se pare că se va muta vis-a vis de noi : ) ) și-am mâncat.

Am continuat weekendul de odihnă cu aranjatul hainelor în șifoniere, îndepărtat pânzele de păianjen și cărat câte ceva în general. Când totul a fost pus la punct se făcuse cinci după-amiază. Am jucat jumătate de ora badminton cu fetele în curte și asta a fost toată relaxarea pentru sâmbătă asta, dacă nu pun la socoteală și baia lungă care a urmat.

Nu același lucru îl pot spune despre duminică, când într-adevăr totul a fost mult mai simplu. Curățenia am început-o din baia de sus, am continuat cu dormitoare, hol, coboară pe scări, sufragerie, baia de jos și bucătărie. Simplu. Când termin în bucătărie, sigur în baia de sus sunt câțiva stropi pe oglindă, dar asta nu mai contează. 🙁

Se face ora prânzului și cum aveam în plan de ieri, am încins focul la grătar și-am pârjolit bine frigăruile pregătite de mama.

 După prânz m-am odihnit vreo două ore și apoi am ieșit cu Iulia din nou la badminton. Asta e noua lor distracție și ne-am amuzat teribil cu regula inventată de noi, de a zice un cuvânt în chineză de câte ori atingem fluturasul. Vântul ne juca feste, și cum noi nu suntem experte nici la badminton, nici la chineză, vă dați seama ce se cheamă că a fost acolo.

Pe la patru am plecat cu Sorin la Ikea, că aventura noastră cu redecorarea mai are multe capitole și ne mai trebuie una, alta. Din fericire am găsit tot ce am vrut, ba și ceva în plus, iar prețurile pe care le știam din catalog, erau acum ușor mai mici, de exemplu niște rafturi pe care le-am vrut, în catalog erau 60 de lei și noi le-am luat cu 49,99. 😀

Ne-am întors acasă pe noapte și am tras concuzia, privind zâmbind unul la altul: ne-am odihnit și weekendul ăsta.

Acum când recitesc îmi dau seama că am și călcat un coș mare de rufe în weeek endul, dar nu-mi mai amintesc când. 😀

(Visited 169 times, 1 visits today)
capca1

poi, vaz c-ati stat in week-end-urile astea sau numai distractia a fost de voi. de aia te intreb: de muncit, cand ati muncit ? :p

PS fata, stiu ce-nseamna sa stai la casa: io am terminat de curatat pomii-n livada(is doar vreo 60), de legat via si de curatat trandafirii. asta de la urma a fost cea mai frumoasa treaba, acum am mainile de zici ca m-am jucat cu pisica salbatica…dar, hei, cine se plange ?

nina

@Gerhald- reteta perfecta zici…Hmmm

@Capca1- stiu cum sta treaba cu trandafirii.Eu am facut operatiunea saptamana trecuta. 😀 Dar tre sa recunosti ca-i fain la curte. 🙂

iYli

Si la mine weekendul seamana cu al tau, insa nu la acest nivel. Desi recunosc faptul ca acum sunt oarecum zombie, macar sunt linistita ca toate sunt la locul lor.
Are alt tonus inceputul de saptamana asa! 🙂

weigela

Imi place sa am weekendul ocupat. Nu am o saptamana buna dupa un weekend in care lenevesc (sunt rare, foarte rare, recunosc). Frigaruiile arata demential. Cred ca au fost tare gustoase! O saptamana frumoasa!!!!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.